Ett nytt ämne

Min granne i lägenheten under har ingen vidare musiksmak. Hen (== han/hon) sabbar mitt 90-talsnostalgiande. Sch! Jag försöker lyssna på "Me & My". Sedan håller jag på att pyssla om min hals så att den ska hålla sig relativt kry. Tänkte ge mig ut på synthklubb ikväll, men ska tänka på hälsan och inte låta det bli alltför långdraget. Det säger jag iofs varje gång och missar sen 20-i-två-bussen, men inte denna gång. Icke! :)

Mötet idag gick bra (de sista minuterna planerades en fest, jag tror att det kan bli en riktigt rolig tillställning, faktiskt :) och sedan blev det en massa fika så som det brukar bli på fredagar. Jag har fått en artikel om sårbarhetsmodellering och den ska jag inte bara läsa, utan jag ska riktigt gräva ner mig i den, leva med den, rita grafer, reflektera och allt sånt. Jag ska snart prata lika mycket om den som om smart cards, är tanken. Det ska bli spännande. :)

Man blir ledsen i ögat

Jag började morgonen med kaffe, "Alice in Videoland" och nyheterna. Två saker slår mig: Varför har folk som faktiskt har något viktigt i e-posten så dålig lösenordshygien? Nu var det en man-in-the-middle-attack, men ändå. Visst att lösenord kan vara svåra att minnas, men lägg dem på ett smart card då. (Den har ni inte hört förut. ;) Sedan: Ska det behövas att någon publicerar "hela listan" för att något ska hända? Det är bara att hoppas att det sker någon förändring nu. Det är på tiden att myndigheter, företag, organisationer och du börjar tänka mer på datasäkerhet.


Förövrigt...
ska jag på personalmöte idag. Mitt första någonsin, trots att jag har haft en hel del (strö)jobb genom åren. Läskigt! :)


Att glädja mig är så lätt

Här ska firas! Jag lagar fläskben-i-ugn, förbereder ananas-med-choklad till efterrätt och gör mig redo för en lyxig kväll med modetidningar i fåtöljen och inget pluggande alls. Vad jag firar? Jo, mitt lokala snabbköp har börjat med chipläsare i kassan. Yes! :)

Dynamik

Jag och Evildoer har haft en bra förmiddag. Prototypen sköter sig bra och buggar inte ur sålänge den bara får snälla formulär, sådana med två fält: ett för namn och ett för lösenord. Vi tycker inte om tjänster som har femtielva osynliga fält i ett tillsynes enkelt formulär och vi tycker inte om URL:er som är längre än 100 tecken. Inget sånt, tack.


Förövrigt undrar jag vad som är grejen med dynamiska länkar, alltså såna där jättedynamiska som pekar fel. Såhär är det: På vårt uni finns det en studiehandbok, ett arkiv med alla kursplaner. Varje kurs har en sida med den svenska kursplanen och om man skickar en sådan länk till någon så går länken till den önskade sidan (förstås). Om man vill se den engelska kursplanen måste man klicka på en knapp på den svenska sidan för önskad kurs. Så långt är allt väl. Men, länken till den engelska sidan beror på vilken sida man var på innan. Om man skickar en sådan länk till någon annan så pekar den på någon slumpmässig sida, verkar det som. Igår ville jag visa min mamma vilken kurs jag ska labbassa på så jag gick in på den svenska sidan för önskad kurs, upptäckte att kursplanen bara fanns tillgänglig på engelska, klickade mig vidare till den engelska motsvarigheten och kopierade URL:en. Mamma blir förvånad och tyckte att den där kursen såg väldigt svår ut och undrade om det där verkligen var något som jag kunde. Hon hade all rätt att tvivla: studiehandboken gav nämligen adressen till något avancerat som jag inte alls vill labbassa i. Jag fick läsa det två gånger innan jag förstod att det var ett exjobb i biologi. :)


Inne

Jag har lämnat in den och behöver nu inte se den på ett tag. Rapporten alltså. Däremot ska jag sitta och köra tester av "Evildoer" (det inofficiella arbetsnamnet på min prototyp) imorgon. Det kan nog ta en ände med förskräckelse. ;)

image171
Alla medel är tillåtna.

I fel format

Jag utkämpar en strid mot Words formatmallar. Den här gången vann jag, men jag ligger under. Ja, jag borde använda LaTex egentligen, men hur kul känns det att sitta och scripta sin exjobbsrapport när det kommer till kritan? ;) Idag har jag fått veta att jag trots allt bör vänta med att ta examen, iaf om valet är att bli filosofie-nånting och livet igenom bli betraktad som en like till konst- och filosofistudenter. Inte för att det är så hemskt, enligt mig, men det kräver ju sina förklaringar om man sitter med saker som datasäkerhet och hårdvarukonstruktion som utmärkande ämnen. :) Dagens plan blir att hitta lösenordet till mitt jobbmailkonto som jag inte visste att jag hade. Enligt god mailetikett bör jag använda det istället för mitt privata. Jag brukar bryta mot alla sådana oskrivna regler, men jag är beredd att göra ett undantag den här gången. Förövrigt vore ju lösenord så mycket lättare att ha koll på om man hade dem lagrade på ett smart card. Har ni tänkt på det? ;) Ok, nu är det en timma till lunch. Dags att ta rond X mot formatmallarna!

Vällagrad kod

Luften är ren och klar. Jag har suttit och skrivit om frameworks och verktyg hela eftermiddagen. Nu låter det bättre än förut, det är nästan begripligt för någon som inte är jag, skulle jag tro. :) Avsnittet om hur man konfigurerar mitt plug-in tänker jag inte röra. Det avsnittet har jag iofs svårt att förstå själv (även om jag är så illa tvungen om jag ska få en demo up-and-running till presentationen). Ni kan ju prova att skriva kod, dokumentera den och sedan läsa dokumentationen någon månad senare. Just det. ;) Nu ska här ätas honungskakor och tittas på engelsk deckare.

image170

Tisdagstema - charmigt

Veckans tisdagstema är charmigt. Hur charmigt mitt ekorrebeteende egentligen är kan det nog råda delade meningar om, men jag är en sån som sparar på allt. Här har vi min bra-att-ha-korg med sladdar, manualer och gamla disketter ifall man en vacker dag skulle behöva en. :)

image169
Är det charmigt att spara på onödigheter? :)

Regn

Nu är det höst, det är det inte bara jag som tycker längre. Tog en trevlig kvällsfika med A medan regnet vräkte ner utanför. Hon övertygade mig om att jag behöver en bok som heter "Städa". Sedan blev det till att plaska hem. Jag gjorde ett test för att se vad jag egentligen skulle ha pluggat. Svaret blev "Engineering and art" och känns som om jag har kommit så nära som det går. :)

Emeritus

Jag har gjort powerpointbilder till min exjobbspresentation och så har jag insett skillnaden mellan digital identity handling (hantering av digitala identiteter) och digital identity handling (digital hantering av identiteter). Ibland gillar jag svenska bättre än engelska. :) Mitt exjobb har fått en ny titel som innehåller ordet "solution", men inte "analysis". Jag tycker att den nya låter mer kodapig och inte lika flott, men jag börjar vänja mig. Den är mer sann iaf. :)


Förövrigt börjar jag förstå att tiden går fort i studentföreningar och att man åldras snabbt. Gamla eldsjälar som hade förtroendeposter för några år sedan möts av ett "Vem är det?" och mig kallar de för emeritus. Vet hut, barn! ;) För inte alls länge sen var jag "lillis" för att jag inte hade varit i den förra föreningslokalen och nu är jag gamling för att jag var med när den här lokalen var ny. Hihi, det är ju bättre än att vara lillis iaf, så jag ska inte klaga. Idag fick jag visa en etta vägen till hans första labb. Den allra första! Hujedamig. Nu ska jag ta löständerna och käppen och stappla iväg till kafferummet.


