Det konstigaste

Det har hänt saker idag också, mest det vanliga. Jag hade fullt upp hela dagen och hann inte räkna någon algebra... och saknade det. Tänk er det! :)

image263
Nej, nu blommar det!

Det händer saker här

Ibland händer det att de flyttar på folk här på uni, då oftast vid renovering. Mest förvirrat var det när matematikerna satt i ekonomhuset och ekonomerna i någon sorts lagerlokal, men nu tror jag att de sitter rätt igen. Istället har systemteknikerna börjat flytta på sig, utan någon synbar anledning. Nu har de hängt upp tavlor (med datorgrafik på) och annat pynt i det som förut var en neutral zon mellan systemtekniska och datavetenskapliga. Det känns som om man borde kontra genom att hänga upp en massa kodutskrifter eller något så att de inte tar över helt. ;)

Just nu sitter jag och gör ljusbilder om Bellman-Fords ekvation. Jag är säker på att det kommer att gå bättre att förklara den när jag kan peka på grafer på dagtid istället för att peka i kod sent på kvällen. Det var ju nattlabb igår, vilket blev en relativt lugn tillställning. Klockan åtta stängdes luftkonditioneringen av och då började jag förstå att den vanligtvis gör mer än att brusa... Labbsalarna är inte klassiska datorsalar utan är mindre och mysigare, förmodligen tänkta att efterlikna kontorsmiljö (vilket de gör i fråga om ljud och lukt ;).

Förövrigt fick jag tillbaka min datornättenta idag och vet ni vad, det gick bra. :) (Återigen, det är inte den kursen jag labbassar i, men det är pinsamt nära. :)

Tisdagstema - Ensam

image262

Veckans tisdagstema är ensam.

Instant sommar

image261
Man kan blunda och låtsas att det är juni.

Samlade problem att lösa

Jag har gjort en lång lista över saker som jag ska göra under veckan och nu prickar jag av allt jag har gjort så fort det blir klart. Listor är roliga, men min är lite för lång. Idag tog jag mig i kragen och mailade kansliet för att ställa diverse frågor om min kommande examen. Det är lite att bena ut, med kurser som kan tillhöra flera ämnesgrupper, ett exjobb som borde klassas som datateknik istället för datalogi... och så mina finkulturella kurser från filosofiska fakulteten som jag vill ha med på ett hörn. Hoppas att jag får tag på någon som har full koll på det där i den mån det nu går att ha det. :) Sen skaffade jag mig en problemsamling i algebra, även om jag tycker att det vore trevligare att bli av med problem än att skaffa sig en hel liten bok med nya. ;)

Nu har jag en hemtenta att klura på (som student) och en lektion att förbereda (som lärare). Jag tänker visa "ljusbilder", det känns nytt och spännande. :)

Novemberkaktus

Det har varit en mycket fin helg. Ses snart igen, Fisken! Nu ska jag hälla i mig min misosoppa och ladda upp inför veckan. Det verkar bli en del att göra.

image260
Jag har en novemberkaktus som ser ut såhär.

Filmkväll

Fisken kokar misosoppa och brygger kaffe. Det är precis vad man behöver efter en kall eftermiddag på stan. Det är gott kaffe dessutom, Sanani som är lite syrligt och smakar mycket. Vi tog några geocacher när vi var ute, men så gjorde vi även en klassisk pargrej: vi gick på bio. Filmen vi såg var "I am legend", en enkel men spännande historia om den ende överlevande i ett övergivet New York där det springer hjortar på gatorna och växer träd överallt. Mycket fint. Det är nästan en film man kan gå och se för naturupplevelsens skull. :)

Gå och fiska

Nu är min enveckas intensivkurs över! (Eller nästan, vi har en gruppuppgift nu som vi får en månad på oss att göra.) Det har varit så mycket att göra att jag nästan inte har hunnit sakna Fisken hela tiden. Jag får passa på att snabbsakna honom lite nu, för han kommer hit och hälsar på om någon timma. :)

Ytterligare en plötslighet att addera till de som inträffade igår är att jag har tagit mig i kragen och gått och anmält mig till en kvällskurs: "Linjär algebra
boot camp - för oss som saknar något i tillvaron" (där något är lika med matematik ;). Dit ska jag gå och lyssna på de föreläsningar som inte krockar med mina nattlabbar eller med mitt liv för den delen. De som handlar om vad ett plan är tyckte jag att jag också kunde hoppa över. Något måste ju ha fastnat sedan tidigare tycker man.

