Om ni ber om det så

image224
För er som har undrat var alla mina smygiga mobilfoton tar vägen.. ;)

Noterat

Egentligen har jag sagt godnatt till både Fisken och bloggen redan, men följande måste noteras:
 • Min granne har fest. Det ska han förstås få ha, men vad är egentligen grejen med dansband? ;(
 • Mitt program gjorde en häftig grej idag. :) Det här blir lite väl mycket jobb-blogg om jag inte hejdar mig märker jag, så jag ska försöka blogga mindre om grafer och databastrassel i fortsättningen och mer om... eh... matlådor kanske? ;) Kort och gott: Jag fick kopplingen mitt program - databas - tredje parts grafritare att funka i förmiddags. Äntligen! Dock kan det göras bättre så imorgon ska jag optimera allt jag orkar.
 • Till helgen ska här julpyntas med besked! Nu är jag stor och då pyntar man. Som liten korridorare sträckte jag mig inte längre än till blått(!) glitter, men nu ska här bli andra bullar.

Liten och praktisk

Det här inlägget tillägnas den person i min datorförening som använder sig av en mycket liten matlåda. Jag tycker att det är både fiffigt och roligt. :)

image222

Utsyltad

Mina kollegor har så mycket fint på sina dörrar. Det vanligaste är att ha en snurra där man kan vrida en pil för att peka på var man är just nu, t.ex. "På möte" eller "I föreläsningssalen". Sedan är det också populärt att ha en skylt med tider då studenter får komma och ställa frågor, typ "Måndagar ojämna veckor med fullmåne mellan 8 och 8.05".

Jag skulle ha en snurra med alternativ som "I hackmode", "In da lab", "I fikatagen", "I extas" och "I panik". Sen skulle jag vara tydlig med att studenter, kollegor, vänner och bekanta är välkomna precis när som helst med sina frågor. Jag tycker om att bli frågad om saker och ting.

Förövrigt var jag på möte med min datorförening igår. Jag och några andra gamla styrelsemedlemmar satt i stofilhörnet och höll tummarna för att vi skulle få ansvarsfrihet. Det är alltid olidligt spännande även om man vet att man kommer att få det. Efteråt konstaterades det att jag nu är ansvarsfri (ansvarslös?) och inte längre insyltad i föreningens arbete... vilket innebär att jag är utsyltad. Det tycker jag är ett alldeles utmärkt ord. :)

Så ser den ut

Det är såna här tabeller jag gör för att tydligt kunna upptäcka trasig data i databasen där jag lagrar mina sårbarhetsgrafer. Fina, va? Man skulle nästan kunna kalla dem för regnbågstabeller, men det vore helt uppåt väggarna fel. ;)

image220
Ovan regnbågen...

Intrasslad

Idag lyckades jag med konsten att vara först på jobbet! Det kan iofs bero på att de andra är på konferenser, morgonföreläsningar och andra äventyr, men jag vill gärna tro att det är jag som är uppe med tuppen. :) Det är förövrigt väldigt kallt idag. För att slippa bära en svartvit mössa som jag ser ut som en skunk i (mitt favoritdjur, men det finns ju någon måtta) virade jag in mig i några halsdukar så att det blev en slags huva/huckle. Det verkar vara en trend att se ut som en gammal tant från Sibirien, det har synts både på modevisningar och på stan. Varmt är det och som vanligt är det jag som har skapat trenden... vill jag gärna tro. ;) Nu ska jag ta och analysera kod. Att stega programmet instruktion för instruktion som jag ville göra visade sig vara svårt eftersom det uppenbarligen har någon sorts tidskrav på sig och inte får köras så långsamt. Nå, med en kopp kaffe och ett nashipäron till hjälp ska jag nog komma på nåt annat sätt.

En ny livsform?

