Tisdagstema - Stökigt

Veckans tisdagstema är stökigt och eftersom jag bor hos min pojkvän nu under sommaren kändes det fel att fota det stök jag ser framför mig, det är ju hans tisdagstema det. :) Som tur var hittade jag den här bilden från i vintras då min datorförening gjorde fint i ett av våra förråd som var i stort behov av städning. Där hittade vi Europas första bostadsdatanät nedproppat i X antal kartonger. Det var en sladdhärva som tog sin lilla tid att reda ut...

image139
Stökigt - historisk sladdhärva!

Att sluta spindla

Det ser underbart ut ute, men det är svinkallt. Jag har vågat mig ut på balkongen för att få en nypa frisk luft så jag vet. I övrigt händer det inte mycket här. Jag sitter och läser nätverksteknik igen samtidigt som jag lyssnar på webbradio och samordnar saker så länge jag har befogenhet att samordna något. Det gäller ju att passa på medan man kan.

Så här är det, på onsdag är jag inte längre ordförande i Sveriges största och äldsta akademiska datorförening. Jag har suttit i styrelsen i fyra år (det första som sekreterare) så det är inte utan att det blir lite tomt nu. Just min post är inte den mest betungande. När det kommer till kritan är det inte mycket man måste göra, rent praktiskt. Däremot ska man plötsligt veta en massa saker och snabbt kunna säga att "Det ska du ta med...", "Då ska du prata med..." eller helt enkelt "Men usch!" (det sista används mest på lunchen och fredagsfikat). Min huvudsyssla har varit att vara spindeln i nätet, inte nödvändigtvis mitt i utan någon som sitter lite vid sidan och håller ett öga på saker och ting och ser till att det inte blir kaos någonstans. Det bukar det inte bli, alla projekt och grupper jobbar på i sin takt och gör vad de tycker är roligt. "Den som gör bestämmer" är principen och det brukar ge upphov till en trevlig kreativ röra. Hoppas att det får fortsätta så. Jag kommer att titta in då och då och se att allt är som det ska. ;)

Ålderschock!

Jag har just gjort ett ålderstest från en av kvällstidningarna för att få reda på min verkliga ålder och håll i er, här kommer resultatet. Mitt sunda leverne och positiva livssyn har gjort att jag inte alls är så gammal som 24 år utan... 23,55 år! Förövrigt har jag badat i kaprifoldoftande badsalt idag så nu stinker hela jag kaprifol, men det är väl som det ska vara, antar jag. :)

Robotar!

Vi gick på bio igår och såg Transformers. Jag måste erkänna att den var mycket bättre än jag hade förväntat mig. Robotorna var så verklighetstrogna att när vi kom ut på stan efter filmen och jag fick syn på en gul sportbil förväntade jag mig att den skulle veckla ihop sig till en robot och ställa sig upp. :) Sen var det mycket som var roligt också, åtminstonde för mig och min medföljande filmmarodör. Vi skrattade åt allt och stämde nog bra in på personen i sången, den som ska tala om för biobesökare hur man inte ska bete sig på bion. Ni vet, snutten med de sjungande grodorna som gör lite reklam för en animerad film samtidigt som de förklarar gott biouppförande: "Du stööör mig mitt i filmen! ... Man höööör dig mitt i filmen!". ;)

Nanosonder

Jag har nu suttit och läst om "Silly window syndrome" och andra märkliga nätverkstermer alldeles för länge, men med lite webbradio som sällskap så orkar jag med det. Jag undrar hur Last.fm gör egentligen, hur får de in nanorobotarna i huvudet på folk? Det måste vara sådana de använder för att kartlägga folks musiksmak, tänkte jag, för hur skulle de annars kunna veta precis vad jag vill lyssna på? Förutom att det är en utmärkt radoitjänst så ger deras webbsida också nya möjligheter att kika in i någons inre. Där kan ni sitta och iaktta mig och tänka att "Jaha ja, nu lyssnar hon på EBM igen och säkert dansar hon skrivbordsdansen också". :)

Bjuda in kaoset

När jag jobbade på museum hade vi en gång en utställning med datorkonst. Ett av verken var en glaspyramid med gammal elektronik inuti och mystiska tecken påmålade. Den surrade och lyste där den stod i sitt hörn. Det var en av mina första dagar med den nya utställningen och jag gick runt och tittade på föremålen och läste om dem. Pyramiden skulle vara en "maskin som skapar kaos" och jag tror aldrig att det har varit så mycket kaos på museet som den gången. Jag fick tillbringa hela dagen med att sitta i telefon, krypa på golv, slita i sladdar och vara både datorfixare, presstaleskvinna och en massa andra saker som jag egentligen inte var.