Plötsligt händer det

Idag är plötsligheternas dag! Hör bara:
  • Jag vaknade av att klockradion brölade ut en tråkig debatt och somnade om direkt. Hur jag ändå kom till första föreläsningen i tid är lite av ett under, men det gjorde jag. Jag skyller på ett sånt där hål i rumtiden som de brukar åka rymdskepp genom i Star Trek.
  • Jag gav upp kaffe och började dricka te, för idag då, eller för en stund mitt på dagen, men ändå.
  • Ett nytt spännande projekt landade hos mig. Exakt vad det är för något återstår att se, men om ni besöker någon stor IT-mässa om fem år så... ;) Oavsett om det blir något och vad det då blir så är nya, lite luddiga idéer alltid trevliga.
  • Det verkade vara ett lyckligt kaos hos min datorförening när jag hälsade på. Tydligen hade vi någon gång i tiden härbärgerat lite servrar i en serverskrubb och sedan föll det hela i glömska. Nu har de hittats! Vi förbryllas, men inte lika mycket som ägarna till skrubben. ;)

Sena skiftet

Det har varit fullt upp de senaste dagarna och jag har haft en massa spännande för mig: läst artiklar om trusted computing (på tyska, efter förmåga :), debuggat attackkod och gått på föreläsningar. Imorgon kväll är det dags för något annat, då ska jag vara labbass. Det är en sådan kurs som ligger sist på dagen (17-19 om man har tur, annars 19-21). Jag är mer kvälls- än morgonmänniska så det ska nog gå bra. Nu är då grejen att studenter gärna labbar hemma om det är programmeringslabb sent på kvällen. Alltså kan det hända att jag blir ensam "in da lab" och då vore det trevligt med sällskap. Lite besök och underhållning, musik, kanske dans och en kanna gott kaffe. Det fixar ni, va? ;)

image259
"Jag ser tre fel."

Tisdagstema - Yta

Tisdagstemat är yta den här veckan. Här har vi en fin yta som ser ut som plast, men blomman är alldeles äkta och växer i Botaniska trädgårdens växthus i Göteborg.

image258

Kursstart

Idag hade jag min första föreläsning på intensivkursen i systemsäkerhet som går denna vecka. Min anställning går ut på att syssla med det som på engelska lite snyggt kallas för "research preparation", d.v.s. att vara labbassistent, programmera saker, läsa artiklar, gå någon doktorandkurs och göra klart det lilla sista av grundutbildningen. Jag får alltså prova lite av varje och se hur det är. Nu var det alltså dags för den första doktorandkursen. Kryptoteknik och hårdvarusäkerhet (åtta en måndagsmorgon :) låter kanske lite läskigt, men det var inte alls så farligt. Alla kursdeltagare hade inte läst krypto innan så det blev rätt grundläggande (inga såna där jobbiga lådor med ett XOR under) och hårdvarusäkerheten visade sig handla mycket om smarta kort vilket passade mig bra. Nu återstår att se vad det blir för spännande imorgon. :)

Den där kakan

Det var väldigt fint igår, men självklart dansade jag sönder mina fossingar som nu har fått vila medan jag har pysslat och haft mig. Bland annat har jag roat mig med min ritplatta, men jag har även bakat "Den där ökända kakan". Den är mycket god, men ökänd för sin höga socker- och smörhalt. Tanken är att jag ska bjuda kollegorna imorgon. Det har att göra med att vi ska fira att mitt exjobb är klart så kakan är inte tänkt som en muta till mina föreläsare i doktorandkursen som börjar imorgon. ;)

"Den där ökända kakan"
Gör den i långpanna, annars blir det smetigt. Någon deciliter extra mjöl och lite längre gräddningstid (+ 10 min) ger en torrare kaka.