Jag upptäckte den mest underliga bugg idag. Självmodifierande grafer! En lysande idé... om man nu vill ha grafer som bygger om sig själva efter tyckte och smak. Jag är inte säker på att jag vill det. Jag vill vara den enda intelligenta varelsen på mitt kontor. Allt annat där ska bete sig som jag önskar. Imorgon får jag sitta med debuggern och läsa uppritarprogrammets tankar. Jag vill veta när det får eget liv, helt enkelt.

image219
Mina
fantasiväxter däremot är sig alltid lika. :)

Tisdagstema - pynt

Veckans tisdagstema är pynt så jag bjuder på dukade festbord med Halloween-dekorationer. Ja, det är spindlar, myror och små råttor på borden. :)

Dukat festbord

Färgat och fint

Dagens...
Finaste: Mina diagram! Jag har gett upp att felsöka dåligt genererade databastabeller fulla med siffror. Nu har jag dem uppritade med färgfält där olika färger betyder olika saker (de tuffaste noderna, rotnoderna, fick vara hallonrosa). Det är betydligt lättare att hitta buggar nu och jag blir glad av färgerna. Ibland behövs det så lite. :)
Tyngsta: Skeletteländet som skulle släpas tillbaka till sitt hem. Dags för mig att börja styrketräna kanske?
Godaste: Skvallerlunch med väninnan på husmansstället där militärfolket brukar äta... och så vi då, när det är nåt speciellt. :)
Synligaste: Den där kolumnen har ett grönt fält. Det ska den inte ha. A-ha! Felaktig data hittad! Illgröna buggar kan inte gömma sig för mig. ;) Nej, allvarligt talat så är det här med färgfält inte så ovetenskapligt som man kan tro. Kolla in nätverksanalysatorn Ethereal/Wireshark nån gång. De var före mig med att förtydliga saker med färgfält och de gör det i mitt tyckte väldigt bra. (För hur bra en loggfil än må vara spelar det ingen roll ifall den är oöverskådlig.)

Att mäta miso

Ibland gör jag och Fisken pargrejer, precis som vilket par som helst... fast mer på vårat sätt. Imorse satt jag och funderade på hur mycket misosoppa det skulle kunna bli av det jättepaket misomix som jag köpte igår. Efter lite räknande kom vi fram till att jag har 27 portioner god, ångande misosoppa att se fram emot. :)

image217
Vad Sveriges ingenjörer och dess gelikar gör en söndagsmorgon...

Årets händelse är förbi

När man kommer hem tre på natten är det alltid uppskattat att ha en Fisk därhemma som varit omtänksam nog att inhandla köttbullar ifall jag skulle vilja ha nattmat. Nu var det iofs inget jag behövde eftersom det hade serverats stora mängder mat på festen. Hur var det då? Jo, gästerna hade väldigt roligt och njöt av mat, dans och sång. Vi som arrangerade hade förstås fullt upp, men hann även vi jazza loss på dansgolvet (kombinationen Janssons frestelse + discodans samtidigt är bättre än man kan tro, tyvärr har jag inga bildbevis på hur det kan se ut ;) och spöka för gästerna. Spökandet och aktiviteterna var uppskattade och jag hörde hur det pratades om att det var otroligt att det hände nåt i varje hörn... för det gjorde det. Har man ett sjusidigt schema så händer det nåt hela tiden (gästernas schema var betydligt kortare kan sägas, men ändå :). Hursomhelst, det var väldigt skoj med allt fixande och det verkade vara uppskattat med spöktemat. Några skandaler blev det inte, men hade det blivit några så hade jag förstås inte bloggat om det. Haha! :P

Alldeles innan

Nu är det inte långt kvar tills det händer, allt det som så länge har planerats. Jag tycker bäst om tiden alldeles innan en fest. Då målar jag naglarna och lyssnar på bra musik. Sen gör det inte så mycket om det blir roligt eller inte, för det roligaste har redan varit. :)

I mitt kvarter

Jag har god hörsel så jag hör när någon kommer gående i korridoren utanför min lägenhet. När jag väntar besök brukar jag överraska besöket genom att öppna dörren innan personen har hunnit fram. Hittills har det alltid varit rätt person, men på sista tiden har det påfallande ofta varit grannen mittemot. Jag hoppas att han tycker att jag är lite skum. Lite läskig rentav. Ja, kanske så skrämmande att han aldrig mer vågar ha fest och sjunga dansbandslåtar. Man kan ju alltid hoppas. ;)