Därför blev jag lite orolig när jag såg hur Någon hade märkt upp hyllorna i sitt köksskåp - för att underlätta för mig som ställer teglasen där kaffeglasen ska stå och vice versa. Inte för att det hjälper, jag ser fortfarande inte skillnad på te- och kaffeglas. ;) Den här lilla skylten visar iaf var kaoset ska vara...

image138
Bara där får det vara kaos. :)

Ode till en monitor

Här sitter jag och läser om routingalgoritmer och får ont i ögonen av skärmen. Inte för att det är nån värst dålig skärm, men den är ju inte som min egen monitor därhemma, den med det milda ljuset utan flimmer, den perfekta färgbalansen och den ultimata skärmytan. Om någon klagar på min skärm brukar jag ha just skärmytan som argument, 19 tum (eller kanske till och med 21) var iaf för en tid sedan att betrakta som stort. "Ja, nog är det en stor skärm alltid" brukar folk svara och skratta. Det är nämligen såhär att mina nära och kära retas med mig på grund av denna datorskärm. Det är ett elände, när den dagen kommer att jag ska bo på samma ställe som Fisken måste jag ge bort skärmen. Så illa är det, han vill inte ha den i huset. Även mina föräldrar är emot mig på den här punkten, kallar den för monster och åbäke. Jag kontrar med att det då inte är alla som har förmånen att få ha 30 kilo finelektronik från Sun på sitt skrivbord... :)

Idag minsan då lyssnar jag på: "How soon is now?" - Snake River Conspiracy

Mörkt

Det är mörkt ute idag. Det är inte speciellt mulet egentligen, bara mörkt som om det vore kväll. Jag känner på mig att det kommer att bli oväder, "it's a hard rain that's gonna fall". Igår däremot var det fint ute och efter att jag hade tagit en skön eftermiddag på stan dök Fisken upp och vi tog en geocache på Chalmers nära ett konstigt kopparhus där de hade gjort elektriska experiment förr i tiden. Eftersom det råder lite rivalitet mellan universitet måste jag ju fnysa lite åt Chalmers bara för att, men det var ett fint kopparhus de hade, det råder det ingen tvekan om. :)

Mitt fönstershoppande gjorde mig glad eftersom det tycks som om höstmodet kommer att bli väldigt snyggt i år. Inte för att man prompt måste följa det, men eftersom det kryllar av modemedvetna personer där ute så är det ju trevligt för ögat om de klär sig fint. I år kommer vi att se massor av svart plast vilket är fint på alla, enligt mig. Vi går en vacker höst till mötes. :) Förresten, Vic - din silverslips är modern! Gläds! ;)

Utan varken mening eller mål

Det är lite soligt idag så jag ska bara vara duktig halva dagen och sen dra ner på stan. Förövrigt har jag på sista tiden funderat lite på vad det ska bli av mig. Mest funderade jag i slutet av juni och detta är den lista av tänkbara och mindre tänkbara framtidsplaner jag lyckades sammanställa.

Jag skulle kunna starta eget. Tänk er detta som radioreklam: "Kapris fixarfirma utför säkerhetstester, guidade rundturer, skriver små shellscript, kokar gott kaffe och svarar på din e-post". Hur lockande det än låter så behöver jag nog lite mer ekonomikunskaper innan jag ger mig på något sånt. En annan plan är att läsa till en massa matte och bli ingenjör, men det känns väldigt ovärt när jag är mycket närmare någon av två alternativa examina som passar mig bättre. Jag menar, ska man plugga så kan man ju plugga nåt kul iaf. Jag har alltid velat läsa konstvetenskap.