5 ägg
7 1/2 dl socker
1 1/5 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kakao
3 3/4 dl vetemjöl
250g smält margarin
Ev 100g hackade nötter/mandlar
Ev blockchoklad efter tycke och smak + kanderat apelsinskal


Rör ihop ingredienserna i ovanstående ordning. Nötterna kan hoppas över. Bred ut smeten på smörpapper i en långpanna. Grädda 20-30 min, 160-175 grader. Glasera ev med smält blockchoklad och strö över kanderat apelsinskal.

Oväder

Jag sov i elva timmar så nu är jag uppladdad igen. När jag vaknade tänkte jag "Så nu går världen alltså under, som Fisken sa att den skulle". Riktigt så illa verkar det inte vara, men det stormar något förfärligt ute. Fisken hade varnat för det igår och sagt att han skulle undvika den mest extrema geocachingen p.g.a. av att vädergubbarna hade utlovat oväder. Själv tycker jag att blåst är rätt mysigt förutom att det medför en del problem: Hur sjutton ska jag ta mig till tvättstugan, återvinningsrummet, snabbköpet och tillbaka levande? Det blir lite spännande, må jag säga. I övrigt planerar jag att göra fint i hemmet, teckna och pyssla samt av-sunkifiera mig själv så att jag kan gå på synthklubb och roa mig ikväll. Sista kvällen innan vi alla blåser bort, lixom. :)

Fredag!

Jag har kodat och planerat labbar hela dagen. Tror att jag behöver sömn nu. Vad jag mer behöver är recepten på det goda fredagsfikat idag. Svårt att säga om det var Datorteknologens klassiska kladdkaka eller Matematikerns honungskaka som tog priset. Det var nog jämnt skägg. Grabbar, ni överträffade er själva! :)

image255
Plötslig orkidée!

En upptäckt

Eftersom jag tyckte om provtrycket fick mitt exjobb gå till tryck som det var och idag kom de färdiga små "böckerna". Då jag fick några extraexemplar donerade jag ett till det välfyllda biblioteket hos min datorförening. Någon hade bett mig att göra detta. Jag minns inte vem och hoppas att den inte ångrar sig nu. Det är mycket analyserande och lite bilder i den där lilla rapporten. :)

Förresten har jag gjort en upptäckt idag, en viktig. Efter många års studier av vad som är godast till blodpudding har jag kommit fram till att det varken är lingonsylt (för vanligt), kiwi (för syrligt) eller fetaost (för ostigt) utan...
hummus! Nu vet ni det. Nu behöver vi inte fundera mer på den saken.

Uppstart

Idag har det varit fullt upp så som det alltid är vid kursstart. Jag har fått veta mer om vad jag kommer att göra under våren och det ser ut som om jag får motion: mycket labbassisterande ska det bli och det är betydligt rörligare än att sitta och koda. ;) Sen är planen att jag ska plugga minst en timma om dagen och att jag ska läsa "artiklar om datasäkerhet" fick jag höra. Jag svarade glatt att jag redan läser Securityfocus (och gratistidningarnas domedagsprofetior om alla dessa "datahackare" som är "ute efter dig", men det sa jag tackochlov inte), men det var visst meningen att jag skulle läsa vetenskapliga artiklar istället. Attans. :) Känns som om jag äntligen får lite nytta av den där enpoängskursen i informationssökning nu. (Nej, den handlade inte om hur man googlar. Inte bara iaf. ;) Tips på trevliga artiklar om kodgranskning och sårbarhetsanalys mottages tacksamt.

169172-254
Det ser ut som kaos, men jag har nån sorts koll ändå. :)

Alfabetsutmaning

Jag har blivit utmanad av Elisabeth att visa ett filmklipp från en bra film som börjar på bokstaven F. Nästa person visar ett klipp ur en film som börjar på G och så fortsätter det så. Först kom jag inte på något alls, men sen var det solklart vad jag skulle välja eftersom jag har sett den mer än 10 gånger. Vilken? Kolla här.