Kafferep

En kaka till söndagskaffet skadar ingen. En fem-tio kakor skadar inte så mycket iaf. :) Via Tisdagstema hittade jag till Lisas blogg och hennes goda kolakakor. De verkade snabba och enkla, så utan sirap, men med en rejäl klick honung svängdes de ihop och så blev det ett litet kafferep för mig och en kaffetant till. *s*

Jag sitter nu och njuter av min fina lägenhet som jag lyckades städa i ultrarapid, småtrött från natten innan. I högtalarna är det Retrosic och Klinik, det har blivit så mycket pop idag så jag måste väga upp det. På skärmen är det grundläggande föreläsningsanteckningar i digital identitetshantering. Jag har blivit ombedd att läsa dem och antar att det är på tiden nu när jag har suttit i ett halvår och sysslat med sådant, men bättre sent än aldrig. :) Planen är att hinna exjobbsfixa lite mer ikväll och fortsätta imorgon samtidigt som jag läser artiklar och gör annat jobbförberedande ifall något sånt dyker upp. Jag befinner mig i ett gränsland just nu vilket ger upphov till en massa multitaskande, men det klarar jag. Jag har ju kolakakor! Sådetså.

image168
Mycket enkla, perfekta till starkt kaffe

Nattuggla

Igår var jag på ett mysigt fika som ledde vidare till en trevlig förfest och sedan ut på stan. Det slog mig att det var länge sen jag var på ett vanligt uteställe, ni vet, ett där svart plast inte är den gällande klädkoden och där det heller inte är 100% studenter (som dricker fulöl och fulcola). Det är nog bra att jag får följa med ut i verkligheten ibland också. ;) Idag ska här groddas groddar, kokas gryta och så ska jag försöka studera lite också... och köpa kaffe, mycket viktigt.

Observationer...
 • Nästa fest ska bli en temafest, det verkade alla överens om. Däremot var det svårt att enas om ett tema. Det lutar åt ett kombinerat sjörövare- och dokusåpaparty. *fniss*
 • DJ:s som försöker mixa saker som "La Gasolina" med nåt av the Hives förtjänar nån sorts utmärkelse för att de försökt.
 • Jag, kvinnan utan identitet, klarar mig ändå rätt bra. Bara jag kan bevisa att jag någon gång har varit över 18 så verkar det vara lugnt. ;) (Väntar dock ivrigt på mitt nya, fina ID-kort.)

Siriuskulten underhåller

Jag vattnar blommor och lagar mat. Det är så en bra lördag ska vara. (När jag lagar mat har jag ett grönt förkläde på mig, kan jag avslöja.) Sen lyssnar jag på musik också, Cult of Sirius, ett relativt okänt synthpopband som har fått ge namn åt min dator, så bra är de. Något som kanske är mer roligt än bra är deras betaversion av låten "Soul of a new machine". Det börjar med att sångaren nämner vilken låt de ska spela och får frågan "Kan vi den?". Han svarar att det inte är så petigt med den saken. Sen drar de igång, först trevande, men de faller snart in ett trallande och ett slamrande med vad som finns till hands (grytlock?). "The soul of a new machine! Hej hopp fallerallan lej! *klang, slammer, klonk*" Sångerskan ylar som Mariah Carey på slutet och sen blir det en konstpaus. "Åh, så vackert" suckar sångaren och någon frågar lite tvekande "Eh, den är inte klar ännu, va?" Det är spelglädje det, och det är på nåt sätt väldigt mycket synth. :)

Dahlior

Jag gick ner på stan och hann precis besöka bondemarknaden innan de stängde för denna gång. Nästa vecka är de tillbaka igen och då är förhoppningsvis majsen mogen och skördeklar. Idag blev det en bukett röda dahlior som jag tycker gör sig bra i mitt fönster. De "tie the room together" precis som Dudes matta i filmen "Big Lebowski". :)

image166

image167

Grilla!

Det var en varm kväll och feststämning i luften. Perfekt för utefest! Tyvärr tyckte alla gymnasieelever detsamma. De hade nån slags nollning och sprang runt i parkerna och skrek något obegripligt. På grillfesten jag var på samlade vi vuxenpoäng genom att klaga på dagens ungdom och dess högljuddhet. Vic var grillmästarinna och fixade perfekt grillyta på allt från köttet, den gnissliga haloumiosten och chilibananerna. Allt var precis som det ska vara. En bra kväll. :)

Förfikad

Det går framåt med det jag gör, detta trots att jag har förfikat mig. Ni vet, man kan ju föräta sig. Då kan man förfika sig också. Det är det trevliga sällskapet och Marjos goda kladdkakas fel.

Jag har just kollat upp kursinfon för en ny kurs i mjukvarusäkerhet. Den verkar vara på hög nivå: mycket att läsa och tunga labbar. Inte som jättekursen som jag ska gå, men ändå. Spännande verkar den vara och en mycket välbehövlig kurs eftersom fler programmerare behöver lära sig att skriva säker kod. Jag hade gärna läst den här kursen, känner jag, men det passar inte riktigt för jag inser plötsligt att jag ska undervisa i den. Det kommer att bli en spännande höst. :) (Jag tror mig ha läst tillräckligt med skriva-säker-kod-kurser för att klara skivan, samtidigt tror jag att jag är tillräckligt mycket student för att inte bli en elak "kan-ni-inte-det-här-enkla?"-labbass, men det återstår att se.)