Intresseklubben kan anteckna detta: På vägen till uni går jag förbi en tröstlös bit asfalt (där det tidigare låg en festlokal). Den asfaltsbiten är speciell för mig. Där var jag nämligen på picnic med synthklubben alldeles efter att jag hade börjat plugga. Jag och min kompis kände ingen av de andra, men blev vänligt mottagna och grillade halvgräddade päronscones (det här var innan jag lärde mig att baka också :). Nu pågår det nån sorts byggarbete på platsen. Det ligger ett berg av lera där och det verkar som om allt ska bli del av ett fint grönområde för de vanliga människorna, de som inte tillhör den syntetiska generationen. Jaja, det är väl tidens gång. :)

Ska jag äta allt själv, eller?

Snart ska jag iväg och äta gemensam lunch med mina kollegor och sedan ska vi på seminarium om brandväggar. Spännande, ju. :) Den allmänna feststämningen här stiger mer och mer och även om det är kul med alla förberedelser ska det blir skönt att återgå till vardagen nästa vecka. Idag har jag mest ägnat mig åt att koda på min parser, men jag smet även iväg till kemiavdelningen för att ställa några frågor om hur vi ska hantera specialeffekterna. Tack till den trevlige kemisten som gav mig en snabbföreläsning. Nu är jag nästan kemist själv. ;)

Dagens undran: Mitt rum är fullt av snacks, men det är inte alls som i reklamfilmen. Var är bru... grabbarna? Det kan man fråga sig. :)

Råttinvasion!

Imorse hade jag labb och sedan kodade jag Java som jag brukar, men sedan tog de mer märkliga uppgifterna över. För att göra en lång historia kort så ser jag fram emot att få ut de läskiga plastråttorna från mitt kontor. De är inte så lite läbbiga och jag gillar ändå råttor. :) Förövrigt vill jag passa på att tacka de snälla biologerna som hjälpte mig att ordna en annan otäckhet i måndags: behöver ni låna en musmatta eller *ser sig om på kontoret* databasbok eller nåt så får ni låna min. ;) Tack!

Tisdagstema - omgjord

Veckans tisdagstema är omgjord. Här har naturen gjort om en sibirisk vallmo, en vanligtvis enkel blomma, till en fluffig boll. :) Mina föräldrar hittade den i sin trädgård för någon sommar sedan och visst är den lite speciell?

image216

Det kan bara hända mig

Jag sitter och fixar med en databaskoppling och hoppas bli så pass färdig att jag kan göra några roliga tester redan idag, men jag har lite annat att göra också. I eftermiddag är det labb och sen har jag lovat att försöka låna ett skelett från biologiska, hur jag nu ska lyckas med det. (Hur ställer man ens frågan på ett sätt så att det låter självklart och naturligt och inte det minsta skumt? :)

Dagens ynkligaste är förövrigt jag själv, det svider i munnen när jag dricker kaffe (och dricker man så mycket kaffe som jag blir det ett problem). Vad jag har råkat ut för är nästan pinsamt. Jag är väldigt lättskadad: bär jag en dator får jag blåmärken, bläddrar jag i en pappersbunt ser jag alldeles klöst ut efteråt. Ja, ni förstår. Den här gången har jag lyckats göra mig illa på... vitkålssallad! Det var vassa kanter på vitkålen, ok? Ge mig lite medlidande nu och sluta genast skratta. ;)

Husligheten själv

Jag kom just hem från några timmars p&p, piroger och processprogrammering. Det är bra mycket hippare än kafferep. Märkligt att inte Cosmopolitan har skrivit om det på sin inne-lista. ;) Utöver detta har jag som sagt dammat och städat här hemma... samt tvättat en matta. Det måste vara bland det husligaste man kan göra. Jag kommer närsomhelst att bli castad (fulcastad, fniss *) till en roll i "Desperate Housewives" om det ska fortsätta såhär (och då vill jag förstås vara som Bree, min favorit i den serien, för hur obehaglig hon än är vet hon precis hur man tvättar en matta :).