Nu ska man utmana lite folk själv också. Så, Fisken, LadyFrost, Kaffebönan och alla ni andra som känner er manade, har ni någon bra film på bokstaven G att bjuda på? :)

Tisdagstema - Tre

Idag är tisdagstemat tre, så jag tar den enkla vägen och fotar vad jag har framför mig. :)

image252

Nu tycker jag att vi firar!

Redan innan solen hade gått upp över mitt bostadsområde satt skatorna i det högsta trädet och kraxade om det stora som händer idag: Min blogg fyller år! Det har den aldrig gjort förut, så det är extra fint. Kul att det finns några som läser bloggen också, speciellt med tanke på att jag egentligen skriver den mest för min egen skull. (Vilket blev extra tydligt när jag en dag innan exjobbsredovisningen var tvungen att kompilera om GPShell och hade glömt hur man gjorde. Någon där ute måste ju veta, tänkte jag, googlade och fann den här. :)


Sköna söndag

Pluggar man en helg - särskilt om det är efter en lång arbetsvecka - så är det inte mer än rätt med någon sorts belöning. En sån tur att jag var bjuden på middag med "indisk gegga" (ja, det stod så i inbjudningen) igår, precis vad jag behövde. Tack värdparet, det var jättetrevligt! :)

Nu ska jag ta och laga lite lunch, men en snabb blick på kylskåpet avslöjade att jag har en ny ovana. Där sitter nämligen klisterlappar från frukt. När jag bodde i studentkorridor bodde även M där och hans egenhet var att äta väldigt många äpplen, alltid av sorten Royal Gala, och sätta klisterlapparna på sitt köksskåp. Ganska snart hade ett konstverk av äppeletiketter växt fram. Jag undrar om det fortfarande finns kvar. I mitt tycke borde det K-märkas. :)

image250
Ja, jag har kylskåpspoesi som innehåller ord som "TCP/IP". Det är väl klart att jag har? ;)

Ljuv musik (Kaprifol remix)

Är det något som jag verkligen tycker om så är det musik - av de allra flesta sorter. Allra bäst är det när jag plötsligt hör en helt ny version av någon favoritlåt. Covers klagas det en del på, men precis som filmatiseringen av en bok ibland är bättre än boken kan en cover vara bättre än originallåten. Förlåt Dylan, men jag tycker bättre om Patti Smiths version av "Wicked messenger". Nå, det där är något som ligger i betraktarens öga... eller öra kanske.

Något som skiljer sig från en cover är en remix, en version av en låt där originalartisten sjunger, men ljudbilden har förändrats. Äh, Wikipedia definierar det så mycket bättre
här. Hursomhelst, jag gillar remixar och lyssnar ofta på sådana eftersom många av de artister jag uppskattar i genren futurepop/EBM (synth för er oinsatta, dunka-dunka för er lite äldre ;) tenderar att remixa varandras verk. Jag har utvecklat ett så gott öra att jag kan känna igen både artisten och den som remixat utan att ha hört låten innan. Det tror jag att jag kan iaf. Ni får gärna testa mig på det så att jag får lite övning. :)

Vad är det då jag gillar med remixer som kan göra en sådan bättre än originalet? Jo, ibland gör en artist en låt som är bra, men inte passar in ändå. Ta VNV Nation (mitt favoritband av favoritband enligt Last.fm, tydligen) som exempel. De kännetecknas av filosofiska, kritiska texter, ofta om att bryta normer... och så gör de "Beloved" som är jättefin, men vemodig och gullig - helt fel i sammanhanget. I en remix av Deine Lakaien låter det helt rätt, kanske för att jag förknippar DL:s ljudbild med just vemodighet. Låten blev bättre av att låta mindre som VNV, helt enkelt.