Paltkoma

Det är en förfärligt varm dag idag så jag tyckte att det var lämpligt att mjukstarta dagen genom att hänga i ~ (hos alla datormänniskorna :) och prata om det ena och det andra. Sen blev det lunch, tacofrossa med en delmängd av Kollektivet. Och nu... ja, nu är det snart trefika. ;) På mitt arbetsrum ligger en kursbeskrivning av kursen som har 25 labbuppgifter (hey, fyra labbar är många labbar, tänk er 25...). Här ligger också en artikel som ser spännande ut. Det är nog meningen att jag ska läsa den tills min examinator dyker upp här igen i nästa vecka. Då ska även exjobbet se bra ut. Så, dags att vara effektiv nu fastän jag helst vill sova boaormssömn efter tacosen. :)

Fredagskänslan

Yay, det är fredag! Det betyder fredagsfika. :) När jag är fulltankad med kaffe (dubbel dos på fredagar) ska jag sticka iväg till uni och pyssla med exjobbet. Jag ska försöka boka tid för kursklassning också, eftersom det förmodligen är en komplicerad process. Vad jag förstår så är det nån sorts kommitté som sammanträder och utreder om man får ha "Kulturarvets frågor" i en dataexamen. Nå, jag ska fånga en syo och ställa lite frågor. Sen kan jag inte bestämma så mycket innan jag fått tentaresultaten från veckans tentor, men det skadar ju inte att förbereda sig på det som komma skall. Jag tycker mycket om att planera saker och ting. :)

Förövrigt... är jag väldigt piffig i håret idag. *fjortisfniss*

Nu är det klippt

Jag har tentat datornät idag. Det är nog inte så fasligt svårt bara man håller koll på alla olika lager ett nät består av och vad som händer i de olika. Att dina grymma appz ligger i applikationslagret kan man ju komma ihåg, samt att routrarna är såna där grejer som kastar paket omkring sig och att de finns i nätverkslagret. Sen är det lite mer att komma ihåg. :) Efter skriven tenta tyckte jag att det kändes rätt bra och det tyckte Vic om sin tenta också, så vi satte igång att fira direkt. Först blev det braklunch på stället dit alla militärforskare går varje torsdag för att inmundiga sin ärtsoppa (så värst många studenter brukar inte våga sig dit). Sen stack vi ner på stan och fikade. Jag var shoppingsamvete, vilket innebär att jag ska vara positiv, uppmuntrande och komma med rätt storlek. ;) Av okänd anledning gick jag även och lät klippa av mig håret. Mamma hävdar att jag ser städad ut. Det är inget jag ser som ett gott tecken, men min musiksmak och mitt sätt är sig likt så jag har nog inte blivit städad iaf, tackochlov. :)

Den närmaste framtiden ska jag fixa de sista ändringarna i exjobbet samt prata examen med en syo. Jag har fått rådet att ta ut en sådan snart (även om jag i praktiken får vänta ett halvår), dock är det lite svårt att välja. Nåväl, den allra närmaste framtiden ska jag ägna mig åt att äta wok-med-ost och spegla mig. Det räcker för mig. :)

Att se saker

Jag har tentat algebra idag. Det är inte mitt bästa ämne, men det kanske kan bli. Det är lite imponerande när folk kan titta på en matris och direkt läsa ut vilken yta den beskriver. För mig är det inte lika tydligt ännu, men ibland kryper det fram nåt och säger "Hej svej, jag är en sån där rotationsyta som ser ut som en spärrballong!". Sen bleknar den bort igen och jag är inte längre säker på om det var en ellipsoid jag såg eller vad det nu var.

Dagens...
Lunch: Tillsammans med en massa nytt folk i föreningen. Verkar som om tillväxten är bra i år också.
Ökade läsekrets: Min gamle kompis Johan som gick på samma dagis som jag (länge sen :) meddelar att han läser min blogg. Jag tar för givet att han vill att jag nämner det. ;)
Raggningstips: En matematiker som undersökt det hela hävdar att en MacBook är den bästa typen av bärbar dator att använda om man vill locka till sig tjejer. Jag skulle nog inte falla för det, men jag för det vidare ifall någon vill testa. :)

Tisdagstema - Grön

Veckans tisdagstema är grön så jag visar en bild från Linnéträdgården i Botaniska i Göteborg. En liten fläck av taklök planterad i en urgröpning på en stor platt stenyta.

image165

Efter sista

Jag borde leta upp min föreläsare i kognitiv psykologi och säga att jag hade fel. I våras sa jag nämligen till henne att föreläsningen i hennes ämne var den sista föreläsning jag skulle gå på, någonsin. Det var som när jag på gymnasiet hade mitt "sista matteprov", en sanning med modifikation. I höst ska jag gå en kurs i applikationssäkerhet, vilket verkar spännande, men det räknas inte som grundutbildning så kanske var den där i psykologin ändå den sista, iaf den sista delen av det kapitlet. Jag kommer att göra annat roligt i höst också: bygga labbar, koda Java, få pyssla mer med smarta kort (yay!) och skriva engelska så mycket att den slutar vara fulengelska. Självklart kommer jag att blogga om det mesta också, fast inte på arbetstid. Jag är seriös, ju. :)

Dagens...
Kalas: Mamma och jag åt kräftor. Gott!
Gladaste: Min kontorsväxt som får bo kvar, vi stannar.
Varmaste: Min lya. Bastubad, någon?
Gahh: Tentor, alldeles för snart.

Närodlat

En ny dag gryr, eller den har nog grytt för länge sen, men på söndagar är det ok med sovmorgon. Jag kom plötsligt att tänka på "Bondens egen marknad", ett bra koncept som går ut på att det ordnas gammaldags torgmarknad i ett antal städer. Alla varor är närodlade och det brukar vara god kvalitet. Det har blivit lite av en tradition för mig att gå på minst en bondemarknad och handla ett knippe majskolvar, en bukett dahlior och kanske en liten ostkaka. Marknaderna är klart värda ett besök och det hålls många så det gör inget om man missar en.

Just nu... är mina läsare på jakt efter sniffers, gummistövlar och höstmode. APDU:er är också hett. Det är en lustig skara läsare jag måtte ha där ute. :)

Gamla tider

Idag hälsar jag på mina föräldrar, äter god mat och pluggar datornät. Jag har lånat en mycket modern kursbok som är bättre än min egen. Ett tips till småstudenter: Välj inte en datornätbok som använder uttryck som "world wide wait" och kallar trådlösa nät för framtidsteknik. Det är förmodligen en ganska gammal bok. :)

Dagens soundtrack: "The great below" - NiN

Höst

Det är alltid lika märkligt när saker är över och man kan pricka av dem. Been there, done that... minns inte så mycket. :) Apropå ingenting tror jag att det kommer att bli höst snart, trots värmen. Rönnbären är mogna och det sägs finnas svamp i skogen. Inte dumt alls. Då ska jag sylta och safta och stuva svamp. Recept mottages tacksamt.
image164
Höst!

