Gott nytt!

Gott nytt år gott folk! Nu firar jag, Fisken och tre av hans vänner nyår här. Vi försöker laga mycket avancerad mat med en massa örtkryddor på. Samtidigt håller de lokala ligisterna här på att spränga Västra Frölunda låter det som. Fyrverkerier är omåttligt populärt här i trakterna. I detta ögonblick lagar killarna någon form av sås med socker i. Bäst att jag går ut och kollar innan något exploderar. God fortsättning! Bildbevis kommer imorgon!

Kulturmaraton!

Jag tycker om att använda rabattkort, men jag glömmer ofta bort att jag har dem. Det var därför jag bodde på badhuset veckan innan mitt "simkort" gick ut och det är också därför jag sprang museimaraton idag för att passa på att använda mitt årskort till några av Göteborgs förnämsta museer innan årets slut. Fisken var snäll och följde med. På Röhsska Museet (som visar design) var det nog han som hade roligast, iaf när han hittade en transistorradio som han tyckte var höjden av lyckad design. Den fina djungeltapeten som jag gillade ville han dock inte ha i ett hem. Om vi nån gång ska inreda nåt så får vi nog ta och inreda varsitt rum, annars kan det ta en ände med förskräckelse. :) Därefter fick vi tanka energi på det lilla muffinsstället som ligger på vägen till Konstmuseet. (Mmm! Hallonmuffins!) Vi begapade nutidskonst och drog sedan vidare till Stadsmuseet och lärde oss om Göteborg genom tiderna. Jag ville mest dit för att pliktskyldigast besöka en liten udda utställning om Linnés människosyn, det är ju ändå Linnéåret, eller hur? Just det, i en hel dag till. Nu hörni, ska vi äta pyttipanna och se någon väldigt hjärndöd film. Mer kultur än såhär ska man nog inte ha i sig på en dag. ;)

Umgås

Idag jagade Fisken upp mig i ottan, d.v.s. innan kl 10. Sedan drog vi ner på stan för att titta på folkvimlet och äta god sushi på ett ställe som låg vid Kungsportsplatsen och hette något så skojigt som "Hälsosushi". Gott var det iaf. Det kan lugnt bli mitt stamställe. :) Därefter åkte vi med en snabb buss, en sån där som känns som hämtad från Liseberg när den snabbar på i kurvorna, hem till Fiskens kompisar för att äta och umgås. Mycket mysigt, måste jag säga. (Egentligen var detta ett superduperhemligt möte datasäkerhetsexperter emellan, men schhh, säg inget. ;) Imorgon ska vi ut och göra stan igen, då ännu grundligare än idag. Nån gång innan den Stora Nyårsfesten måste vi även städa, men jag tror jag delegerar det till min Fisk... *s*

Hejdå tågen!

Det är svårt att flytta sig mellan olika stadsdelar här, för det är en massa järnväg ivägen. Lite fint är det ändå och upplyst så att man ser hur stort det är. :)

image243

Småstorm

Idag var det en ovanligt blåsig dag som inte alls var lämpad för långa utfärder till fots, men som tur var kunde vi få skjuts till två geocacher som låg i utkanten av samhället. Den ena var lurig, men den andra hittade Fisken lätt. Han är ju rena rama spårhunden. :) Antar att man får "öga för" var skatterna ligger när man har ägnat sig åt den här hobbyn ett tag. Själv är jag novis, men jag följer snällt med och får lite frisk luft. Några små berg har man fått klänga upp på också under åren, men inget idag tack och lov. :) Imorgon minsann, då bär det av till det goa Göteborg. Det ä la gött? *s*

Rymdbas?

Fisken är på besök i den lilla orten där jag växte upp. Det finns några geocachar och fin natur här, men framförallt finns det bra kommunikationer. Nu hade de byggt en rymdbas också, såg det ut som. Jag lät Fisken fotografera den så att vi har bildbevis. :) Vi har ätit pepparkakor och druckit glögg också. Mellandagarna är precis som man vill att de ska vara.

image242
Är det vi som är utomjordingarna, eller? ;)

Tisdagstema - Jul

Ni kan aldrig gissa dagens tisdagstema! :) Jul förstås. Mamma har fotat stjärnan i orange papp som är min favorit. Den har varit med under hela min uppväxt.

image241

Dopparedan!

image240
God Jul och ett Gott Nytt år önskar Kaprifol!

