Tisdagstema - Värme


Om jag öppnar fönstren på vid gavel och drar ner persiennerna...


...så hjälper det inte ett dugg! (Se
här hur andra hanterar värmen.)

Insikter

Jag har insett två saker de senaste dagarna. Det ena är vikten av att ha ett bra husapotek. Nu har jag det och har lappat ihop mina fötter. Jag är numera den nya Terminator - hälften människa och hälften... hudtejp. Tejpinator! ;) Jag har även insett att det där med att vara ihop med en geocachare sätter sina spår. Någon i ett forum bad om en vägbeskrivning och jag skickade över koordinaterna. :)

Slänga sig i ån

Jag hade gärna varit en sån person som möter morgonsolens första strålar, stiger upp efter åtta timmars god sömn och tar sig ett dopp i det blåa havet. Jag mötte visserligen solen när jag var påväg hem imorse, men det räknas nog inte. Jättekul igår förresten, lyckad grillning och en kul klubbkväll. Även om jag och många med mig var lite trötta efter att ha vistats ute i sommarhettan så var det fullt ös som det brukar. Jag lyckades ådra mig skavsår under kvällen (och ska vårda dessa enligt Fiskens instruktioner) trots att jag tog det relativt lugnt på dansgolvet. Nästa gång utlovar jag skönare skor och mer fart på mig... och att jag ska se till att sova ut innan jag spelar skivor. Att mixa S.P.O.C.K. med något tidigt av Grendel är väl i bästa fall oväntat (fast folk såg glada ut och det är väl lite huvudsaken). Efter att ha kommit hem (och det var ju inte helt tidigt, eller vad man ska säga) sov jag mycket riktigt mina åtta timmar och vaknade av att några barn levde rövare utanför huset (samt av att det var 30 grader inomhus). Jag bestämde mig rätt omgående för att det skulle badas, men här finns inget hav och inte någon vettig sjö på gångavstånd (eller med bra busskommunikationer till) heller så jag gjorde som ankorna och musslorna och valde ån. Inte det hippaste stället i stan, men den har sina anhängare och badar man på rätt sida av reningsverket (vilken det nu är, där jag badade såg vattnet oroväckande näringsrikt ut) ska det vara OK. Strålande skönt med en simtur, hursomhelst! :)

Ikväll

Efter en varm dag på stan ska jag ta mitt pick och pack och sticka iväg och grilla för att sedan fortsätta med en klubbkväll. Vad ska man ta med egentligen? Isbitar, skivor, krabbfri krabbröra, öronproppar... deo kanske? ;) Ha en kul kväll ni också!

Stenbrott


Åtta

Jag har varit på världens trevligaste grillning i det nyslagna gräset och ätit sån där gnisslig haloumiost. Imorgon har jag ett möte klockan 8, inplanerat för att jag och alla inblandade ska komma upp i tid, för att ge oss en anledning att inte försova oss liksom. Kändes som en jättebra idé när det bokades in. Nu börjar jag känna att det är en smula tidigt det där. Nog för att det är en lätt match att vara på jobbet åtta, men att vara pigg, fiffig och alert vid samma tid är lite svårare det. ;)

Malmön

Saknar det här...

...och det här.


Och nu blir det reklam!

Min kompis Anna är med i en "popularitets- / snygghetstävling" som hon själv uttrycker det. En massa människor från olika ställen i landet har fotats med en dator och nu finns bilderna på nätet. Man klickar på snäckskalet (fast ett musselskal är det väl?) bredvid den bild man gillar bäst. Den som får flest röster vinner datorn i fråga. Jag kan säga på en gång att Anna både poserar snyggast och är i större behov av en ny dator än de flesta. Hon är nämligen en fullfjädrad Mediemogul och försök vara det med en gammal Thinkpad som bara lägger av hela tiden. Precis! In här och klicka nu vetjag! (Jag hjälper henne dels för att det vore roligt om hon vann, men nästan mest för att hon tyckte att jag skulle vara bra på att värva röster jag som har så många läsare. Smickrande! :)