Det mest logiska vore nog ändå att ta examen och sedan ta random programmerarjobb någonstans, men var? Kanske i min lilla studentstad, men eftersom alla kompisarna flyr fältet en efter en är de enda skälen till att stanna min studentlägenhet och universitetslivet. Utan dessa faktorer verkar det onödigt att vara kvar. Det kan nog bli tråkigt i längden, misstänker jag. Jag skulle kunna
sticka till Stockholm (där jobben finns). Dit flyttar ju alla andra, men där finns inga goa Göteborgare. Speciellt en göteborgare blir det extra långt att åka och hälsa på... Flytta till Göteborg då, eller annan plats där min särbo kan tänka sig att bo, det skulle jag verkligen vilja. Den här planen hade jag tänkt att exekvera på, men jag väntade med att söka göteborgsjobb eftersom jag anade att ödet hade något annat på lur. Så, en dag i slutet av juni bokade ödet in ett eftermiddagsmöte med mig. Ingenting är spikat ännu. Först om en månad vet jag om det blir något och vad det i sådana fall blir. (Men bli inte förvånade om jag under hösten stryker omkring på samma avdelning som jag exjobbade på.)

Intresseklubben kan anteckna att...

  • Webbdesignergrejen i Stockholm är och förblir ett aprilskämt. :)
  • Min "mediekarriär" inte alls var ett skämt utan att det gjordes provinspelningar, men projektet lades på is tillsvidare och jag förblir anonym.
  • När nosiga människor undrar vad jag ska bli när jag blir stor säger jag att jag ska bli provsmakare på Eldorado. ;)

Tisdagstema - Värme

Veckans tisdagstema är värme och någon sådan finns det ju inte här. När jag planerade att spendera lite drygt en månad i Göteborg var det dock rejält varmt och jag packade därefter. Min resegarderob består i mångt och mycket av färggranna, somriga plagg anpassade till värme. Datorfläkten på bilden ingår inte i min sommaroutfit utan är tänkt för Sirius, min dator vars processor brukar småkoka av värme då och då.

image137
Utstyrsel för varmt väder. :)

Upp å hoppa, lilla loppa

Uhh, vad jag inte ville stiga upp imorse. Det kan ha berott på att Blåfisk föredrar te på morgonen och det hjälper mig inte alls att vakna. Min morgonrutin är kaffe - extra mycket - extra starkt - svart som synden, inget annat funkar. När jag väl kravlat upp ägnade jag förmiddagen åt att läsa om text-över-IP (IP-telefoni för hörselskadade och folk som vill "viska" i textform över telefonlinan, typ). Planerar att byta ämne till matte nu, men först ska jag ta en mycket äventyrlig utfärd till Lidl och handla lite frukt&grönt till Någon så att han inte ådrar sig skörbjugg. ;)

Dagens...
Hjärtliga tack: Tilldelas utan tvekan
Fatale-Annika som lär ut hur man går i högklackat. Det har jag alltid velat lära mig, mest för att det inte förväntas av mig. :)
Riskbuske: Mitt hår! Gahh, det ser ut som sockervadd. Hur kunde det bli så? För er oinsatta så ligger det till på det viset att jag odlar långt Barbie-svall som alltid är i vägen och som förstör min tuffa image. ;)
Soundtrack: "Destroy me" - Unter Null, "Scorch the ground" - Seabound (I am the crack of your voice / The static in the sound / I am the bias in your choice / I scorch the ground ... that you walk on)

Vanesaker

Här sitter jag och lyssnar på webbradio tills öronen blir alldeles fyrkantiga, men det behövde jag. Lite Unter Null, Amduscia och Evil's Toy är precis vad som ska till för att jag ska kunna ta in information. Det är märkligt, men jag kan inte plugga när det är tyst omkring mig. För att inte störa grannarna (jag har rätt stökig musiksmak) har jag rotat fram ett par hörlurar. Jag börjar känna mig hemma här i Göteborg och vet var saker och ting finns. Visst är det ännu mer hemma i min egen lilla lägenhet, men det är rätt hemtrevligt här också när man väl har vant sig. Här är några saker jag har fått vänja mig vid:
  • Zombiefilmer till middagen. Det gäller att inte vara kräsmagad. ;)
  • Stereon startar först när man har tänt mysbelysningen i bokhyllan.
  • Det står en hundvattenskål i hallen. Vi har inte hund. *
  • Det ligger kartor, vattenflaskor och andra överlevnadsprylar överallt. Det är ok för världen att gå under nu, vi klarar oss nog. ;)
  • Skärmsläckare med bildspel som visar osmickrande bilder på mig.
  • Julgran på skrivbrdet, fast den har jag börjat tycka riktigt bra om nu. :)
*...men det har Fiskens vänner som hälsar på ibland. :)