Dagen innan

Det har klätts gran och jag kan lugnt meddela att vi skulle vinna priset för årets pråligaste gran i år också, om det nu fanns något sådant pris. Prålig på ett bra sätt då, med den snyggaste julgranskulan (den rosa) längst fram och små flugsvampar av papp längst fram på vissa grenar, så som det ska vara. :) Ikväll väljer jag att se den ultimata julfilmen "Groundhog day" (Måndag hela veckan) som på ett moraliskt uppbyggligt sätt berättar om vikten av att vara en god människa och ta vara på sitt liv... och så är det en otroligt rolig komedi också. Den perfekta julfilmen som sagt.

God jul på er allihopa nu! :)

Lugn

Ni anar inte hur lugnt jag tar det så här under storhelger. Idag har jag ägnat mig åt att läsa "Året runt", provsmaka mammas julkakor och försöka hitta den perfekta julgranen. Det här med gran känns lite överskattat tycker jag. En prålig julkaktus skulle jag tycka bättre om, eller varför inte en enorm amaryllis att dansa runt? Lite nytt sådär. ;)

Värt att notera idag är att bloggens cirkel är sluten! När jag började blogga hade jag just fått exjobb och nu, efter ett halvårs exjobbande och en längre tids redigerande och rapportfixande har jag fått en drös högskolepoäng. Min första tanke var "Vad är det där för konstig kurs? När gick jag den?" Sen kom jag på "Just det, jag byggde en smartkortsbaserad sniffer..." ;) Nejdå, jag lär aldrig glömma de smarta korten. Speciellt inte nu när jag har bloggat om dem, länge och med känsla. *s* I vår ska jag förövrigt få hålla föredrag om smarta kort för alla som vill höra på. Det ska bli kul... för mig i alla fall. :)

Tredje parts blogginnehåll

Nu är det jul och då tar jag in mina bloggvikarier. ;) Idag bjuder jag på en bild som mamma har fotat. Det är en rent häpnadsväckande amaryllis som sprider massor av julstämning hemma hos föräldrarna. Vill ni ha text också? Då kan ni läsa om Fiskens äventyr här. :)

image239
Prålig, inte sant? :)

Efteråt

Ibland skriver Kaprifol tentor precis som andra studenter. Då äter jag mycket russin (det ultimata tentagodiset), men jag räknar också. Ibland räknar jag rätt. ;) Oavsett hur det gick på tentan idag så känner jag en trevlig julstämning breda ut sig. Ha det så fint i julstöket så bloggar jag roligare saker när jag har piggnat till. (Förhoppningsvis imorgon eftersom jag jobbar då och ska vara pigg och alert. :)

PS.
Såhär är det ibland. Precis så. :)

Skypebuggen och avsaknaden av mail

För någon dag sedan berättade Fisken för mig att ett säkerhetshål hade hittats i Skype. (Det heter CVE-2007-5989 för er som gillar sånt. ;) Jag brydde mig inte nämnvärt eftersom jag hade uppgraderat för några månader sedan då det kom ett mail som uppmanade alla Skype-användare att uppgradera för att få nya häftiga features. Först trodde jag att det var skräppost, men det var faktiskt ett officiellt mail. Uppmaningar i stil med "Skynda, skynda! Version X är här med den onödiga finessen Y som du inte vill ha, men du måste uppgradera!" tolkar jag alltid som "Vi har ett säkerhetshål här, men vi vill inte säga något så tanka ner den nya versionen och låtsas som att det regnar". Nu visade det sig dock att buggen finns även i senare versioner.

Så, vad jag undrar är: Om ni mailar mig bara för att tala om att ni har släppt ett nytt GUI, varför mailar ni mig inte när det verkligen är viktigt att uppgradera?

Nå, du som kör Skype för Windows och har en version som är äldre än 3.6, gå hit och tanka ner den nya.

Tisdagstema - Stor

image238
Stora träd i Delsjöområdet i Göteborg. :) Se fler fina tisdagsbilder
här.