Tisdagstema - Teknik

Det var länge sedan jag var på datormuseet IT-ceum. Vad jag förstår så ska hela museet flyttas nu. Så är det ibland, det gamla välkända förändras, men där fanns förutom de riktigt gamla datorerna även nyare föremål som den här genomskinliga datorn där besökarna på museet kunde se teknikens under på nära håll. :)

Tisdagstema - teknik

Göra sommar

Det var så varmt idag att folk gick runt i badkläder på stan och det lokala cricketlaget låg halvt utslagna under ett träd. Laget består ungefär till hälften av mina f.d. studenter och de har så pass långt hem att de stannar här över sommaren och ägnar sig åt sådant som gör att det här stället känns nästan som hemma. Spelet utförs alltså hellre än bra vad jag kan se (fast det kanske ska se ut sådär, det är en obegriplig sport, tycker jag), men med mycket glädje... när det inte är såhär varmt då. Vet ni vad, det är jag som har fått hit värmen. Såhär: Fisken har gett mig i uppdrag att "gå in" de skodon jag ska ha på vår vandring i sommar så jag tyckte att de kunde få vara med när jag skulle ner på stan efter jobbet. Med långbyxor till ser de helt ok ut, faktiskt... men värmen, var kom den ifrån?! Den hade jag inte räknat med. Puh! 1,3 mil gick jag nog, har jag räknat ut. Inga skavsår ännu. Gott tecken! :)

Kaprifol


Träffade mig själv häromdan. Såhär såg jag ut. :)

Midsommar!

Vi har firat Midsommar med Fiskens släkt på den natursköna Bohus-Malmön. Där var det strålande fint och besöket kommer att kunna bidra med bilder till många bildbloggsinlägg. (Men det blir inga bevis på när jag doppar mig i havet - ni får tro på det, helt enkelt.) Vi gjorde härliga cachingturer bland annat till det här stället där det, högt uppe på ett berg, finns massor av färgprover som utsätts för väder och vid. Där träffade vi en annan cachare som lite smygigt frågade oss om vi sett "något prov". Jodå, vi hade hittat ett litet prov sa vi och såg lika luriga ut tillbaka. :)


Roligare än att se på när målarfärg torkar. ;)


Den här lille krabaten bor också på Malmön.

Jag tar det på chip

Jag har satt det i system att alltid säga "med chip" istället för "med kort" eftersom det är mitt stillsamma sätt att uppmuntra och uppmana till användande av det lilla microchipet som finns i många betalkort. Det är ett bättre val än den antika magnetremsan. Jag sprider lite opinion helt enkelt. Det brukar gå till ungefär såhär: "Det var bra så, då tar jag det på chip" eller "Oj, vad bra! Man kan betala med chip här" och kassörskan brukar replikera, vänligt men ibland lite förvånat att det går bra med chip där. Snart ni, har jag spridit det här så pass att magnetremsorna är bortglömda och kommer att avskaffas. ;) (Skämt åsido, men jag gillar att ny teknik används när den finns och funkar bra... och har jag lyckats göra ordet härke populärt så ska väl även detta gå vägen. :)

Hur mås?

Jag höll på att snubbla över ett par halvvuxna måsar idag medan måsmamman störtdök mot mig och passerade 30 cm ovanför mitt huvud - detta alldeles utanför uni och utan att jag riktigt förstod vad som hände. Såg inte de små välkamouflerade liven, men de var stora nog att inte kunna bli trampade på och rörde sig snabbt på sina stolpben (men inte alls med dunvingarna). En sån dramatik man har på jobbet, det säger jag då! :)

Tisdagstema - Balans

Veckans Tisdagstema är balans, vilket förhoppningsvis finns mellan smakerna i den här kryddblandningen. :)