Hemma i Frölunda

Jag har fått höra att jag är hemmastudent, inte hemmafru. Det är ett elände för det innebär att jag ska priotitera mitt pluggande och inte smita undan med hushållsarbete. I vanliga fall är jag inte huslig alls, men ni som har läst linjär algebra nångång vet hur roligt det är att diska istället. ;) Hursomhelst, jag har varit i farten under morgonen och tvättat och skickat en drös viktiga mail. Sedan har jag ätit en portion nudlar för att komma ur semesterstämningen. Nu ska jag läsa exjobbsrapporten jag ska opponera på och hoppas att få mail från min handledare angående min egen rapport. Den var nog ganska otäck läsning för alla som inte är jag, antar jag. *s*

Dagens...
Soundtrack: "Famous last words" - Zeromancer (spelas just nu i mitt huvud, gahh, jag får inte bort den)
Outfit: Någons mjukisbyxor. Usch, så sunkig man kan få se ut. :)
Dryck: Gott kaffe!

Bär mig!

Vi har nu kommit hem från 8-9 timmars vandring i Delsjöområdet, närmare bestämt i Knipeflågsbergen. Ni hör ju på namnet vad det handlar om. Det finns berg där och dem måste man ta sig över. Det var värt det eftersom det var fina utsikter överallt och på det stora hela ett vackert område, men egentligen är det nördplågeri att släpa runt mig sådär. ;) Imorgon tänkte jag sitta helt stilla och plugga medan somliga har jobb att gå till. Jag tänker med andra ord vara mycket stillasittande göteborgsk hemmafru här i ca två veckor innan jag beger mig till min hemstad. Sittandet bådar gott för mig, mina fossingar och mitt ljusvioletta ben. Det bådar också ganska gott för mina studier. :)

På vägen hem träffade vi förresten Schkrånk igen. Hon heter så, storskraken som satt vid strandkanten till samma damm som förra gången vi var i trakten. Det måste vara en ungfågel. Mycket orädd vad det verkar och alltid beredd att högljutt ropa "Schkrånk!" när det passar.

Jag mår fint :)

Idag var det kalas hos Fiskens släkt. Alltid lika trevligt. :) Nu är det sovdags, men jag vill passa på att skriva ett litet kvällsinlägg bara för att göra klart att jag inte är uppäten, att mitt ben inte längre är lila, att jag ska låt bli outfits i stil med sandaler + klänning när jag ger mig ut i skog och mark samt att jag ska se till att dricka ännu mer kaffe så att jag smakar illa och avskräcker ormar i fortsättningen. ;)

Huggtänder

När jag var i Fredrikshavn i måndags så fick jag som tidigare nämnt ett bromsbett på ena benet. Det kliade förstås väldigt, men det brukar insektsbett göra så jag brydde mig inte så mycket. Senare märkte jag att det var rött och kändes konstigt under bromsbettet på en yta ungefär så stor som en hand. Vi trodde att det var nån form av illasinnad solsveda så jag decinficerade det för säkerhets skull och strök på lite efter-sol. I onsdags var det så pass ömt att det var en smula svårt att gå (det kan ju vara så när man har bränt sig, att det gör lite ont när huden spänns när man rör på sig), men jag är ju inte den som är den så vi gick nån mil i skogen ändå. Det var ju trots allt bara soleksem och nån illasinnad insekt, eller hur? Idag när svullnaden har gått ner och min "solbränna" blivit snyggt lila upptäckte Fisken två små tandmärken mitt i brännan. Han blev lite förbryllad och tycker sig ha en både tapper och ouppmärksam flickvän. ;) Frågan kvarstår: Vem bet mig egentligen? En liten vampyr i farten? ...eller en liten orm?

image136
Är detta måntro förövaren? :)