(* Fulcasting är programmerarslang för att omvandla en datatyp lite slarvigt till en annan. Nu vet ni det. :)

Så det var där den var

Jag bor litet och förvarar således skolböcker, resväskor, extratäcken och en massa annat otympligt under sängen. Detta gör att om något trillar ner mellan säng och vägg tar det ett tag innan jag hittar det, men idag storstädar jag så då var det dags att ta en titt. Häpna över vad jag fann:
 • Ett oöppnat paket strumpor
 • En tågbiljett
 • Kurskompendium i kryptologi
 • Boken "Yoga på 5 minuter"
 • En fin väggmobil med änglar
 • Ett kvitto på galltvål från Clas Ohlson
Jag vet inte riktigt vad dessa fynd säger om mig, annat än att jag behöver städa oftare, alternativt skaffa större lägenhet. ;)

Sockerchock!

Ett uttalande från min gäst om att "Nu klarar jag bara av att lösa tre uppgifter till innan jag faller ihop på golvet av sockerchock" inspirerade mig till att rita den här. Ibland är för mycket bäst... speciellt när det gäller söta efterrätter. :)

image215
För rosa och för blommig, så som jag vill ha det.

Dagens

Dags för lite dagens, närmare bestämt lördagens...
Hobby: Att använda Google. Hur kommer det sig att alltid när jag har någon kompis på besök ägnar vi mycket tid åt att goggla? Sumak i maten, ok, vad är sumak gjort av? Vi googlar det! Ny film vi ska se. När är premiären? Vi go... Ja, ni förstår. :)
Lunch: God wok med
sumak i.
Väntan: Ska det ta hundra år för chokladpuddingen att stelna? ;)
Studier: Jodå, det finns tid för det också. :)

När det är helg

Det är helg nu. Jag behöver som vanligt städa och plugga, så det ska jag göra... men mest behöver jag sova, sortera mina nagellack i färgordning och titta på skräp-TV. Så är det bara. :)

image214
Trevlig helg på er!

Vad jag gör - reloaded

Idag har jag skrivit ett stycke pseudokod som nu ska få bli riktig kod. Får se hur det blir. Jag har förövrigt kommit på ett enkelt sätt att förklara vad jag jobbar med.

Såhär är det: Programmerare är stressade och gör därför vanliga fel som leder till säkerhetsbuggar. Sedan måste systemadministratörer installera patchar för att få bort buggarna. Det är mycket att hålla ordning på och därför blir sysadminerna också stressade och trötta. Så, vad jag gör är att jag skriver program som gör snygga (nåja) diagram som visar programmerarna hur de vanligaste felen uppstår och hur de kan koda istället. Om det ändå blir buggar som måste patchas så gör jag även diagram åt sysadminerna som visar precis vilka patchar de behöver installera. Bra va? Säkerhetsmodellering går alltså ut på att koda, rita och göra folk glada. :) (Hur jag själv undviker buggar i mina diagramritarprogram? Eh... Nästa fråga! ;)

Sådant som sker

De sista databastesterna är färdiga och jag har nu nästa spännande steg att se fram emot. Det är faktiskt roligt och det blir bra också. Enda problemet just nu är prestanda. Varken mitt program eller det jag ska använda mig av slår några hastighetsrekord. Det blir till att optimera, helt klart.