För er musiknördar där ute kan jag ge några bra tips på lyckade remixer (en spellista över favoriterna kommer upp som webbradiostation inom kort, se upp för den!):
  • Das Ich - "Destillat" (VNV Nation remix)
Destillat är en dansgolvsfyllare på tyska! Alla som hör den tycker om den, det vet jag, för en labbkompis med helt annan musiksmak än jag hyllade den helhjärtat. :) Vad är då problemet med originalet? Tja, Das Ich gör experimentell musik som inte är helt lättlyssnad. VNV däremot, men sin fluffiga framtidspop passar mycket bättre för nybörjarna.
  • Assemblage 23 - "Document" (Das Ich remix)
Lite otippat funkar detta väldigt bra. Det är fin sista-dansen-låt som känns en smula tråkig i originalversionen, men får ett lyft med extra effekter. Ok, jag ska vara ärlig här: Jag hade aldrig kunna gissa vem som hade gjort remixen så det här är nog inget bra exempel egentligen, snarare ett undantag som bekräftar regeln. :)
  • Leæther Strip - "Don't Tame Your Soul" (Grendel remix)
  • Lights of Euphoria - "Injustice" (Leæther Strip Remix)
Två ypperliga exempel! Leæther Strip är ett danskt enmansprojekt som jag gillar konceptmässigt, men ofta blir det lite väl monotont med brus och ett dovt bakgrundmuller. Det är lite som att någon sjunger i en trasig mikrofon i en datorhall, vilket kan vara nog så effektfullt i lagom dos, men det kan också bli för mycket av det goda. Grendel ger lite mer tempo (och några väl valda samplingar från filmer) i sin remix.
I det andra fallet hjälper LS brusiga sound till att ge "Injustice" av Lights of Euphoria mer undergångsstämning och mindre hurtighet.

Det är som ni ser ett givande och tagande som pågår. Detta ger upphov till en mängd spännande versioner av favoritmusiken. Jag har också upptäckt artister som jag inte skulle ha känt till annars. Så, ut mer er och upptäck ny musik... och återupptäck gammal! (Här växer det fram en spellista som går att lyssna på så snart den har fått tillräckligt med innehåll för att bli lyssningsbar.) Vilken är din favoritremix?

Inte mer än så

Jag se Mat-Tina dansa i TV och jag ska äta pepparkakor. Det är en bra kväll. Det behövs inte mer än så. Idag var en sån där dag då allt går lite halvsegt, mycket beroende på att jag ägnade stora delar av dagen åt att läsa och memorera såna där diagram med bubblor, riktade pilar och små loopar som man fastnar i. Ja, ni vet vad jag menar. Såna här. Eftermiddagen räddades plötsligt och oväntat av en mycket fin musikalisk upplevelse. Last.fm såg att jag var less på statusdiagrammen (vilka visade Reliable Data Transfer 3.0) och spelade därför en för mig okänd Covenant-låt (Slowmotion) för att pigga upp mig. Fantastisk synthpop med hjärta, smärta och rymdljud. Fredagskänsla! :)

Vår nu, sommar i mars!

Det är något med januari. Oavsett väder (regn och is och vem vet vad) så tycker jag alltid att det känns lite som vår när det nya året börjar. När det är vår äter jag fräsch vårmat, odlar groddar, powerwalkar till jobbet och byter min smådystra musiksmak till något poppigare (ok, Nitzer Ebb kanske inte är så poppiga, men det är ju alltid en början).
...och vet ni vad, imorgon är det fredag! :)

image249
image248

Hemma, det är där man bor?

När kurser och extrajobb avslutas tappar man kontakten med en massa människor som man under en tid har träffat dagligen. Jag undrar ibland vad de gör nuförtiden och nu vet jag det. De läser min blogg! Jag antar att det är det bättre att mina f.d. chefer läser än att mina framtida gör det. ;) Nå, ni som vet vem jag är och råkar titta in här kan nog bli förvirrade av det där med bostadsort. Bor jag i Göteborg nu, eller vaddå? Nej, jag bor i samma lilla studentstad som vanligt förutom när jag bor hos min käre särbo förstås. Bloggen däremot är inbiten Göteborgare - kunde den tala så skulle den tala med dialekt och dra Kålle-å-Ada-vitsar hela tiden. Det är därför den står registrerad som en göteborgsblogg. *s*

Sen är det där med vad som är "hemma" ganska relativt. För att citera Raymond & Maria i fina sjunga-i-duschen-låten "
Nej" (som handlar om att lämna den småstad man växte upp i): "Den som tror att hemma det är där man bor har aldrig varit hos mig". ...fast för mig är där jag bor också hemma, speciellt nu när jag har plockat ner julpyntet och gjort det mysigt att bo där. Vem säger att hemma inte kan vara flera platser? :)

Klick!