Att åka vagn

Både idag och igår har vi varit ute i Göteborg och åkt spårvagn, inte bara för att det är roligt utan för att ta oss till avlägset belägna geocacher. Jag åker så mycket vagn att jag borde ha kostat på mig ett månadskort. Just nu är det iofs inte så kul att vara på stan om man inte gillar oväsen. Det är fullt av små fotbollsspelare från världens alla hörn. Ett brittiskt lag med väldigt unga och stojiga spelare delade spåris med oss på väg hem idag. De verkade tycka att Sverige var spännande, men dörrarna på spårvagnen gillade de inte. Uppenbarligen var dörrarna livsfarliga och skulle kunna slita armarna av folk. "I aint kidding guys, that door is dangerous!". *fniss*

Förövrigt... ägnar jag en liten tråkig stund varje dag åt tentaplugg, bara så att ni vet. Algebra och datornät (och kanske krypto) ska tentas i slutet av augusti. Innan dess ska exjobbsrapporten ändras och alla viktiga datum spikas. På exjobbsfronten kan jag dock inte göra något eftersom jag måste invänta ändringsförslag från handledaren. Det är på ett sätt bra eftersom jag nu undviker att göra roliga saker med smarta kort istället för att traggla algebra.

image135
Helt omotiverade blommor!

Brug chip!

Jag blev så glad när jag såg den här skylten på fönstret till en glasskiosk i Danmark att jag var tvungen att plocka fram mobilkameran och föreviga den lilla uppmaningen att "brug chip". Sånt här kan få en smartcard-programmerares hjärta att smälta. :)

image134

Tisdagstema - Favorit

Veckans tisdagstema är favorit. Jag har många favoriter, det beror helt på vilken kategori det handlar om. Blommor har jag alltid tyckt mycket om så min favoribild visar rosor växandes i Fredrikshavn.

image133
Fluffiga och rosa, mitt i betongen.

Fredrikshavn

Nu har jag varit utomlands och lärt mig en massa nya saker. Bland annat vet jag att det är dumt att åka båt mitt i natten, golven på danmarksfärjorna är nämligen inte alls sköna att sova på. Sedan har jag lärt mig att den danska faunan är otäck och gärna bits. Tror att det är en broms eller något liknande som har gett sig på mitt stackars ben. Förutom detta har både jag och Fisken lärt oss några danska ord. Guf, den smet som danskarna har på glass var något nytt för oss. Först trodde vi att det var grädde, men grädde heter ju flöde. Detta ord ska inte förväxlas med flåde. Efter lite klurande förstod vi att det nog inte var grädde som förvarades i militäranläggningen vid hamnen utan att det var där som flottan höll till. (Skulle de ha haft stora hangarfartyg fulla med grädde så vore det ju helt ologiskt att inte ha grädde på glassen istället för det där guffet.) De har konstiga brevlådor i Danmark också, rundande upp- och nertill och hängandes alldeles vid dörrarna (stackars postverket) istället för vid vägen. Brandposterna är också märkliga, men i övrigt är det som hemma. Vi avvek från de vanliga turiststråken och besökte en folktom musselstrand, gamla fornminnen från järnåldern, en mysig sovstad till förort och den längsta piren ute i hamnen. Nu pratar vi alltså inte om någon småbåtshamn utan en riktig med fullt av fraktfartyg, stora lyftkranar, skrotupplag och massor av spännande saker att titta på. En fin resa blev det, helt klart. :)

image128
Det var strålande sol hela dagen. Perfekt för en båttur!

image129
Fina fraktfartyg överallt.

image130
En ros som växte i den ruffigaste delen av hamnen.

image131
Övergiven hamn nära musselstranden.

image132
En gata i Fredrikshavn.

Fly landet

Jag vill bara meddela att imorgon kommer jag inte att blogga. Det blir den första bloggfria dagen sedan jag började med bloggandet. Anledningen till uppehållet är att jag reser bort (åker i gryningen och kommer hem nästa gryning, typ). Det ska bli väldigt spännande att åka utomlands utan pass, men det sägs inte vara några problem så kort som jag ska resa. Dessutom ser min resekamrat så pass skum ut på sitt passfoto att tullfolket lär ha så fullt upp med att undersöka honom att de glömmer bort mig. ;) Jag lovar att fota massor och att vara duktig och räkna lite matte på båten. Bye, bye! *vinkar*

Tårtan

Ni måste bara få se tårtan som vi bakade. Såhär blir det om två personer med helt egna idéer om hur en tårta ska se ut garnerar från varsitt håll. Vad annat kan man säga än att den är alldeles unik. :)

image127

Grattis Fisken!