Exportera mig

Jag har fått en förfrågan från min läsekrets i Beijing att publicera min blogg även på Facebook eftersom han (ja, min läsekrets där består av en enda person :) då kan kommentera inläggen. Det tål att tänkas på. I övrigt vet jag inte riktigt vad jag tycker om den där typen av "vuxen-Lunarstorm på steroider". Jag har pliktskyldigast skaffat konton på några ställen för kompisarnas skull, medan andra tycker att det hela är väldigt roligt och delar med sig av festfoton, CV och allt de kan komma på. Möjligheterna att publicera hela sitt liv på ett och samma ställe är oändliga. För mig räcker det med det nödvändigaste: lite info om mig, några goda vänner på kontaktlistan... och så förstås en import från Last.fm som visar vad jag lyssnar på för tillfället. Det säger mer än det mesta, tycker jag. :)

I natt drömde jag att den lokala synthklubben skulle ha fest i mina föräldrars hus (det tyckte föräldrarna tydligen var ok), men det var problem med att rigga upp alla högtalare och annan elektronik och de som hade koll var svåra att få tag på. För att lösa detta krävdes en massa ringande, planerande och fixande för att jag skulle kunna få nån ordning på allt. Det var en bra dröm. :)

Klokt talat

Flera som googlar sig hit är på jakt efter recept. Det måste vara den där goda pastarätten som lockar folk. Jag vet inte om jag har något mer i samma stil att bjuda på, men jag kan citera en person som bodde i samma studentkorridor som jag. När vi andra konfronterade honom med att det kanske inte var så bra att han lagade fiskpinnar i ugn genom att lägga dem på ett ugnsgaller utan något under fick vi till svar: "Det är ju jättebra. Allt fett rinner ut. De blir mycket nyttigare såhär!".

Veckans bästa citat som sammanfattar det mesta kommer från en nybliven fysikstudent häromkvällen uatnför ett studenthus som jag skulle ut ur och han uppenbarligen skulle in i "Jaaa! Det är mitt hus! Äntligen! Jag har hittat det. Jag är hemma! Jag är inte vilsen mer!". Det är nu man inser att man bor i ett område där husen ser ut som (likadana) skokartonger. Precis sådär svårt var det att hitta rätt i början. :)

Imorgon ska jag opponera på ett exjobb. Jag har övat massor medan jag diskade. Diskborsten var tveksam till om det var bra eller inte, men den har ingen talan. ;) Sovdags nu, over and out!

En magnetremsevärld

Jag har beställt ett gammaldags ID-kort nu. Världen verkar inte riktigt vara redo för chipkort ännu, men om det fanns lite fler tillämpningar för dem så tror jag att de skulle slå igenom stort. Sen skulle det vara smidigt om man hade sin egna lilla area på kortet med plats för certifikat, kanske en lösenordshanterare för webblösenord och annat man vill lagra. De hade ett av de nya korten att visa iaf och det såg precis ut som estländska medborgarkort som jag har läst en hel del om under våren. De verkar funka på ungefär samma sätt också.

Det svåraste idag var att ordna ett godkänt foto på mig. Jag har mina planer för de misslyckade bilderna: Antingen samlar jag på dem som i "Amelie från Montmartre" eller så gör jag små "Efterlyst! Mycket farlig!"-affisher och sätter upp. ;) Jag har inte riktigt bestämt mig ännu.

Att gå och skaffa sig ett liv

Det är något med vädret. Efter dagens datornätplugg behövde jag sova middag och äta kaffeisbitar (perfekt att ha i frysen för extrema fall av trötthet och koffeinbrist ;). Jag ska ta en liten dust med algebran också innan jag somnar (och innan "Project Runway" börjar på TV). Imorgon ska jag ner på stan och skaffa mig en identitet. Mitt legg håller på att gå ut nämligen. Funderar på att välja ett sånt där med chip. Den vanliga varianten av bankens ID-kort finns fortfarande kvar, men ett med digitalt bank-ID på samma kort kunde ju vara smidigt. Iofs tror jag inte att det är nåt häftigare än ett minnes-smartcard. Med lite tur är ett sånt där franskt, gammaldags processorkort med typ mikrokod på. Jaja, jag kan ju inte gå in på banken och kräva ett JavaCard med motiveringen "Vet ni vem jag är?!". Då kanske jag inte får nåt legg alls. :)

image163
Kaprifol kluddar. :)

Alla sätt är bra sätt

När disken blir varm och låter trots nya fläkten, hur kan man då sänka temperaturen? Tja, alla sätt är bra. Vad gör man inte, liksom? Inte för att det verkar vara så jättevarmt för tillfället, men då har jag fläktat en del också... :)

image162

Tisdagstema - Busig

Veckans tisdagstema är busig. Jag och min barndomskompis var busiga när vi var barn, byggde kojor, rymde hemifrån och ställde till med hyss. Eller han gjorde det, jag var naturligtvis en liten ängel. ;) Som vuxen finns det inte samma plats för bus, men jag smyger då och då in någon busig detalj i min klädstil. Pirathängslena på bilden är en historia för sig. De tycker jag egentligen passar bäst på fest eller dagar då jag inte tänker vara så seriös. Ändå brukar det lyckas dyka upp något viktigt de dagarna. De har fått vara med på kundmöte i en projektkurs och de har även skaffat ett extrajobb åt mig en gång (så nu vet ni vad man ska ha på sig på intervjuer). Idag bar jag dem på skoj, men de fick hasas ner och gömmas när det blev plötsligt avdelningsfika med långväga hedersgäster. En ung kinesisk tjej hann få syn på dem och gav en kommentar på kinesiska som översattes till "Those are so cool!". :)

image161
Inte vardagsklädsel, bara när jag känner mig busig. :)

Sol och nytta

Jag är inte en sån person som sätter sig i ett bibliotek och pluggar samma ämne hela dagen. Istället måste jag flytta på mig och få lite omväxling. Det blir så mycket roligare då. Efter några timmar med routingalgoritmer inne i skuggan, besök hos datorklubben och trevligt fika med exjobbsfolket satte jag mig i solen och övade linjär algebra. Där har jag nu suttit ett tag och börjar anta en lätt rostbrun färg. Känns som om det är dags att flytta sig till nästa plats och klura ut något fyndigt till tisdagstemat som har dykt upp nu.

En ny tisdag gryr

Här sitter jag och väntar på ett nytt tisdagstema. Hoppas att det blir något i stil med "lyckan att få plugga algebra" eller "värmeslag och skavsår på tårna" för då har jag massor med bra uppslag. ;) Det är nästan, nästan att det får bli glass idag precis som igår... Det ska hursomhelst bli lite räknande här.

Tjejfika

Imorgon kommer de nyantagna för att vara med om några veckors välkomstmottagning. På min tid var vi nollor som blev nollade. Jag får för mig att det var roligare förr. På den tiden (och fortfarande vad jag förstår) delades alla in i grupper efter intressen och jag minns att jag av någon anledning hamnade i hejarklacken. Det var första och sista gången jag var cheerleader. *s* Innan nolleperioden, när jag just hade fått veta var jag skulle studera åkte jag för att kolla in stan och mitt uni. Jag minns att jag och min kompis smet in nånstans och hittade korridorer med arbetsrum där folk jobbade. På en vägg hängde foton av doktorer. Nu i efterhand har jag kommit på att vi av en ren slump besökte just det ställe som jag nu har exjobbat på. Det är lite märkligt.