Dagens...
Behov:
Vic fixade mitt hår med mjukt vax en gång och det blev väldigt fint. Jag försökte samma sak imorse, men förstår nu att det inte var nya hårprodukter jag behövde. Jag behöver en stylist! Finns det nån stilsäker student som vill jobba åt mig? Extraknäck ser alltid bra ut i CV:t. ;)
Eldslukning: Thai-mat till lunch är lyxigt och gott. Synd bara att det ska vara så svag smak. *krydda, krydda* Nä, det är fortfarande svagt... Gahh! Vatten! (Hint: Röd, tjock currypasta sjunker till botten. Rör om!)
Bästa nyhet: Fisken dyker upp redan nästa vecka på plötslig utbildning med jobbet. Yay! Bara lite drygt en vecka mellan besöken den här gången. Det är nästan som om vi vore sambos. Super-duper, tycker jag. :)

Vi luktar gott idag

Nu luktar jag vanilj. Det gör mina kollegor och vårt konferensrum också. Det beror på att det fanns värmeljus med vaniljdoft på avdelningsmötet. Det är inte så konstigt, inte värre än monsterhandskarna och spindelväven iaf. ...och definitivt inte konstigare än sakerna vi lånade av studentspexet igår. Jo, det är festförberedelser på gång. Det här är inte vår dagliga, huvudsakliga verksamhet om ni trodde det... förutom för semantic web-folket förstås. Det är mycket spindlar och nät i deras värld, även till vardags. ;)

Förövrigt passade jag på att se spexet igår, när jag ändå var på plats. Sång, dans och svärd. Jag tror inte att det kan bli mycket bättre än så. :)

Kan du fixa...

Idag sitter jag och kör databastester och ritar tabeller. Det är spännande, men ännu mer intressant är den lilla jobbrelaterade "shoppingtur" som jag strax ska ge mig ut på. På kom-ihåg-listan står saker som: kristallkula, vallgrav, murar, rustning och skelett. Jag har i sanning ett omväxlande jobb. ;)

8 saker jag tänker ge en chans

För några veckor sedan spred sig en populär bloggutmaning som gick ut på att lista 8 saker man inte tänker ge någon (andra) chans. Jag ville inte vara sämre än 100-tals andra bloggare i den svenska bloggosfären, men hur jag än klurade kunde jag inte komma på åtta saker. Förutom de mest uppenbara hemskheterna anser jag att det mesta och de flesta förtjänar åtminstone en chans. Därför gör jag min egen lista nu med 8 saker jag tänker ge en chans! Hur skulle din lista se ut?
 1. Hobbybloggar - bloggar där någon skriver om sitt stora intresse, må det vara mode, foto eller jakten på små plastlådor. Kanske inte lika spännande om man inte delar intresset, men med en insatt bloggare kan det vara spännande ändå, tycker jag.
 2. Stjälkselleri - det enda i grönsaksväg jag inte äter, men med chili på går det säkert ner och nyttigt sägs det ju vara.
 3. Halksockor - när jag var hälften så gammal som jag är nu var jag för gammal för att ha sådana, men jag ger dem en chans, nu i storlek 41. Alla jag har vågat fråga tycker att de är häftiga, fast jag antar att de menar att sockorna är urlöjliga, men att jag är tuff som vågar bära dem. Jag kan leva med det. ;)
 4. Eftermiddagssåpor - sådana där folk ser ut som skyltdockor och där den ondskefulla kvinnan (det finns alltid minst en) alltid bär röd klänning och har osannolikt blankt hår för att man ska förstå att det är hon som är den onda. Visst, det är inte finkultur, men det enda jag orkar se när jag kommit hem från jobbet och inte fixat mat ännu. (Och man behöver ju inte välja de värsta såporna, "Las Vegas" är rätt ok.)
 5. Gåstavar - tänk vad käckt om jag började stava till och från jobbet! ;) Inte skulle jag halka heller.
 6. Matematik - kan få en chans till, men bara en.
 7. Träning - för jag har faktiskt ett par hantlar. Jag vet bara inte vad jag ska göra med dem. Det får inte vara något jobbigt.
 8. Optimism - för det här gick ju jättebra. Nu har jag ett liv med eftermiddagssåpor och selleri att se fram emot, men det känns inte helt hemskt ändå. :)
image213