Pågår nanosyntes?

Jodå, jag är här, men det har inte hänt så mycket bloggbart idag. På det stora hela är det mycket pluggande och jobb innan julledigheten så det är därför mina iakttagelser kommer mer sällan nu i december. (Går bloggar i ide när det är kallt? Det kanske de gör? :) Nå, jag ska inte undanhålla er något. Här kommer dagens...

Yrkessval: Trädgårdsmästare! På lunchen pratades det om binära tal vilket jag förstås tolkade som "binära träd", trädgalen som jag är. ...och eftersom jag jobbar med träd - inte riktiga, men ändå - måste jag ju vara trädgårdsmästare. Äntligen en titel som folk förstår! Aldrig mer  "Eh, jag jobbar med datorer och siffror och...". :)
Nästan-svek: Jag tycker om mina vänner, men hörni... "Very low" är inget bra betyg när last.fm jämför hur vår musiksmak passar ihop. Skärpning nu, skippa jazzen och hip-hopen en vecka så blir det bättre. (Vaddå? Skulle jag ändra mig istället? Nu förstår jag inte riktigt. :)
Tvi-och-blä: Mitt lunchkaffe blev dissat, det som jag hade tillrett med så mycket kärlek... och tjära. Ok då, det blev lite beskt. :)
Mystiska: När jag passerar biologiska (biokemiska, kanske?) institutionen på väg hem ser jag en skylt med texten "Nanosyntes pågår". Inte för att jag riktigt förstår, men jag går alltid extra försiktigt för att inte störa.

image237
Botaniska trädgårdens växthus - Här har de en riktig trädgårdsmästare. :)

Typ blond?

Jag har inte gjort så mycket den här helgen, men det var inte meningen heller. Dels har jag socialiserat och räknat lite matte, men främst har jag tvättat. Min grundregel nummer ett är att jag tvättar när mina klädkombinationer börjar gå från experimentella till hej-och-hå. Regel nummer två är att tvättpåsen inte får bli så tung att jag inte kan bära den. Den här gången var det ett gränsfall. Antingen får jag tvätta oftare, eller så får jag börja styrketräna. Jag överväger det.

Just nu lagar jag "typ wok" och underhåller mig med Internet. Jag har gjort ett s.k. blondintest på Facebook. Mycket vetenskapligt och pålitligt, sånt där. Men asså, nu undrar jag... Hur kan dom se vilken hårfärg jag har genom datorn? Och platinablond, asså, det är jag väl ändå inte? Mitt hår är väl av en mörkare färg, lixom, eller? Hallå? ;) (Jag svarade ja på frågan om jag hade svårt för "enkla matematiska problem", för linjära avbildningar är faktiskt rätt luriga.)

Imorse kombinerade jag P1:s "Godmorgon världen" med MTV för att få den där perfekta kombinationen av nyheter och underhållning och på TV:n dök
den här videon upp ("Love is gone" med David Guetta). Jag tycker att den är lite fin, hoppfull och rätt rolig också. Ska ni bara youtuba en enda sak idag så kan ni youtuba den. :)

Favorit i repris: Sommaren

image236
Botaniska trädgården i Göteborg - sommaren 2007

Filmkväll!

Ikväll står jag inför ett stort val. Nu är det en stor kvalitetsfilm på TV4 och sedan har vi ytterligare en sliskfilm, "Kärlek på jobbet" på SVT om en knapp timma. Så, ska jag zappa eller måste jag välja? I vilket fall som helst behöver jag en stor kopp te och en mysig filt efter denna långa dag. Det dök upp ett spännande problem som jag inte kunde slita mig från så det blev lite sent idag, men nu ni... nu är det helg! :)

Kanel-pan!

Ta det lugnt gott folk, det blir fredagsfika imorgon. Eller ja, jag hoppas att det blir det. Vi kan kalla det för fredagsexperiment istället så har jag inte så stora krav på mig. ;) Jag försöker mig nämligen på att baka Melonpan. Wai wai! (Fritt översatt: Jippie, hurra!) För att slippa lista ut hur mycket ett paket torrjäst i USA motsvarar i vanlig jäst här hos mig gör jag innanmätet i melonbrödet i form av vanligt, sötat vetebröd. Ja, och en grej till ändrar jag... jag skippar melonsmaken. I övrigt följer jag reglerna. :) Sen blev det vanliga kanelbullar också samt något slags mellanting. Kanel-pan, kanske?