Idag var det tjejfika för de nya teknologtjejerna på kvällen. Jag behövde lite studieflykt så jag hoppade i min snygga ovve (overall, cermoniell studentklädsel) och stack iväg på skrammelcykeln som lade av efter halva vägen. På vägen hem fick jag visa en blivande biolog rätta vägen till alla platser man bör kunna hitta till. Lycka till säger jag till dig samt alla andra som börjar plugga imorgon! Jag lovar er, det kommer att bli jättekul! :)

image160
Lite sensommarblommor hemma hos mig. :)

Back on track

Idag pluggas det som vanligt, denna gång i mitt exjobbsrum där det är lugnt och skönt och där jag för tillfället inte har datortillgång (fast här har jag ju det, jag har flyttat på mig och tar en lunchpaus :). Att plugga utan att blogga samtidigt ökar effektiviteten har jag märkt. ;) Jag väntar på e-post, maila mig!

Dagens...
Lunch: Goda nudlar och glass
Inredningsdetalj: Paraply i taket och plast i soffan (hos studentförening med fuktproblem...)
Bov i dramat: Detta tropiska väder! Nå, man ska inte klaga, det är ju rätt spännande ändå.
Mål: Lära sig saker om TCP.

"En inneboende" går ut

För att inte bli som "En inneboende" i Ferlins dikt med samma namn (jag sitter och stirrar och stirrar och kommer mig ingenting för) gick jag en promenad i området. Det är kvavt väder, sådant då mitt hår blir platt och det blir kondens i datorhallarna. 95% luftfuktighet sägs det. Det var fint i mitt område och det känns extra bra att vara kvar här i höst just för att jag inte behöver stanna. Jag kan per definition vara magister i någonting, men jag och universitetet är inte klara med varandra. Det är inte jag och min lägenhet heller. Ni ska veta att det är en ypperligt fin lägenhet och området är mysigt. Här är det musik, fest och ståhej mest hela tiden. Det är väldigt trevligt och levande, inte som i vuxenhyreshus där man måste smyga och hålla rent och vara tyst. Nej, här trivs jag... och då får man stå ut med små detaljer som att det hänger en uppblåsbar pool i trapphuset och torkar. :)

image159
Vad är det som droppar här då?

Mikropasta!

Imorgon ska jag nog plugga på uni eftersom omväxling förnöjer och eftersom jag ändå behöver prata med exjobbsfolket och boka in lite möten, enklast att få tag på dem IRL. Dessutom är imorgon den sista dagen innan nollorna invaderar uni. Det kommer att bli kaos och de kommer att ta över mitt sushiställe eftersom de inte kan laga mat ännu. ;) Nå, det kan man ju avhjälpa. Se här, recepttips!

Muddarens mikropasta
Du behöver:
Några nävar pasta
Lite salt
Rikligt med vatten
Ostpulver
Eldorados chilisås, den sötstarka

Ev. en klump fryst köttfärs

Koka upp vattnet i vattenkokare och häll det i en stor plastskål tillsammans med pasta och salt + ev köttfärs. Pasta med ägg och annan lyx i kokar lätt över, så välj fulpasta och se till att ha ett stort kärl så är risken för dränkt mikrovågsugn mindre. Ställ in skålen i mikron och mikra tills köttfärsen är kokt eller tills pastan känns klar (lägg till 5 min på pastans vanliga koktid). Ofta blir pastan lite degig, men det får du leva med. Krydda med ost och chili. Mmmm! Receptet kommer från en muddare (en person som spelar textbaserade ävertyrsspel över nätverk) som lärde mig den ädla konsten att laga mat i mikro. :)

Public service

Jag åt glass med tre revisorer igår, eller de åt glass och jag skvätte och spillde med min eftersom jag inte var klok nog att välja bägare istället för strut. Trevligt var det iaf och sedan gick jag ut med gamla vänner på studentpuben på kvällen. Jättekul att träffa dem man inte sett på evigheter, helt klart en bra lördag.

Nu har jag som bekant försökt få lite koll på mina bloggbesökare och nu när jag vet vad ni vill ha ska jag bjuda på just det. Min blogg är public service i dess renaste form! De kursiverade orden är ord som ni har googlat på för att hamna här. Så, let's åk, som eparaggarna säger!

Hej kompis! Jag kallas alltså Kaprifol och är en rockin' girl blogger som är särbo med Fisken som bor i Göteborg. Vi håller kontakten via webcam och det är honom du ska fråga (snarare än mig iaf) om du vill ha en länklista över friluftsbutiker. Från Gbg är det lätt att ta en båt till Förö eller Brännö (kolla vasttrafik.se, de vet också vilken vagn som går till stan om du vill besöka Designtorget och kolla efter nån stajlad datormus eller sticka till Botaniska och ta mobilfoton i smyg på en magnolia), men man kan lika gärna åka till Fredrikshavn för att gå på skattjakt eller shoppa kläder. Trots mitt klädintresse vill jag inte påstå att jag driver en modeblogg. Istället handlar min blogg om internetnostalgi och bra uppvärmningsmusik som Welle:Erdball och annan synth, ja allt sånt som man kan avnjuta via webradio. Eftersom jag har mycket för mig planerar jag tiden i min alma, alltså min almanacka.

Något som förundrade mig är att någon faktiskt hamnat här genom att söka på Babbelfisk, det första program jag skrev när jag började skriva egen kod. Det här kanske känns som ett skämt utan mening så jag slutar här och kan avsluta med att berätta att alla mina läsare borde vara nöjda nu, förutom en. Jag är ledsen, men jag kan inte svara på frågan: "Hur gör man krut?"

Tredje part

Idag ägnar jag mig åt alla småsysslor, fixande och studierelaterade saker som måste tas tag i. Mycket att göra, men trevligt ändå. Tittade just till min Analytics-tracker och fick läxa upp mig själv "Kaprifol, läs innantill! Står det att du ska lägga scriptet längst ner i bodyn ska du inte lägga den mellan head och body bara för att det var så du gjorde med script anno -97. Följ med din tid och flytta koden så att den börjar funka. Nu!". Sagt och gjort. :) Kom förresten att tänka på det där med trusted-third-party. I mitt exjobb förklarar jag nackdelarna med det och förespråkar istället ring-of-trust som i Liberty Alliance. Felet med att ha en tredje part som man litar på är, ja själva det faktum att det måste finnas ett företag eller organisation där ute som inte får ha några sårbarheter. Faller det där så faller allt. Det är min åsikt iaf och jag skulle då aldrig använda... Sen kommer jag av mig och gör denna lista. Vad använder jag när jag...
 • söker information på nätet?
 • skickar och tar emot e-post?
 • delar dokument med projektkompisar?
 • delar almanackor för att boka möten?
 • lägger upp fotoalbum?
 • för statistik över webbside-visningar?
 • tittar på kartor?
Kommer ni inte på det så kan ni ju alltid googla. ;)

Skor och småstudenter

Jag har kommit fram till att jag är väldigt modern, även mina fossingar kan känna sig lite inne nu. Sen är det här iofs gamla nyheter. Som ni ser har jag t.o.m. bildbevis. Ja, så går det när man inte kan göra sig av med nåt...

image158

Läsa tjocka datornätboken en fredagkväll är ingen höjdare, även om jag borde. För att komma undan har jag varit och handlat ägg och bakar nu en banan-choklad-kaka till glassfikat med gamla och nya styrelsen imorgon. Ska det va så ska det va, och det är ju faktiskt allra sista gången för mig. När jag var ute i studentområdet slog det mig att småttingarna har börjat komma hit nu. Det är fullt av små nya studenter överallt. En del blir guidade till tvättstugan av sina korridorare, andra ännu pyttigare handlar mat med sina föräldrar.

