Gäster i garderoben, tvättbjörnar i köket

Igår var jag på orientafton med magdans och massor av härlig stämning och häromdagen hade jag gäster. Den yngsta gästen bars in i sovande tillstånd och vaknade således i min garderob när jag husvisade. (Jag tycker att en husesyn ska inkludera alla utrymmen, annars är det fusk.) Den lilla gästen verkade trivas här - det gör jag också. :)

Nu till något helt annat. Jag skulle hitta leta rätt på nåt* på Youtube, men råkade av misstag hitta en fantastisk video föreställande två vintertjocka tvättbjörnar som härjar i ett kök. Roligt på ett stillsamt sätt. :)

* Vad jag skulle hitta var bandet "Raccoons in the kitchen" (som tydligen stavar med ett c) så det var väl inget oväntat sökresultat, egentligen.

Förevigt ung

Bob Dylan fyller 70 år idag. Det förvånar mig lite - jag trodde att han var äldre med tanke på hur otroligt mycket material han har skapat och hur mycket han har turnerat omkring. Det räcker nog för två sjuttioåringar, minst. Jag läste just en rolig krönika om män som är tokiga i Dylan och hans musik, "dylanmännen". Jag är nog ingen "dylankvinna" (det måste finnas sådana också, det utgår jag ifrån), det krävs nog mer i sådana fall, men jag har mina favoritlåtar och jag kommer på mig själv med att kunna texterna utantill utan att egentligen ha övat. Favoriterna (fast det varierar) är "Brownsville girl", "One more cup of coffee", "Forever young" och "Man in the long black coat". Den sista tyckte jag om introt till när jag var alldeles för ung för att förstå texten, så det är kanske därför den har blivit en favorit. Det är ju en otäck historia, egentligen. "Gotta serve somebody" och "Shelter from the storm" (som jag gillar att sjunga som gånglåt, det har Blaufish fått erfara) förtjänar mer uppmärksamhet. Många klassiker finns det och hela tiden upptäcker jag något nytt. Grattis, Bob! "May your heart always be joyful, may your song always be sung. May you stay forever young." (källa)

Blomchocken

Häromdagen hälsade min hyresvärd på för att berätta lite om min nya bostad och hälsa mig välkommen. Det var trevligt, tycker jag. Hon berättade också att entrén äntligen skulle göras om och beklagade lite att det såg så illa ut. Tydligen såg där inte enhetligt ut så växterna från ingångarna utanför de olika husen skulle flyttas om så att de fick stå tillsammans med mer passade växter och så att det inte var glapp här och var. Jag sa förstås ifrån på skarpen om de fula, omatchande blommorna och sa att det var på tiden att något gjordes åt saken nu när jag fått stå ut med eländet i flera veckor. ;) Nej, det sa jag förstås inte. Jag sa att jag hade bott nio år i ett studentområde och att saker och ting är annorlunda där. :)

Tillväxt

Just nu har jag en liten trädgård på fjärde våningen att ta hand om. Där växer det sibirisk vallmo. I garderoben växer det fram små IKEA-byråer. Två stycken, faktiskt. :) Det här att ha ett hem av en storlek större, det vill gärna ta tid och det ska det få göra, tycker jag.


Mitt eget lilla sibirien. ;)

Håller hus

I påskas var jag i ett vårfint Göteborg och träffade Blaufish, men även Elisabeth som guidade runt i Botaniska och visade alla magnoliorna. Under Valborgshelgen gjorde jag dock inget roligt och spännande annat än att jobba (det är något särskilt viktigt på gång den här terminen, därav bloggtorkan) samt bygga ett Babels torn av flyttlådor här hemma. Jag ska ju flytta också, mitt upp i alltihopa. Inte särskilt långt alls, men till något lite större.

I fredags unnade jag mig faktiskt något kul. Kanske kan det räknas som ett för tidigt Valborgs-firande. Jag och några nya bekantskaper grillade mitt ute i skogen på en naturskön plats. Vad vi grillade vet jag faktiskt inte, det var alldeles för mörkt, men gott var det. ;)

Den här bilden tillägnar jag Blaufish för vi firar fem år tillsammans idag. Så är det. Kram, Fisken! :)