Ett tidigare japaninspirerat experiment från den tid jag bodde i korridor var att prova att göra såna där fiskformade kakor med bönsmet inuti, detta helt utan någon form av recept. Hur svårt kan det vara? Det ska vara någon form av röda bönor i. Kidneybönor är röda. Sen ska det vara något sött. Socker är sött. Sen har man deg runtom. Pannkakssmet? Det är ju lätt att göra. Resultatet? Det blev lite eget. *s*

Liten bloggpaus

Min ena arm fick nog av att programmera och räkna idag. Det kan man ju förstå att den blir less på, men när den inte ens ville hålla i en kopp kaffe så förstod jag att det var synd om den. Såna där kontorsåkommor kan ju lätt förvärras så jag hängde upp armen i en improviserad mitella och så fick den hänga där medan jag gjorde lite kodgranskning istället. Ikväll bör jag alltså låta bli allt vad datorer heter. Istället ska jag titta på "Bonde söker fru". Ni som inte vill se på det kan ju testa frisyrer eller nåt. :)

Skål för en student

Jag skulle vilja skåla (i mjölk, det är ju ändå bara tisdag) för en student som har lämnat sin lilla lägenhet för att bo rymligare, flytta ihop med någon speciell eller helt enkelt ge sig ut i världen och jobba. Jag önskar att du får bo i villa, eller om du nu ska bo i lägenhet: att du får tåliga grannar som gillar din musiksmak och det faktum att du låter reklamlappar sitta kvar på dörren istället för att ta ner dem. Jag hoppas också att du slipper ha en nosig granne som sticker ut huvudet i korridoren varje gång du kommer hem (i tron att det är hennes besök). ;)

En skål och ett fyrfaldigt leve för min hastigt utflyttade granne! :)

Sekularpolynom!

Ja, jag har hittat den! Den enda mattetermen som inte är rolig. Låt mig förklara. I min datorförening finns ett antal personer som tycker om matematik. En av dem brukar ropa ut väl valda matte- och fysikbegrepp under lunchen eftersom jag börjar skratta som en 14is varje gång. En del termer har skojiga namn, antingen en smula oanständiga eller bara absurda, men de flesta är egentligen inte ett dugg roliga. Jag tror inte ens att den grupp killar i yngre tonåren som jag guidade under mitt jobb som museiguide (och som feltolkade precis allt, skrattade konstant och fick mig att på så sätt lyckas slå rekord i freudianska felsägningar), inte ens de skulle ha så ohejdat roligt åt mattetermer som jag har haft på sista tiden.

Saken är nog den att just eftersom jag tänker att "Jag är vuxen, det är inte roligt, fnissa inte" så blir hela situationen komisk. Det är så det är. Nu vet ni. Jag har inte blivit 10 år yngre bara sådär. Efter att ha suttit och övat matte har jag nu även hittat ett botemedel mot mina skrattattacker. Sekularpolynom. Det är inte ett dugg roligt, eller hur? Det får ni säga hur ofta som helst. :)

Tisdagstema - kök

Eftersom tisdagstemat inte publicerades förrän jag kommit till jobbet kunde jag inte fota mitt eget kök, utan fotade istället fikarummet där jag just hämtade dagens tredje kopp kaffe (jag behöver en för att vakna, en för att lämna lägenheten och så en för att komma igång på jobbet ;). Jag tyckte att jag var väldigt diskret, men vår morgonpigge tekniker som ser till att allt funkar här i huset upptäckte ett mystiskt blixtrande i pentryt och kom och undersökte vad som pågick. Han tyckte att det där med tisdagstema lät roligt. Kanske blir han en av oss en vacker dag, vem vet. :)

image235

Dåliga bildbehandlingsmöjligheter här, då blir det jpeg-artefakter, men innan jag har fått mitt kaffe ser det så där pixligt ut på riktigt också. ;)

Tantvarning!