Idag fyllde Fisken år så jag tänkte att han skulle få göra något annorlunda dagen till ära. Sagt och gjort, han fick skura golvet. ;) Saken är den att hans kompisar kommer på besök imorgon och här fanns ett behov av uppsnyggning innan dess. Efter genomförd städning besökte vi Texas Longhorn där vi åt gott och jättemycket.

image126
Födelsedagsbarnet i egen hög person. :)

Utskärgård

Imorse stack vi iväg till utskärgården, inte den södra som är så badvänlig och fin utan den norra skärgården där enbuskarna kryper längs med marken och vinden är riktig vind. Längst ute på Rörö var vi och vi färdades dit med en spårvagn, två bussar och två färjor, en 2,5 timmar lång resa (som kostade 22:50 med lokaltrafik och bilfärjor, dyrt va? ;). Märkligt att inte alla göteborgare tar sig en billig havssemester lite då och då. :)

image123
Hamnen på en liten ö som jag tror heter Knippla.

image124
Det fanns små pyttesjöar på Rörö.

image125
...men först och främst fanns det en massa hav att titta på. :)

Ut i världen, typ

Jag ska åka utomlands, yay! Eller ja, jag ska till Danmark om några dagar för att uppleva Fredrikshavn tillsammans med Fisken under en dag. Egentligen hade vi tänkt att åka norrut och vara borta längre, men det blev trassligt med resorna. Verkar som om halva Sverige vallfärdar till Norrbotten just nu, kanske för att solen sägs finnas där. Sol är då inget jag bryr mig om längre för jag har fått tag i drömgummistövlarna nu. De är limegröna och tål vilket väder som helst. :)

Förövrigt kan jag tipsa alla Göteborgare (iaf de nördiga) om att det är mangarea på seriebutiken Dolores. Vi fyndade några avsnitt av DearS så nu kan vi frossa i utomjordingar en tid framöver. :)

Att kombinera

Vi har kommit på hur vi kan kombinera shopping och geocaching så att vi båda blir nöjda. Jag ville fortsätta jakten på de blommiga gummistövlarna och för att Fisken inte skulle behöva lida så skrev vi ut en karta med en massa skoaffärer markerade och så fick han navigera (fast det var iofs mest jag som navigerade de gånger vi gick åt rätt håll, jag har en brevduvas instinkter :). Det gick sådär, det ösregnade (och jag fick inte hoppa i vattenpölar så att nån såg) och vi hittade konstiga affärer som sålde cowboystövlar och sånt, men vi hade roligt ändå. Nu vet jag att Johanssons Skor har nåt som jag kan tänka mig att bära, men det återstår att se om de i nån av sina filialer har min storlek. Vi får kolla det vid tillfälle, kanske idag. Fisken vill ändå ner på stan igen och kika i den lilla underliga serietidningsbutiken som han tycker så mycket om att gå in i. Sen hade vi slut på tacosås också, ve och fasa. Sån ska införskaffas. I övrigt pysslar och sysslar vi som vilka deltidssambos som helst: jag har läst en massa matte och Fisken har skrivit ut snygga Göteborgskartor där jag ska få sätta pluppar på alla ställen jag har varit på. :)

Förövrigt måste jag be Elisabeth så hemskt mycket om ursäkt. Jag har nämligen gjort det förbjudna: skaffat ett par leggings/tajts, men jag lovar dig. När du ser dem kommer ditt leggingshat att blekna bort. De är jättefina och blanka och passar lika bra på synthfest som eh... tja, riktiga fashionistas vågar nog bära dem på stan, men jag tror att mina får nöja sig med att bäras på kalas. :)

Den vrånga ön

Vi var ute i skärgården, på Vrångö, igår och turistade bland en massa tyskar som var klädda för en smärre fjällvandring, allra minst. Nog för att det behövdes om man skulle ut i terrängen och det skulle förstås vi. Fisken trivdes så bra i en liten vik vi hittade att han placerade ut en geocache där. Han gör så med platser han tycker om. :)

image121
Uppe på den här klippan höll jag på att blåsa bort.

image122
Nu sitter jag på en sten vid stranden som en annan sjöjungfru och mobilfotar. :)