En nods hemliga liv

Jag sitter och läser databastabeller för att förstå hur logikträd lagras av programmet jag ska använda. Mina träd som jag vill lagra är enkla: de består av förgreningsnoder och löv, eller föräldranoder och deras barn som man också kan säga (ja, det går alldeles utmärkt att säga att en nod är barn till en annan nod :). Noderna i den här databasen däremot har betydligt mer komplicerade släktförhållanden: här finns det föregångare, efterföljare, ägare och en massa olika nodtyper. Mitt uppdrag just nu är att lista ut vad min lilla nodfamilj är för sorts folk och sedan definiera noderna på rätt sätt och lägga in dem i databasen. Tror att jag får släpa hit en databasbok snart. Det var ett tag sedan jag sysslade med sånt här och det skulle vara en smula pinsamt att behöva springa iväg till databsgruppen (som sitter två dörrar bort) för att fråga hur select funkar. ;) (Ok, illa är det inte, men min SQL är lite oborstad. :)

Tisdagstema: Sverige idag - ute

Veckans lite försenade tisdagstema är "Sverige idag - ute" och såhär ser det ut hos mig. Stackars träd som varken har löv eller snö på sig.

image212
Det snöade ju nyss. Vad hände med snön? :)

Hus av marmor

Jag har sysslat med mitt logikträdsprogram idag igen... eller snarare med det program som mitt ska byggas ihop med. Dagens tester gick bra och en server svarar på det portnummer jag råkade skriva med vattenfast penna på min ena hand. Sedan har jag lyssnat på musik och tittat på snön. Så mycket mer behöver man inte göra. :)

image211
Dagens soundtrack: "Marble House" - The Knife

En vinterdag

Då har man placerat en Fisk på bussen hem. Vad det verkar kommer vi att ses snart igen, men det är ändå lite tomt nu när jag får koka mitt kaffe själv och inte har nån att gå på svan-safari med. Saknar dig, Fisken!

Dagens...

Vintertecken: Snö! Inga små flingor heller. Man blir ju helt översnöad, eller ja, nästan iaf.
Rätt: Sushi! Vi hittade ett nytt sushiställe där det var både trevligt och gott. Jag skulle förstås visa hur tuff jag var genom att proppa i mig wasabi. Åh, varför gör jag alltid så? ;(
Grattis: Till pappa på fars dag, förstås! :) (Ni som inte har grattat era fäder bör göra det nu, hint hint.)

image210

100!

Jag har tagit min 100:e geocache idag, i vinterkylan i ett fint naturområde vid ån. Fisken hävdar att det här är en stor händelse i mitt liv så jag antar att vi får ta och fira det med hemmagjord hallonglass och starkt kaffe. Vi såg ett gäng svanar som simmade runt och inte verkade besväras av kylan alls. Vi varelser utan fjädrar behövde däremot värma oss med varsin pizza för att klara oss. :)

Någon som bryr sig om

Nu ska jag snart ta en kopp kaffe och springa iväg till labben. Sen är det inte långt till helgen (helgen börjar per definition prick kl 17 på fredagar). I vanliga fall skulle jag ha gästat den lokala synthklubben ikväll, men idag är det ovanliga fall, d.v.s. jag behöver vila och bli ompysslad. En tanke var att åka till Fisken, men för att jag ska slippa sitta och hosta på en buss kommer han hit istället, min fina människa. Det är jag väldigt glad över. :)

Dagens...
Härke: Här sitter jag med en JRE som ska stödja enum, men inte gör det... och tredjepartskod skriven av någon som älskar enum. Får i värsta fall knacka om alltihopa, men det gör jag på måndag.
Rätt: Pizza tror jag blir det bästa.
Fel: Mitt vänstra öra behöver buggfixas. Hur 17 kan man vara förkyld i örat?! ;(

Last geek standing? ;)

Jag är den siste riddaren! Pesten har tagit de andra så nu får jag ge mig ut i strid ensam. Eller nej, men influensan har slagit ut hela säkerhetsgruppen så idag blir det jag, den friskaste, som får hålla ställningarna på eftermiddagslabben. Jag är så pass mycket student att jag minns hur populärt det är med datorlabb sista passet en fredag... Det är bättre än förfest! Jag förväntar mig fullt hus. ;)