Idag är det fest och jag är inte bjuden, men jag ska gå ändå. När det är Nobeldagen äter jag nämligen något lite finare framför TV:n, lyssnar på talen och väntar andlöst på att få se vilken färg drottningen har på klänningen i år. Mamma och jag brukar slå vad om det, fast det blir inte så spännande i år - båda tror på smaragdgrönt. Jo, jag vet att mina tantpoäng har ökat osunt mycket nu, men såhär är det. Sån är jag. Det kanske är lika bra att jag börjar läsa "Svensk damtidning" och använda papiljotter också så att ingen behöver tvivla. :)

Precis nu... ska jag och min kaffekopp ta en eftermiddagsfika och kolla på robottävlingar. Spännande!

Julbestyr

Idag var jag ute och julshoppade. Jag brukar vilja ha koll på saker och ting i tillvaron och därför gör jag helst julhandlandet tidigt i november (så kan man luta sig tillbaka i december och se de andra stackarna springa runt i sista minuten), men i år blev det inte av förrän nu. Bättre sent än aldrig och det är ju ändå inte så skoj att julhandla innan julstämningen har börjat dyka upp (vilket den börjar göra nu).

En som var tidigt ute med julbestyren är en kollega som firar sin första jul i Sverige och skaffade julgranen första advent för att ha det gjort. Jag hade inte hjärta att säga något om barrning, men tipsade om att nästa år kanske det var bra att vänta lite med granen om det nu skulle bli skräpigt i år... :)

Dagens...
Tecken på mitt förfall: Inte nog med att jag julshoppar en månad senare än brukligt, jag har köpt färdiga julkort. Ej hemgjorda av mig, alltså. Undrar vad som blir nästa steg på vägen utför? ;)
Ärende: När mina kompisar ber mig om en tjänst så säger jag oftast ja utan att fråga vad det rör sig om. Det är därför jag gick med på att hjälpa Vic med ett inköp när jag ändå skulle till köpcentret... och det är därför jag har 20 frysta möss i frysen. Bläää!
Anime: DearS! (Stavat precis så.) Otroligt gulligt, bara synd att huvudpersonen ska vara höjden av osympatisk och svår att tycka om. Då menar jag Takaya, den kvinnliga huvudpersonen Ren är däremot väldigt underhållande i sina försök att passa in på jorden (nej, hon är inte härifrån) och vara den hon är. Att hon är helt förtjust i nån sorts läskigt bakverk (melonbröd) och äter det jämt är ett annat roligt inslag som man nog måste vara förstörd av några års animetittade för att inse hur roligt det är. :)

Uppe med tuppen, en lat tupp

Jag hade tänkt ge mig ner på stan, men ruskvädret och en känsla av att vara småförkyld och hängig fick mig att stanna hemma med matteböckerna istället. Lite småpluggande, småsurfande och en trevlig playlist kan få vem som helst att piggna till... men mitt tips: kolla playlisten en extra gång. Huvudvärk och 70-talspunk (med saxofoninslag och en sångerska vars röst sägs kunna skära genom metall) är ingen bra kombo. ;) Nu är jag iaf up-and-running och väntar på Vic som kommer på kafferep och lite mer pluggande.

Dagens skräppost kom från en programmerarcommunity som jag inte minns att jag någonsin har registrerat mig på. Däremot besökte jag den dagligen under exjobbet eftersom den hade ett enkelt inloggningsformulär utan dolda fält. Detta var perfekt att låta mitt smarta kort fylla i inloggningsuppgifter i. (Är det mitt smarta kort som har registrerat mig? Hur smart är det egentligen? Inte smartare än jag, hoppas jag. ;)

Artigheter, lektion 1

Idag var fredagsstämningen överallt, inte bara på trefikat hos min datorförening, utan även på jobbet där en kollega skulle hyllas för sina akademiska bedrifter. Efter en intressant föreläsning om uppmärkning av data blev det god lunch och uppsluppna diskussioner om sådant som är viktigt: bordsskick t.ex. Ingen vid mitt bord hade full koll på vad man gör med ett bröd om man vill vara riktigt fin i kanten och det saknas brödkniv. Slutsatsen var att ingen får införa ett nobelpris i datalogi innan vi har lärt oss. Å andra sidan borde en hedersgäst få slita itu bröd med händerna bäst den vill. ;)

Sen har vi det där med språk, något man bör behärska utöver bordsskicket. Flera av de jag jobbar med har inte svenska som modersmål och ville lära sig några artiga fraser om maten av oss infödda. Efter en stund av "De smaka bra!", "Va gott de va!", "Dom hä va goa." kom den mest användbara frasen "If you really want to impress: Det smakade apa!". *fniss, fniss* Bara ok på en fredag. :)

Jag är inte bara teknolog...