Tisdagstema - nostalgi

Veckans tisdagstema är nostalgi och då kom jag att tänka på Fiskens orkidée. Den var det första jag lade märke till när jag hälsade på hos honom för första gången och den fick mig att tro att han hade god hand med växter (själv har jag 18 krukväxter på 27 kvadrat där hemma, så det är viktigt för mig). Först vid ett senare tillfälle förstod jag att blomman var av plast, men det gör inte så mycket. Han pysslar om den som om den vore riktig. ;)

image120

Shopping, utan zombies

Det blev superseriös shopping igår med Fisken och hans syster. Lyckat, trots att jag inte hittade några blommiga gummistövlar. En viss fisk shoppade klart mest av alla (en del elektronikvaruhus och friluftsbutiker går nog runt bara genom att ha honom som kund...) men tyckte att vi andra var långsamma. Hey, bara för att vi gör det grundligt! ;) Jag fick tag på finaste gula paraplyet någonsin och kan nu ha evigt solsken i regnet. Det blev en stilren svart skjortklänning också och Fisken anser att jag bör ha slips till om jag ska "klä mig efter min musiksmak". Den ser betydligt normalare ut utan, men slips är alltid fint.

Vad vi hittar på idag är inte riktigt bestämt ännu, men eftersom det regnar och stormar ute blir det inga skogsturer iaf. Kanske ser vi någon film ikväll. Igår såg vi "Shaun of the dead" vilket jag vet kommer att glädja vissa bloggläsare väldigt mycket. Jag trodde inte att jag skulle gilla nåt som beskrivs som "En romantisk komedi. Med zombies.", men det gjorde jag och skrattade rejält. :)

Trollskog

Igår var vi i Delsjöområdet, ett ställe med fin natur och trevliga stigar. Jag trivdes bäst med att gå där det var meningen att man skulle gå medan Fisken gärna plaskade runt i leran och klängde upp på små berg. Idag ska vi ner på stan och göra den osäker. Känns mindre lerigt, vilket är bra. :)

image119
Träden är väldigt mycket större än träd brukar vara.

Hemmaman in training

Det kan vara roligt att bo hos en lätt tankspridd person. Min Fisk mal ibland kaffebönor i en elektrisk kaffekvarn och somliga dagar utan uppsamlingsbehållare. Då blir det väldigt mycket nymalet kaffe överallt i köket. *fniss, fniss*

Stigs center

Idag upptäckte jag att min regnjacka inte är vattentät. Det kan vara bra att veta. Med Fiskens paraply och hatt gick det bra ändå, men jag funderar allvarligt på att skaffa sånt där heltäckande regnställ som fiskare har på sig (komplett med sydväst förstås). Iaf om vi ska vara ute och springa i regnet mer. :)

image116
Idag blev det äventyr i stadsmiljö...

image117
...och i naturen. Här växte det goda hallon.

image118
Vad finns bakom hörnet måntro?

Efter regn

Det har regnat hela dagen och jag har funderat så smått på att sjösätta en ark, men det verkade för jobbigt. Istället har vi pysslat i hemmet och jag har faktiskt *ta-daaa* öppnat en mattebok och läst i den! Vad gör man inte, liksom. :) Vi har även fått besök av ett gäng talgoxar som just lärt sig att flyga. De satt och spionerade på oss under hela lunchen. Kolla Fiskens blogg så får ni se själva. Nu tycker jag att det känns rätt att bjuda på lite mobilfoton från igår för att visa vilken undergångsstämning kombinationen mulet i skärgården + VGA-kamera kan ge. Läskigt, inte sant? I själva verkat var det ganska ljust och fint.

image114
Kan ni fatta att jag faktiskt badade? :)

image115
Farlig mobilmast står och strålar oss, hjälp! ;)

Öluffare

Idag har jag träffat Fiskens släktingar och därefter gav vi oss ut i södra skärgården. Man kan få se väldigt mycket öar och hav och sånt med lokaltrafikens hjälp, billigt och bra. Första anhalten var Asperö, en liten pytteö som det var svårt att ta sig ifrån. Vi blev fast där ett tag och kunde konstatera att det fanns hela två museer på ön. Sedan bar det av till Brännö som kändes mer bebott. Där fick jag mig årets första bad medan Fisken skyllde på att han inte hade med sig badkläder och höll allt utom benen på land. :)