Jag säger det igen: Jag är ingen galamänniska. Ändå ser jag på Grammisgalan med ett halvt öga medan jag diskar och gör annat. Det är som vanligt en drös unga indiepopare som man borde känna till och sedan alla de där artisterna som alltid är med. Inte så jättespännande, enligt mig, men lite mysigt ändå. Mest tittar jag för att jag missade spektaklet förra året, det år då man verkligen borde ha sett det. Det var då The Knife vann hur många priser som helst, men inte var på plats utan tackade genom märkliga små tackvideor som finns här. Så skulle jag också ha gjort. :)

Idag ägnade jag mig åt bokliga studier på förmiddagen, mest för att jag måste. Egentligen skulle jag vilja koda hela tiden, nu när det går framåt (fixade två luriga buggar idag), men nån ordning på det hela får det ju vara så jag försöker växla lite mellan uppgifterna. På lunchen fick jag dessutom vara försökskanin för kognitionsvetarna. De hade gjort en fin pappersprototyp av en webbsida. Jag fick peka på den med en penna och säga "klick". Det var skojigt. :) Inget ont om användarstudier. Jag har själv läst ett antal såna kurser och tyckte om att prototypa och göra tester, för även om det förstås är tidsödande så kan det ge riktigt bra gränssnitt till slut. Lycka till med kursen, koggisar! :)

PS. Jag tappade inte bort några VIP:iga gäster imorse. Alla hittade till möteslokalen. Frågan är om de hittade därifrån sen, men det får vi väl hoppas. :)

Tisdagstema - Flytt

Såhär såg det ut när jag flyttade från studentkorridor till egen lägenhet för några år sedan. Mitt tips: Packa inte i pappkassar. Nästa gång blir det flyttkartonger. :) Andras tisdagsbilder hittar du här.

image246

Riktig post

Idag fick jag post, riktig post! Jag fick provtrycket av en liten ljusgrön bok - mitt exjobb. När jag var liten ville jag skriva en bok (det vill jag fortfarande), men det var nog inte riktigt den här typen jag tänkt mig. Även om jag förstås är nöjd med min insats så har jag svårt att tro att den här kommer att bli etta på boktoppen. ;) Då skulle det allmänna intresset för smarta kort behöva öka drastiskt bara sådär. Tja, det kanske går att fixa. Eftersom jag fortfarande står listad som en smartcard-blogg på diverse bloggportaler har jag tänkt att ta upp ämnet lite då och då. Det skadar ju inte att hålla det vid liv. Kanske kan det bli en nybörjarkurs i hanteringen av små plastkort här i bloggen till våren. Får jag en smula tid över så lär det säkert bli av. :)

I övrigt har jag mest kodat hela dagen, fikat kinesiska kakor med kollegorna och fått ett specialuppdrag. Imorgon kommer ett gäng utländska höjdare hit till stan på ett viktigt möte om IT-säkerhet och det är viktigt att jag är först på plats. Utan mig kommer de att vara helt vilse och inte kunna ha något möte alls... för det är jag som sätter upp skyltarna som visar var konferenslokalen ligger. *fniss* För mig är inget uppdrag för stort eller för litet. :)

Vaken, ju!

Jag är uppe med tuppen idag också! På tisdagar är det lite lättare att stiga upp eftersom jag väntar på tisdagstemat. Har man tur så publiceras det så tidigt att jag hinner blogga det innan frukost. Idag får det nog bli på lunchen istället. Igår kväll hade jag tänkt skriva ett hyllningsinlägg tillägnat den manuella kodgranskningen eftersom den metoden hjälpte mig att lösa ett knivigt problem jag hade, men jag hann inte kvällsblogga eftersom Vic dök upp och ville fira en avklarad tenta, vilket kändes som en bra sak. Sånt är värt att firas, grundligt och med massor av chokladsås. :)