Den första veckan är de snälla och rara, men sen delas de upp i tre grupper: en grupp som snor sittplatserna i biblioteket, en som bildar milslång fikakö framför dig och en som sänker medelåldern på ditt favvouteställe så att du känner dig som tant Agda den äldre när du ska ut och röja. Med lite god vilja kommer de iaf att se upp till mig då jag är egentligen-inte-student. I vilket fall som helst är jag stor nog att hitta själv till tvättstugan. ;) Välkomna småstudenter! Vi läskiga gamlingar var som ni för fem år sen, tänk på det.

Sirius nya fläkt

Att bara plugga hela dagarna gör ingen glad. Därför har jag haft roligt och ägnat en stund åt att låta min dator få en ny fläkt. Den är lite småspännande fastsatt för skruvarna passade inte riktigt, men det blev ju riktigt stiligt. Sitter som berget, hittils i alla fall. Det märks att man har varit scout. ;) Det skulle bli en ny IDE-kabel också, en sån där med massor av tunna små sladdar i, men när jag skulle sätta dit den upptäckte jag att det var för kort avstånd mellan master och slave (det heter så, om man har två diskar så är den viktigaste master) på den för att det skulle gå att ha CD-ROM och hårddisk på samma kabel. Jag har bara ett IDE-uttag på moderkortet så de måste sitta på samma. För tillfället sitter båda på CD-ROM-kabeln och vem av dem som egentligen bestämmer vet de nog inte själva... (Och ja, jag har döpt min dator. :)

image157

Morgonsysslor

Vissa dagar känns det bra att stiga upp. Det här var helt klart en sån dag. Jag gillar att vakna av att det regnar. :) har hunnit få i mig en balja kaffe och gjort en hårinpackning (höjden av vardagslyx, rekommenderas). Nu väntar jag på att få feedback på några scenarion som jag inte vet om de har nåt i min rapport att göra eller inte. Deras vara eller inte vara är vad som är kvar att göra. Sen får jag nog ta och börja förbereda presentationen också. Det skrämmer mig att jag har ett sånt exjobb som innebär att jag ska köra systemet inför publik. Eventuellt ska jag demonstrera avlyssning av dator-till-kort-trafik också. inte för att det är svårt, men demo-demonen kommer att bita i sladdar och lägga in buggar. Hu! Nåja, nu ska jag skriva opponeringsrapport och plugga datornät och slänga med håret. ;)

Den lilla skillnaden

Nej, nu förstår jag plötsligt allt och nu ska jag förklara hur man inte ska göra: Man ska inte börja skriva på sin exjobbsrapport innan man riktigt fått grepp om vad det handlar om och sedan ska man inte, när man skriver lite mer på rapporten, fortsätta där man slutade sist. Annars får du kommentarer om att vissa avsnitt är out-of-scope och du förstår ingenting... men, det var väl mitt ämne? Du läser din rubrik, du läser den igen och inser att det är stor skillnad på "digital identity on smart card" (dina maillösen på ett plastkort) och "digital identity smart card" (ID-kort, typ som ditt pass). Det måste ha varit en tankemiss, eller så tyckte jag bara att det var roligt att skriva om pass... *suck* Tips: Skriv hela rapporten veckan innan inlämning, jag tror det blir bättre så. ;)

Titta vad det blev

Ni ska få se vad jag har ritat för nåt. Jag är nästan färdig med rapportskrivandet nämligen och jag vill inte hålla någon på halster. Så här ser det alltså ut, ett T-shirt-motiv som jag har gjort. Nu när jag tänker på det så är det nog ännu finare som kuddvar. Flera användningsområden, så praktiskt! :)

image156
Multipurpose!

Personligt skrivande

Ok, nu är det slut på kompromissandet. Kill your darlings! Jag hugger hänynslöst bort alla personliga röda trådar i min rapport, även de som jag har sparat för att jag tycker om dem. Jag ska bli klar idag, hör ni det? Nu har jag sagt det i bloggen så nu kommer jag inte undan. Sen ska jag skriva min opponering också... och gå ut i solen.

Det här med att vara personlig... I tekniskt skrivande ska man inte vara det, men i bloggar är det helt ok. Jag tenderar att göra tvärtom. Därav min nördiga blogg. ;) Ibland förundras jag över hur personliga folk vågar vara i sina bloggar. Foton på sig själv är en grej, men fyllebilder? Nakenbilder? Berättelser om hur deppig eller förkyld man är för tillfället och vad man åt till mellanmål. Nog för att det kan vara spännande och lite snokigt att läsa, men jag skulle själv inte lägga ut något i den stilen. I dagarna lanserades en ny blogg som överträffar allt ovanstående när det handlar om att lämna ut personliga detaljer. Det är duktiga bloggerskan
Hanna Fridén som har startat en blogg om sina tarmar. Det är lite usch, men samtidigt väldigt roligt och modigt på sitt lilla vis. :)

PS. Jag skapade nåt fint igår kväll. Jag har bestämt att jag får visa det i bloggen först när rapporten är klar så håll ut.

Indexerad

Mitt liv i bilder passerar förbi. Jag har nämligen provat Picasa, Googles bildverktyg. Det är väldigt smidigt, tycker jag, och det indexerar snabbt alla bilder du har liggande, även de du har gömt eller glömt. Det är just därför jag nu med skräckblandad förtjusning ser gamla förfester, korridorsstädning och Kaprifol-som-barn, ja allting... fint uppradat på skärmen. Jag måste bjuda på en bild av frysen i korridoren där jag bodde som liten student.

image155
Läskig frys. Dags att frosta av kanske?