Filmen igår var förövrigt klart bättre än förväntat. Mycket action, inga alltför pinsamma teknikmissar (men jag håller fast vid att datorintrång på film bara har skildrats realistiskt i en enda film och det är Matrix Reloaded). Nåväl, gillar ni konceptet "hårdkokt polis räddar världen från ekonomisk kollaps tillsammans med ungt datorsnille" så är er biosommar räddad nu. :)

Tisdagstema - rent

Veckans tisdagstema blev en sann utmaning, men så såg jag att Fisken hade tappat upp diskvatten. Man skulle kunna kalla det för fiskdisk. :) Rent ska det i alla fall bli.

image112
Usch och blä!

Regnskog

Det var roligt värre på Universeum, ett natur/teknik-museum främst för de lite yngre förmågorna. Där fanns hajakvarium, regnskog och en massa annat spännande. Regnskogen var nog det allra bästa, sånt varmt väder kunde det gott vara ute i Göteborg också. :) Dagen avslutades med japansk mat som kändes väldigt Megatokyo (ni som är insatta minns avsnittet där Largo skulle äta japansk snabbmat för första gången i sitt liv och var väldigt skeptisk :). Om det usla vädret håller i sig imorgon ska vi gå på superromantisk biodate. Jag väljer film och jag vill se Bruce Willis smutsa ner sig och jaga skurkar i "Die hard 4.0". Filmer om datorterrorism - oavsett om det ska vara i framtid eller nutid - brukar vara fulla av floppydisketter och andra antikviteter så det kan bli en riktig skrattfest. ;)

Efter sol

Dagar i Västra Frölunda: Fisken spelar TV-spel med tillhörande plastgitarr och ser ut som en fullfjädrad rockstjärna, eller ja, nästan i alla fall. Själv har jag blivit ihälld väldiga mängder kaffe för att återhämta mig från gårdagens långshopping. Dagens plan är att besöka Universeum eller nåt annat muséum som passar oss. Måntro om jag kan smita in på barnbiljett? ;)

Kulturell

Idag har jag gjort stan. :) Det hela började med att jag gick på konstmuséet och tittade på favoritmålningarna och på allt nytt och spännande. Fotoutställningarna på Hasselblad Center är alltid bra och speciellt två verk av unga fotokonstnärer föll mig i smaken. Det ena var en vid första anblicken idyllisk landskapsbild med en man och en kvinna leende klappande ett rådjur (av plast) i en skogsglänta. Bredvid verket hängde tavlor föreställande de olika bildelementen som bilden var sammansatt av: ett berglandskap som bakgrund, träd i förgrunden, en helikopter som närmar sig, de två personerna och rådjuret samt en pistol. Där var det något som inte stämde, pistolen fanns inte med i den sammansatta bilden. Att döma av hur den skulle vara placerad verkade det som om mannen på bilden hade den i byxfickan. Noterar man detta blir bilden genast mer hotfull. Namnet "Before the storm" antyder detta. Ett annat verk som tilltalade mig föreställde upptornade moln med ett märkligt vitt ljussken under. Gå och titta på utställningen om ni är i Göteborg, det rekommenderas.

Sedan blev det förstås shopping också. Inte så mycket til mig, men däremot til mina nära och kära. Bland annat har en viss fisk fått kökshanddukar som inte lever. Undrar om han märker nåt... ;) Hihi... Jag tror bestämt att jag har gått och blivit hemmafru. Nu ska jag ta och vila en smula samt förberada lite mat (hemmafru var det, ja) och sen knacka ihop en readmefil till exjobbet. Imorgon hoppas jag på sol och en tur till havet. :)

Gräsänka

Tidigt i svinottan stack Fisken iväg för att äventyra med sina GPS-kamrater. Själv är jag lämnad kvar som gräsänka med en stor hög manga att läsa samt en ännu större hög med skolböcker (usch!). Antar att jag lär hinna med båda delarna. Dessutom ska jag sticka ner på stan när affärerna har öppnat för att ägna mig åt lite rea-shopping och "göra stan" på det stora hela. Möjligtvis ska jag även passa på att gå på muséum eftersom Fisken inte klarar hur mycket kultur som helst och gärna ser att jag är kulturell på egen hand. Detaljerad rapport om mina äventyr följer ikväll. :)