Tredje part hade roligt

Ännu en dag i karantän, men nu får det vara nog med det. Lite vila bara, så kan jag nog vara ute i världen redan imorgon. Även om jag nästan är effektivare hemma blir det lite ensligt. Idag har jag mest ägnat mig åt att sätta mig in i tredjepartsprogramvara, dvs kod som någon annan än jag själv har skrivit. Det är sådan kod som skaparna förmodligen inte trodde att någon skulle titta på, att döma av alla lustiga kommentarer, förolämpningar och interna skämt som koden är full av. Jag vet, jag har gjort det själv. Det är jättekul när man kodar, men jag lovar... varje gång slutar det med att någon seriös människa får din kod på sitt skrivbord och sitter där och lusläser och fnissar. Varje gång! ;)

Tillfälligt högkvarter

Tack för alla huskurer! Vodka och rök från tussilagoblad avstår jag dock gärna, speciellt idag då jag jobbar på distans och förmodligen skulle bli mindre produktiv av dessa medel. ;) Jag är alltså i arbetsfört skick, men en levande smittfara av skyddsklass tre och har därför inrett ett temporärt kontor i sängen. Hittills har jag fått ovanligt mycket gjort, men jag vet... jag ska vila också. Det har jag fått order om.

Dagens plan: "Vi ska kidnappa ambassadören. Här kommer Junker och Sumo med kanoten..." Kolla
här. :)

Ge mig huskurer!

Jag har försökt att kurera mig och tagit emot allsköns goda råd varav vissa inkluderar någon läskig brygd som man ska hälla i sig. Blä! Som kuriosa kan jag meddela att min hals får mig att låta precis som sångaren i "Rewritable Media", i fina kärlekslåten "One second" när han sjunger "...the destruction of this planet". Precis så. De har förövrigt släppt nytt låtmateriel (kolla här) och om ni undrar varför bara en av låtarna har en "föräldrar varnas"-skylt, så är det för att det är mycket svårt att höra vad som sjungs i resterande verk... ;)

Plan: Krya på sig, sova, jobba... skyffla om en del reseplaner och kurera sig ännu mer, samt motta recept på fler huskurer! Hörni, ni har chansen här: Vad för läskig häxbrygd tycker ni att jag ska sätta i mig för att slippa bli frontman i ett mexikanskt gothband? ;)

Tisdagstema - En/ett

Tisdagstemat är en/ett och jag ska bara ha en kopp kaffe (till) innan jag går. Det sägs nämligen att kaffe är dåligt när man har ont i halsen och blir jag ännu hesare än jag redan är kommer jag inte att få ur mig ett ord på jobbet... vilket är opraktiskt eftersom jag ska vara labbhandledare klockan 8. :) Så, bara one more cup of coffee 'fore I go.

image209
Bara en till...

Det går inte att misslyckas

Gårdagen spenderades med sådant som studenter gör på söndagar: tvättar, städar, fikar och låtsas att de pluggar. Då min duktiga kompis satt här och övade algoritmer kunde jag inte vara sämre utan repeterade lite matte samt ritade ett alldeles för stort attackträd som måste delas upp på något sätt för att kunna vara mig till glädje. Sen, efter allt detta nyttiga var det dags för fikat. "Det går inte att misslyckas med kakmix!" är en sanning med modifikation. Det blev jättegott, men inte det minsta likt bilden på paketet, förstås. :)

Och idag... har jag jobbat, varit på föreläsning och gjort mitt bästa för att inte bli förkyld, fast det är nog lönlöst. Dags att plocka fram ingefäran och vitlöken och kurera sig. En annan bra kur är Galenskaparna. Jag skrattade (så att jag skrek) åt
det här. :)

Tant på stan

Det är en fin mulen söndagsmorgon och jag lagar varma smörgåsar och dricker skånerostat kaffe. Under tiden lyssnar jag på Marilyn Mansons senaste skiva, den "vuxna", sorgsna skivan om hans skilsmässa. Passar utmärkt med sånt vemod till vädret tycker jag, men i övrigt kan det nog bli en ypperlig dag. Planen är att städa ur min garderobsröra och få nån ordning där. Jag började igår, men det har mest blivit värre. Efter moget övervägande kom jag fram till att växthuseffekten inte kommit så långt att jag behöver frottélinne och sarong i november så sånt ska packas undan. Sen på eftermiddagen ska det pluggas, jag är ju trots allt deltidsstudent (och inte bara för att få billigare käk på Burger King ;).

