Förvandling

Märkligt det här: jag hittar gula ärtor i skafferiet och lägger ärtorna i blöt. Dagen därpå ser de ut som vita bönor! Nu undrar jag bara om de blir något tredje efter kokningen. Spänningen stiger. ;)

Vårvindar friska

Igår dök V upp och bjöd på kruskaklifri frukost. Mycket uppskattat! Vi firade bortglömda födelsedagar och jag fick en massa fint, bland annat de klatschiga ljusen och det lilla hönset på bilden nedan. Sedan fönstershoppade vi, eller vad det nu heter om man tittar på saker på nätet utan att handla något. Skärmshoppar, kanske? Därefter förberedde jag mig för en liten tillställning som var utannonserad som flyttfika, men som övergick i fest och sedan i en klubbkväll på stan. Jag hade med mig kolakakor i en liten korg och den korgen fick sedan följa med ut. Jag hängde in den i garderoben, även om det hade varit roligare att dansa med den och kunna ge ohängda människor korgen, men man kan väl bli utkastad för mindre. ;)


Idag postade jag ett brev. Dagens bedrift! ;) Jag passade på att gå en promenad och fota lite också. Det var länge sedan jag var ute och gick utan att vara påväg till eller från någonting. Det bästa med att bara gå är att det inte går att gå vilse. Alla håll är ju rätt håll. :)


Dylans dröm för 46 år sedan

Jag har upptäckt en för mig okänd Dylan-låt, "Bob Dylan's 115th dream". Den finns på Spotify, men då med 15 istället för 115 i titeln. Det är samma dröm. Den här låten från 1965 är mer Dylan än något annat här i världen. Låten handlar om att han efter en tid till sjöss går i land och hamnar i diverse trubbel. Texten är något i hästväg och finns här. En hisnande, osannolik historia... och svänger gör det förstås. :)

Bollywood nästa?

Idag har jag gått en snabbkurs i Bollywood-dans, dvs. sådant som dansas i indiska filmer. Det är tydligen en blandning av olika stilar som är gångbara som filmdans, men oftast ska det vara lite traditionellt och berättande. Meningen är att dansen ska berätta saker som har med handlingen i filmen att göra och det som sjungs om ska visas. Jag är svag för Youtubeklipp som är filmade i någons vardagsrum, gärna med en publik som... ja, lipar åt varandra eller nåt. Här är ett exempel med en tjej som dansar vanare och proffsigare än jag gjorde idag, men i ungefär samma stil. När hon sjunger om sina choori (armband) så pekar hon mycket riktigt på dem för att visa dem. Det pekades mycket och jag lyckades efter mycket om och men göra en hyfsad alapadma. En mycket användbar gest må jag säga. Den kan jag t.ex. använda om jag vill berätta att jag tar avsked av någon under fullmånen uppe på ett berg. ;) Mycket roligt var det att dansa! Hörde dessutom att en och annan alapadma under datorarbetet kan vara bra för handlederna. :)

Emeritus

Att någon går i pension och blir avtackad förekommer nog på rätt många arbetsplatser, men en kvartackning som vi firade på mitt jobb igår, sådant tillhör nog bara några få yrkesgrupper. Festföremålet skulle alltså inte gå i pension fastän han hade åldern inne, utan fortsätta jobba på mer frivillig basis och med tillägget emeritus efter sin titel. Mycket festligt var det, och roligt förstås att möjligheten finns att få fortsätta för den som verkligen brinner för sitt uppdrag. Wikipedia säger att det bara är gamla präster och professorer som kan bli emeritus, men jag vet ju att det bara är en del av sanningen. Jag kom nämligen osökt att tänka på en gammal undulat som bodde hos mina föräldrar. När pippin var urgammal med undulatmått mätt och såg rätt ruggig ut sa min pappa något om att "Det där är inte en fågel, utan en fågel emeritus". Därefter fick hon smeknamnet Emi. Hon behöll sitt "arbetsrum" och vissa rättigheter och skyldigheter som fåglar har (eller skyldigheter, det har dom nog inga), men kunde trappa ner lite, som sig bör. ;)

* Egentligen var nog vår pippi en fågel emerita eftersom hon var en hona, men det var inte så noga med den saken. :)

Igång

"Hör du fåglarna! Om en halvtimma är det ljust ute. Det är ju inte klokt. Nu är det igång, på riktigt." Ungefär så sa en klubbkompis som skulle åt samma håll som jag på söndagsmorgonen efter avslutad, lyckad klubbkväll. Himlen var rosagrå och fåglarna väsnades mycket riktigt. Senare på söndagen när jag skulle iväg på en tillställning med fika och brädspel (roligt!) låg ett dimmigt regndis över stället där jag bor. Det brukar göra det på våren, det är väl som det ska. Våren är igång nu, på riktigt! (Cricketlaget har börjat öva också. Bara en sån sak. De överröstar alla fåglar som finns. Om det går bra för dem? Ja, säg det... :)

Uppvärmning

Det är oväntat varmt och skönt ute idag. Jag tog mig en liten tur ut i värmen för att lämna över lite papper till en föreningskompis. Det är fest ikväll nämligen och som klubbarrangör är det svårt att bara slappna av och gå ut för att ha en rolig kväll. Det är alltid mycket att fixa och ordna, speciellt timmarna innan. Mamma skojade om att jag borde spela "Strangers in the night" med Frank Sinatra ikväll, men det lär inte bli så. ;) Däremot lyssnar jag på "The girl from Ipanema" av samme artist just nu, kanske något av det finaste som finns i musikväg.