Hemma

Hemma i min stad. Det är alldeles tomt här - studenterna hade sina sista tentor i fredags, de flesta i alla fall. Nu kommer det att bli en spökstad här tills i augusti, men då ni, då blommar det upp. :)

En dag i solen

Det blev fint väder trots allt och en trevlig dag i Trädgårdsföreningen, den stora parken mitt i Göteborg, den där det finns rosor och palmer av alla tänkbara sorter. Elisabeth bloggade några exotiska växter som hon fotade. Titta här så får ni se en snygg lampborste (ja, den heter så) bland annat. :)

Bussblogg

Det blir nog inga salta bad i havet den här helgen. Utanför bussen är det sånt där regn som mest liknar dimma. Mot det hjälper inget paraply - regnet kommer på något sätt underifrån. Jag önskar mig varmt te när jag kommer fram till Göteborg! :-)

Fart och fläkt

Det är mycket sällan jag är så upptagen med annat att jag helt glömmer bort att blogga en dag, men nu har det alltså hänt. Jag skyller på att jag var på konferens i början av veckan. Till helgen ska jag bara ta det lugnt, det ska jag. :)

Tisdagstema - Ljus

Har inte varit här de senaste dagarna, men nu är jag där jag brukar... och här är mitt Tisdagstema! Det är ett av de där vackra kastanjeträden som jag gillar så mycket. Ser ni ljuset?


Till havs

Är i ett fort på en ö i en främmande stad och träffar andra som jobbar med det jag jobbar med. :-)

Pausträd


Dagens pausträd! :)

6:e juni

Jag vågade vägra sillen. Tror det var rätt tänkt - någon tradition måste ju bli kvar till Midsommar. :) I övrigt har det regnat och haft sig så jag har stannat inomhus och tagit det lugnt, läst tidningar och bläddrat i favoritböcker. Det kan också behövas ibland.

Sill?

20 minuter kvar till nationaldagen! Vad gör man den dagen, tycker ni? Lämpar det sig med sill? Det känns som obligatoriskt för alla typer av svenska firanden, oavsett vad som firas. :)

Det är dags

Det här är i sanning ingen politisk blogg, men nu tänkte jag "göra en Blondinbella" genom att uppmuntra till röstande i EU-valet. Kom igen nu, ni gör en insats och får vara med och bestämma lite, lite grand. Antingen förtidsröstar ni som jag har gjort (på uni där jag jobbar, hur nära och smidigt som helst) eller så passar ni på under söndagen. Vad ni röstar på, det är helt upp till er. Tycker ni att det är krångligt med själva valproceduren så finns det info på val.se som är en av de mest lättanvända webbsidor jag sett. Seriöst, att få en webbsida att bli tydlig är verkligen inte enkelt. De ljusblå blommorna som pryder sidan förstår jag inte riktigt (uppdatering: de är borttagna nu, man ser istället en lustig gubbe som röstar), men i övrigt (in i minsta detalj med symboler och allt) är det väldigt bra gjort, anser jag.

Någonting att äta

Tips på energirika livsmedel som inte väger nånting mottages tacksamt. Det behöver inte nödvändigtvis vara något gott, men det underlättar. Vad tror ni? Blåbärssoppa med vällingpulver, kanske?

Tisdagstema - Sliten

Veckans Tisdagstema är sliten precis som handdukshängaren i korridoren där jag bodde förut. Frågan är om det är hängaren/dörren som håller uppe handdukarna eller om det är tvärtom? :)


Hängaren är inte hängaren, det är dörren som är hängaren. ;)

Juni

Jag har lyckats få solsveda på ryggen utan att ha solat. Det är starkt jobbat. Dessutom har min stackars dator fått kylproblem igen och måste fläktas ibland så jag kör lite värmeövervakning på den så att jag vet när den är för varm.... fast det hör man, den morrar då. Det är 28 grader på skrivbordet trots att jag har haft korsdrag hela kvällen. Det är utan tvivel juni månad nu. :)