Egna ord

Jag har en tendens att använda mina egna begrepp. Personligen tycker jag att mjukvarubaserad och hårdvarubaserad säkerhet är solklara termer. Ett antivirusprogram t.ex. är säkerhet genom mjukvara medan små ljusdetektorer på ett smartcard-chip är en säkerhetsåtgärd som ligger i hårdvaran. Nåväl, jag plockar bort allt sånt ur exjobbsrapporten och försöker att skriva lite mer enligt vedertagna regler. Samtidigt så inser jag hur mycket bättre jag har blivit på att använda rätt datortermer. När jag började plugga kallade jag fortfarande datorn (lådan med innehåll) för hårddisk vilket ledde till en del fniss och kommentarer på en fest jag var på. Jag pratade dessutom om "textbaserade operativsystem" vilket låter helt barockt nu, men då var det logiskt. Ni vet, jag använde Windows hemma och det var grafiskt och fint. När jag SSH:ade till andra maskiner (där det kördes Linux eller UNIX) hade jag ingen X-server utan använde PuTTY. Detta gjorde att allt jag såg var ett kommandofönster. Bara text. Ni förstår hur jag tänkte då. :) Jag måste ha varit en lustig liten datorstudent med hårddisken på golvet och allt. Inte för att jag var den som kunde minst av lillisarna, men jag var så öppen med det.

Nu har jag lärt mig en hel del om datorer och jag har även insett att det är mycket jag inte kan. Många av de jag umgås med kan betydligt mer än jag, men så hänger jag med eliten också. ;) Mitt tips är att ni därute som är datorintresserade, men inte har full koll ännu, vågar vara lite pinsamma. Annars kommer ni aldrig att lära er något och fatta vad tråkigt omvärlden kommer att ha... *s*

Plugga med katt

Det ösregnar och åskar ute idag. Det tycker jag hemskt mycket om. När det är oväder lever jag upp. Detssutom är det lättare att plugga när det inte är stekhett hemma. Igårkväll var det dock fortfarande soligt och just när jag tänkt lägga mig till rätta och läsa modetidningar ringer Vic och vill plugga ute i solen. Vi gjorde så gott vi kunde, men det hela försvårades av att en liten klösig katt placerade sig mitt i skolböckerna och inte ville flytta på sig utan strid. :)

image153
Katten gillar våra böcker mer än vad vi gör...

image154
Där kan du allt sitta, din klösmaskin!

IT-tjej

Jag har suttit och filat på min exjobbsrapport idag. Texten finns där sedan länge, men nu gör jag de finslipningar som min handledare ville att jag skulle göra. Det känns som om texten på nåt sätt står ivägen för mig när jag försöker ändra formuleringarna för att få en annan nyans och nån sorts teknisk skärpa. Det är helt klart enklare att skriva en text än att omforma den. Sen är jag miljöskadad också av att ha läst för mycket tvärvetenskapliga kurser. Detta gör att jag skriver fluffigt och personligt, men nu är det slut med det. Denna vecka ska allt fluff bort! (Fast i "directors cut"-versionen kommer det förstås att finnas kvar. Detsamma gäller för min ståndpunkt att all hårdvara går att utnyttja om du har fysisk tillgång till den. Ge mig ett elektronmikroskop och lite tid bara... ;)

Vad jag gör är alltså att jag sitter och fixar och trixar i hopp om att få en text med det. Det där "lilla extra". Kom att tänka på när jag och Fisken var i en tidningskiosk och han blev förvånad över ett tidningsomslag till någon tjejtidning där det beskrevs hur du blir "en it-tjej på stranden". Jag vet att han såg framför sig bikinibrudar med laptops och mobiltelefoner så det var lite tråkigt att behöva upplysa honom om att en it-tjej inte har något med IT att göra. Istället handlar det om konceptet it-girl, "flickan som har det", där det är en kombination av utseende, trendriktighet och avundsvärd utstrålning. Jag får nog ta och skriva en "bli en nördinna"-artikel åt honom istället. :)

Jag upptäckte förresten nyligen att vid en bloggsökning på just "it-girl" hade någon stackare fått min blogg som sökträff. *hihi* Kände att jag behövde lite mer koll på mina besökare så nu har jag börjat köra Google Analytics och pysslat med små trackers. Var inte rädda, det gör inte ont, det är bara statistik, anonymt och fint.

image152Den här köttätande växten får vara med på ett hörn, bara sådär. Tycker att den fungerar som kontrast till det söta i mitt tisdagstema. :)

Tisdagstema - sött

Titta vad jag har hittat till veckans tisdagstema! Temat är sött och då tyckte jag att det passade bra med dessa söta små växter från Botaniska trädgårdens växthus i Göteborg. Vackra är de nog inte, snarare lite knasiga. :)

image151
Här växer vi!

Goda vanor

Jag har kokat böngryta åt ett helt kompani nu, men jag glömde att ha i levern. Lika bra det kanske. Då blir det stekt lever imorgon istället. En goood vana! *<-- inställsam reklamröst* Jag har i vilket fall som helst fått mina ärenden sprungna och räkningarna betalda och därefter har jag ritat några snygga bilder till exjobbet. Jag fick en kommentar om att attackträden skulle vara mer grafiska (sant, attackträd skrivna som tabeller är hopplösa att läsa inser jag nu). Hade god lust att rita dit några löv och gröna äpplen, men jag lät bli. ;) Nu ska jag göra ett försök att laga is-te. Nån som har ett bra recept? Jag är inte så bra på det där. En gång hade jag i citronpeppar... med buljongexrakt. Bläh!

På klossar

Det tar sin lilla tid att göra sig hemmastadd. Jag pysslar och stökar och packar upp. Dagen är vigd åt småpluggande, fixande och återhämtning efter resan. Nyss var jag och handlade rotsaker och lever för att kunna göra ett storkok på min ökända rotsaker-bönor-inälvsmat-gryta. Det känns som om det är dags att återgå till gamla matvanor efter en sommar av uteätande och utsvävningar, både för hälsans och ekonomins skull. På sommaren får man slösa och vara onyttig, även om det stundvis kanske blev i värsta laget... Nåväl, det är ju faktiskt bara sommar en gång om året, sådetså. :)

Det är trevligt att ha tillgång till sitt stora musikarkiv igen och till sina garderober. Jag hittade ett par skor som jag hade glömt bort. Något så ovanligt som ett par klackar jag faktiskt kan gå i. Hemligheten heter klossklack. Det funkar typ som stödhjul och jag går stadigt och fint i det så jag trippade ner till mataffären med klossarna och en av mina åtta handväskor. Just det. Åtta! Det fick mig att inse att jag nog borde börja förbereda en framtida flytt - oavsett hur många år till jag stannar här - redan nu. Det är inte så att jag har ont om gunk att flytta på...