Jag hörde just av Fisken som var på tre geocachingsammankomster igår varav det ena var ett nattevent. När man hör sådant känns gårdagens hurtshopping lite mindre hurtig. Vad som hände var att vi (tre barnfria ungdomar) fikade på barnvagnsfiket nummer ett. Egentligen tycker jag om barn, men inte de som är ohängda. Till slut fick någon nog och räckte ut tungan åt en arg liten unge som kom av sig helt, slutade skrika och gick och lekte istället. Antagligen kom förvåningen av att tanter inte får räcka ut tungan, men det var så att säga i nödvärn... :)

Efter detta började den storstilade shoppingen som resulterade i benvärmare, fina vantar och ett knallorange nagellack (den färg jag länge har saknat i min samling). Eftersom shopping är tröttande fick vi (nu två hurtbullar kvar efter att en gått hem) stärka oss med en riktigt maffig pizza. Det var livemusik på pizzastället och höjden av mysigt. Därefter stack vi hem för att vila upp oss inför kvällen... var det tänkt. Jag upptäckte till min fasa att jag hade vräkt ut innehållet i mina garderober över hela sängen samt resterande möbler. Gahh! Nåväl, på kvällen blev det teater, en smal pjäs som bara de riktigt kulturella gick och såg. Väldigt intressant och bra, måste jag säga. En fin avslutning på dagen. :)

Hurtbullar

Upp och hoppa! Idag ska jag ut och hurtshoppa, det är därför jag är så tidigt uppe. Hurtshopping innebär inte så mycket direkt shopping (förutom nödvändiga småsaker och plötsliga fynd + en del fika förstås) utan själva grejen är att man går (på ett hurtfriskt sätt!) ner till stan tidigt en helgmorgon. Man kan sjunga "Vi gå över daggstänkta berg" under tiden, men man måste inte. Nu ska vi bara hoppas att min hurtiga kompis inte har försovit sig. :)

Detta måste redas ut

Nu har jag helg och jag tänker inte vara till någon nytta alls. Alldeles strax nu ska jag bänka mig framför Idol med en mugg björnbärste, sjunga med i de låtar jag tycker om och ha en luddig filt över fossingarna. :)

Först av allt tänkte jag dock dra lite nytta av er som läser min blogg. Någon av er måste rimligtvis äga en cylinderhatt, eller hur? Saken är den att Vic var här på fika igår och vi kom att diskutera hattar. Det slog oss att ingen av oss visste vad som gör att en cylinderhatt håller formen. Vad är det för materiel under den tygklädda ytan? Plast skulle kunna vara möjligt idag, men inte i gamla tider. Kartong är dumt i regnväder och det gäller även det mest kreativa förslaget vi kom på: tunt träfanér ("fast träet slår sig i regn och då blir den deformerad", tyckte Vic "...för att inte tala om hur fult det blir när färgen regnar av!" fyllde jag i). Läder? Knappast ståltråd. Vi har försökt att fråga Google, men nu frågar jag er istället. Vad får en cylinderhatt att hålla formen?

Flyttad!

Det var väldigt mycket att flytta från mitt gamla arbetsrum till det nya. Det fick bli stora lastbilen och tio flyttgubbar... eller, nej. Inte det. Jag blev lite besviken över att jag inte har lyckats samla ihop mer än såhär. :)

image207
Men, var det inte mer?

image208
Som det gamla fast finare. Notera den chefiga stolen. :)