Med plobinen på plobbet

Jag vill bara påpeka att jag är först på plats idag. Jag funderade på att ställa mig i dörren och peka på klockan när mina kollegor droppar in, men det vore lite ogint och de har ju ändå flextid. :) Nu är jag alltså "back on track". Det var underbart i Göteborg, men nu är jag i min andra stad där jag har mitt andra liv som också är viktigt. Jag måste ju "plobba". Förklaring: I en manga som jag gillar fanns det en person som alltid använde sammandragningar av ord. En irriterande person kunde hon kalla för "irrison", t.ex. Det blir mycket bättre på japanska, men ni förstår konceptet. Jag har också börjat med det där nu. Nyligen sa jag åt en väninna att inte glömma "plobinen", vilket torde vara en sammandragning av plånboken-nycklarna-mobilen, dessa viktiga ting. Det var inte riktigt meningen att säga så, men nu kan jag lika gärna fortsätta. För tillfället plobbar jag alltså, jag pluggar och jobbar på samma gång. :)

Nystart 2008! Viktiga saker på plobbet fram till en bit in i mars, typ när jag fyller "halv 50":
För teknisk examen: Ta mina mattepoäng.
För att slippa skämmas: Klara tentan i ämnet jag ska labbassa i. ;) (Det låter värre än det är. Jag har klarat överkurserna.)
För prestigen, i mån av tid (haha): Tenta krypto och göra klart de där gamla labbarna.
För nöjes skull: Gå en doktorandkurs i systemsäkerhet.
För att man måste: Gå till tandläkaren för rådgivning och till syon för att får ont, eller nej... Inte så. :)
För allas trevnad: Yoga mig till inre frid och äta sågspånsbröd.

Resa

Det är snöslask ute så vi har stannat inomhus och sett "Chain of fools", en film helt i min smak. Någon tyckte att jag borde se den. :) Nu ska jag snart ge mig ut på min resa hemåt. Så som vädret ser ut kommer förmodligen busschaffisen att stanna i någon mellansvensk håla och vägra köra vidare. Det har faktiskt hänt förut. Kan bli lite spännande att se vilken stad jag hamnar i denna gång. ;)

Bloggpaus

Jag har varit ute och härjat på stan hela dagen, så idag blir det inget bloggande. Man måste ju ta ledigt ibland, eller hur? :)

Tjolöholm

Jag tycker om min lilla bostad och jag gillar Fiskens lya också, men ibland känns det som om det vore läge för något större. Vad tror ni om Tjolöholms slott, skulle det passa mig? Vi var där med familjen Fisk idag och turistade i blåsten. Riktigt fint ställe faktiskt. Nära till hav och geocacher dessutom. :)

image245
Ska jag bli slottsspöke? Fint foto taget av min private fotograf.

Sno Fiskens stil?

Vi var på stan och shoppade idag, eller Fisken handlade och jag fönstershoppade, så som det brukar vara. Det enda jag kom hem med var en gosedjursälg i reflextyg. Alldeles utmärkt sällskap såhär i vintermörkret "på randen till evig natt" som något av mina favoritband säkert skulle ha uttryckt det. :) Sen hittade jag de perfekta strumpbyxorna (eller tights egentligen, men sådana är ute) också: svarta, ribbade, lagom tjocka. Väldigt stylish, helt enkelt. Tyvärr hittade jag dem inte på rean utan i Fiskens byrålåda. Det är hans underställ för friluftsbruk. Jag funderar på att sno det, men det vore ofint antar jag. ;)

Hurtbullar

Jag tyckte att det verkade bra att vi gick ut och gick lite idag. Jag borde ha anat oråd när Fisken började packa kartor, vattenflaskor och trangiakök. Något klätterrep tog han inte med, men det skulle ha varit bra att ha tror jag. :) Fiskens uppdrag var att ta några geocacher, laga fältmässig mat och hitta rätt väg. Mitt uppdrag var att inte plurra i någon sjö eller trilla ner för något berg. Båda två slutförde uppdragen bra, tycker jag allt. :) Det kom lite pudersnö på oss också. Sånt är alltid mysigt.

Tisdagstema - Nytt

Årets första tisdagstema är nytt. Jag och Fisken är samma gamla människor som vi var igår, men vårt frukostte är nytt och gott. :)

image244