Min plan för hösten är alltså denna:
 • Slänga skräp och sälja gamla böcker som jag inte längre har nytta av. Vissa kommer jag dock aldrig att göra mig av med eftersom de har stort symboliskt värde för mig. Dit hör analysboken som säger "Du klarade 7 poäng matte på B-nivå, du kan räkna även om det där med plus och gånger är svårt ibland".
 • Fixa två tentor och exjobbet i augusti, ytterligare en tenta och två halvfärdiga labbkurser under hösten. Inget av detta förutom exjobbet är något jag behöver göra, men det känns bra att göra det och dessutom kommer jag ju att stanna här lite till ändå.
 • Förhoppningsvis påbörja Uppdraget i september. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men det känns väldigt rätt ändå.
 • Hälsa på Fisken så fort jag får lite ledigt från allt. Om en månad ses vi igen! :)

Ett annat hemma

Nu har jag rest hem till ett annat hemma än det jag har i Göteborg. (Fisken, jag saknar dig!) Bussresan gick bra. Det är mest studenter som väljer att åka fullsmockad, halvventilerad långfärdsbuss sent en söndagskväll och studenter är rätt stillsamma varelser, iaf när de åker buss. :) Det är rena spökstaden här, som förväntat. Små studentstäder på sommaren brukar inte vara speciellt fulla med folk. Imorgon är planen att handla mat, uträtta lite äreden, träffa folk och göra fina bilder till exjobbet. Det var lite text-tungt utan. :) Har också för avsikt att plugga lite till mina två tentor. Det känns som om jag har rätt ok koll på ämnena redan, men det är som pappa brukar säga, man bör "Öva, öva och åter öva!".

Nyfödda ö-skatter

Idag blev det en tur till Styrsö och Donsö som båda förärades med nya geocachar. Vi hoppas att det ska locka en massiv turistström. Iofs verkar det inte behövas. Det var redan fullt med folk på Donsö där det pågick någon slags festligheter i hamnen. Om vi badade? Självklart! Inte för att det var varmt utan för att det är sommar och då ska man väl? :)

Blommigt!

Idag var jag och Elisabeth i Botaniska trädgården och fotade allt vi såg. Sedan fick jag den ljusa idén att hem till Västra Frölunda. Stackars mina fossingar. :) Förutom själva parken besökte vi även ett växthus där olika naturtyper fanns representerade. Här fanns öken med kaktusar, tropiskt och subtropiskt klimat, köttätande, växer, orkidéer, ja allt hade sitt eget lilla rum. Väldigt sevärt!

image143
Linné hyllades med en egen liten trädgård, en representation av svensk natur, som varit med på en stor trädgårdsutställning. Titta, där är herr L i egen hög person.

image144
Fulsöta firrar i en damm i växthuset.

image145
Kaktusrummet! Jag är svag för kaktusar så här fick jag mitt lystmäte.

image146
Åh, de blommar! Så fint!

image147
De "levande stenarna" såg för märkliga ut. Vissa var så bra maskerade att det var svårt att skilja dem från gruset.

image148
Massvis med orkidéer. Det här får mig att tänka på filmen "Adaptation" där dessa växter spelar en viktig roll.

image149
Prålig ja, men snygg?

image150
Spräckliga dahlior, lite på snedden. :)

Granskad

Yay! Nu har jag fått kommentarerna till mitt exjobb. De delar som jag själv tyckte var aningen svaga slapp undan kritik, vilket var oväntat men känns bra. Ett litet avsnitt om bankkortsbedrägerier och en lista över frameworks-jag-är-less-på hade jag själv funderat på att klippa bort och bara ha med i "directors cut"-versionen, men de klarade granskningen. *fniss* Dagens plan är att läsa igenom kommentarena mer noggrannt och försöka förbättra min fulengelska. Sen ska jag ut på Göteborg och ha skojs! Glass, glass, glass! :)

Dagens soundtrack:

 • Assemblage 23 - "You haven't earned it" (You crave attention / As if it's due to you / You want permission / To behave as badly as you do)
 • Project Pitchfork - "Timekiller" (What's reality compared to me?)
 • Tori Amos - "Blood roses" (Cant forget the things you never said)

Rockin' Girl Blogger

image142

Jag och såna där kedjebrevsgrejer... Jag vet att det är lite fult, men jag kan ändå inte låta bli och just den här gången var det något bra, kändes det som. I vilket fall som helst var det roligt att få det lilla priset "Rockin' girl blogger" av
Elisabeth. Meningen är nu att jag ska välja ut tre bloggande tjejer som jag vill förära en utmärkelse. Det får mig att minnas den gången då jag försökte bli en del av någon slags länklista för kvinnliga bloggare, men sedan aldrig hamnade på listan. Tekniskt fel eller för nördig blogg, det får jag aldrig veta. ;) Till saken: Jag vill ge utmärkelsen till LadyFrost som bloggar om vardag, datorer och luddiga hundar på ett personligt sätt. Dessutom fotar hon så att allt blir fint. I övrigt består min bloggläsning i stort av en massa modebloggar och eftersom det skulle vara rent ofint att bara välja en av de fyra duktiga tjejerna på Fatale så hyllar jag er i klump. Sist men inte minst tycker jag att en riktig rockin' girl blogger är Ebba. Detta för att jag, en inbiten teknolog, läste varenda nummer av Veckorevyn under det år hon var chefredaktör, bara för att jag gillade hennes blogg. Då ska man allt ha nån sorts utmärkelse. :)

Min lilla alma!

Igår var jag och E ute på stan för att se om vi kunde hitta en människa med både leggings och foppatofflor på sig, men vi hittade inte någon sådan. Istället gick jag in på en bokhandel och köpte den fulaste lilla anteckningsbok jag kunde hitta (rea och studentrabatt, kan det bli bättre?). När jag kom hem blev det en del pysslande med omslagspapper och gamla reklamblad. Sen var den färdig, min personliga almanacka. Ni kan ju gissa varifrån jag har fått inspirationen. :)

image140
Framsida...
 
image141
...och baksida.

Ett slags avsked

Just det, det är den första augusti idag. Det är hemskt vemodigt. Jag känner mig väldigt avgången. (Och väldigt fri, lös och ledig, moahahaha! :)

"The world is growing loud
It's time for us to fade
To grey
I wish they'll let us stay
The lights are going out
We knew we had to go
One day"
- Covenant

Kaprifol goes modeblogg!

Jag är förbryllad och förbluffad över göteborgarnas klädsmak. Kanske är det inte bara göteborgare som är skyldiga, utan hela svenska folket. Hursomhelst, det är inte leggings jag är upprörd över. Jag vet att Elisabeth inte tål detta långkalsongliknande plagg, men jag tycker att de kan vara praktiska. Ponera att du vill ha på dig något som du tycker är fint, men som är för kort, för stort (utan hängslen!) eller för genomskinligt. Om du inte vill genera dina medmänniskor är det alldeles ypperligt att bära ett par leggings under ditt favoritplagg så kommer du undan med det mesta. Tumme upp! :)

Vad jag däremot inte förstår är de där "foppatofflorna" som alla här envisas med att bära. De ska vara väldigt bekväma och det tvivlar jag inte på. Säkert är de perfekta att ha hemma i trädgården, men på stan? Till fina klänningen eller snyggbyxorna? Varför bär någon frivilligt knallrosa plasttoflor in public? Det är väl bara att konstatera att folk har valt bekvämlighet framför skönhet och det är ju på något sätt en liten seger för förnuftet, ändå. :)