Jag har brutit mot min egen regel denna vecka och visat mig utan nagellack, men nu är det som det ska igen. Den här gången blev det turkost med guldglitter. Just det, glitter som är så hopplöst att få bort. Varje gång jag skrubbar bort det tänker jag "aldrig mer", men nästa gång så... :)

image234
Av alla dessa var jag tvungen att välja glittret. ;)

image233
"Never again is what you swore - the time before" - Depeche Mode

Lite dagens bara

Dagens...
Soundtrack: "Danger! High Voltage" med Electric Six. Den låten får mig att vilja göra snygga dansmoves, lite som John Travolta, fast sittande vid skrivbordet. Ännu en anledning till att jag aldrig kommer att få sitta i kontorslandskap. ;)
Affärsidé: Jag ska hyra ut hyllorna i mitt arbetsrum! Vic lastar ibland av sina grejer hos mig och idag bjöd hon på lussebullar i utbyte (tack, det var jätteuppskattat :). Hon får förstås ställa sina saker där helt gratis, men ni andra... Hmm... En del av mina bekanta lagar faktiskt betydligt godare lunch än jag. Vad tror ni? Tjänster och gentjänster? *fniss*
Jultecken: När det är svart tejp på golven är det snart jul! Ja, datateknikstudenterna testkör sina robotar (som byggs i en projektkurs) varje december och robotarna känner av de tejpade linjerna. Nu är det tejp över halva uni. Julstämning! :)

image232

Växer och frodas

När jag har tänkt för mycket på text, kod och siffror brukar jag låta några såna här växa fram. Det är väldigt rofyllt. :)

image231

Professionell särbo

Jag sitter och ändrar i en text och känner mig som ett mycket litet shellscript, men sådana monotona arbetsuppgifter måste också göras. Sen har jag funderat lite över min framtid som jag inte vet så mycket om annat än att den verkar ljus. Det är troligt att jag kommer att stanna där jag är lite längre än det var tänkt för att fortbilda mig samt lära den yngre generationen datasäkerhet. Det blir rätt mycket undervisning i vår så jag ska börja öva på labbassistentens mantra: "Gör om, gör rätt och kom tebax, ok?" som ska uttalas som om det vore ett enda ord. ;) Dessutom måste jag lära mig att virka och lösa sudoku så att jag har något roligt att göra när jag åker buss, för det kommer jag att göra ofta i min ljusa framtid. (Så här är det Fisken: bara för att jag inte kommer att flytta till dig direkt så kommer du inte undan mig. *fniss*) Förresten, min Fisk har världens finaste bild på sin blogg just nu. Gå dit och kolla vet jag!

Man tager vad man haver

Säg nu inte att hon har flyttat eller att hon aldrig flyttade in, för jag vet att innerst inne i mig bor det en liten ingenjör och med jämna mellanrum hoppar hon fram. I helgen byggde hon ett webcam-ställ åt mig. Det är jättestabilt, även om det inte ser så ut... och så är det snyggt också. ;)

image230
Tar liten plats!

Tisdagstema - horisont

Det finns någon liten ö med en fyr på där ute. Sedan finns det inget mer.

image229
Tisdagstema - horisont. Fotat på Rörö i somras.

Optimera toffeldjuret!

Idag skippade jag ryggsäck och bar istället mina tillhörigheter i en liten korg. Jag var uppenbarligen lik Rödluvan enligt LadyFrost, och det var väl på sätt och vis meningen också. Tyckte att det gav lite julstämning. :) Ännu mer stämningsfullt blev det när hela doktorandgänget på min avdelning började julpyssla frenetiskt och hängde upp tomtar och julgranskulor på alla upptänkliga ställen. Ljusstakar sattes upp också, nästan överallt - även i bokskrubben som lite fint kallas Biblioteket - men ett rum fick vara utan. Den som jobbar där trivs bäst med bara datorns ljus. Jag har alltid tyckt att det verkar lite mysigt att arbeta i mörker, men det skulle inte funka för mig. Jag skulle nog somna, precis som tomtenissan Elfrid i årets julkalender. ;)

Idag kom jag på att det inte är den graftyp jag jobbar med som passar dåligt för indatat. Det är indatat som är dåligt, eller närmare bestämt består det av automatgenererade logiska uttryck som inte har förenklats. För att råda bot på det satte jag igång med den allra enklaste sortens optimering. Titta på toffeldjuren nedan! En röd bubbla inuti en annan röd kan man ta bort (och samma sak om en blå skulle finnas i en annan blå). Det stora toffeldjuret är typiskt indata till mitt program. (Om man gör "ögonen" till orsaker, de blå bubblorna till OR-uttryck och de röda till AND-uttryck blir toffeldjuret en beskrivning av en viss heap overflow-bugg i Windows 98.) Det lilla toffeldjuret till vänster är indata efter att det har optimerats. Tro mig, det blir mycket bättre då. :)

image228
Såna uschlingar! ;)

1:a advent

Den här helgen har jag pysslat och julstökat fullt ut. Jag har gjort fint och tagit fram pyntet, feng shui:at bland mina viktiga papper, varit i kyrkan och lyssnat på fin körsång (det är en adventstradition här i stan som folk går man ur huse för), bakat russinkaka, uppfunnit lime-och-fikon-fudge och på det stora hela låtit andra plikter vänta. (Det ena ger ju det andra: Nu är det mycket roligare att studera här, nu när det är så julfint att t.o.m. Mås-från-Åhus ser belåten ut. :)

image227
Clementiner hör till årstiden. :)

Juridiskt bildad?

Idag har jag julpyntat, bakat en superb russinkaka och håller just på att städa mina byrålådor. Där finns saker som jag helt och hållet glömt bort: verktyg jag alltid letar efter, biljetter till föreställningar jag knappt minns, rabattkuponger från 2005... och så finns det en och annan föreläsningsanteckning i lådorna. Just den här vet jag inte riktigt vad jag ville säga med, men den roar mig. :)

image226
Jag har läst tre poäng juridik. Det kändes rätt. :)

Hon som ser dig

Ibland tänker jag att det skulle vara trevligt att vara hemmafru i ett välbärgat amerikanskt villaområde av den enda anledningen att jag skulle kunna ägna mina dagar åt att fixa i hemmet och spionera på grannarna. Ja, mina TV-serievanor fördärvar mig... ;) Allvarligt talat trivs jag utmärkt som jag lever nu och spännande grannar har jag ju så det räcker. Igår låg det en studentoverall utanför min grannes dörr och jag kan inte låta bli att undra varför den låg där. (Idag var den borta, då stod det ett trasigt bord där istället). Som jag ser det finns det två tänkbara anledningar:
  1. Någon hade lånat den under festen och nu lämnat tillbaka den. Fast varför knöla ihop den så? Jag skulle ha hängt den på dörrhandtaget tillsammans med en tack-för-lånet-lapp. Vi får bara hoppas att overallens ägare hade festeristklädsel - ja givetvis har jag råkat bosätta mig nära en festerist - eller något annat att ha på sig själv. Det är varmt i Kårhuset men... Ja, ni förstår.
  2. Alternativ två är att plagget inte var rent nog att förvara inomhus. Jag lutar åt det alternativet. Blä! ;)
image225

Vad övrigt beträffar den här dagen så är vädret uselt och jag ägnar mig åt att pyssla och syssla här hemma medan jag lyssnar på musik. Jag loggar hela min musiksmak på Last.fm, inga undantag. Det är min regel. Jag ska vara öppen med min musiksmak för den är en stor del av min personlighet. Då kan det inte hjälpas att jag har en Britney-dag idag. Det är som det är. (För att citera: "Now are you sure you want a piece of me?" ;)