Kvällens klänningar

Det är Nobelfesten ikväll, men jag ska inte gå. Däremot är det roligt att titta på all pompa och ståt. Speciellt roligt är det när jag och mamma tävlar om vem som kan gissa klänningsfärg på kungligheterna. Det har vi alltid gjort, så det tänker jag inte sluta med. Istället har mina spådomar blivit mer detaljerade. I år ser de ut såhär:

Silvia kommer att ha en sedvanligt puffig klänning, axelbandslös med vågig spetskant längst ner, med brokadinslag och i en blekt grönaktig färg, nästan vitbeige. Den kommer att vara mönstrad med blommor eller träd - hon kör på miljötemat i år. (Min mamma sa också grönt.)
Victoria ska ju gifta sig så hon hyllar kärleken i något frodigt hallonrött. Lite vräkigare än vanligt, tror jag allt, men i år är det OK. (Mamma tror chockrosa eller nåt annat knalligt så vi tänker likadant här.)
Madde är modern och har något svart-vitt Chanel-inspirerat. Jag tänker mig en svart, figurnära klänning (svensk design här, inte fransk) med en intrikat ryggringning, lite som något Rihanna skulle bära på scen, men mer prinsessigt... och så en liten jacka över, vit, lite gammaldags stuk. Hon bär pärlor till, alla gånger. (Här tror mamma på ljusblått eller nåt i den stilen. Jo, det kan vara klädsamt förstås, men känns som "sååå förra året". ;)

Nackdelen med att vara detaljerad i sina förutsägelser är förstås att risken att gissa fel blir större, men i år alltså, i år har jag rätt. ;) Jag brukar förresten förutsäga vem litteraturpristagaren blir också. I år sa jag "Östeuropa, egensinnig, politisk, barndom". Precis. :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha.. ja, i så fall är du ett riktigt orakel och jag kommer att anlita dig i framtiden. :-)

2009-12-10 @ 16:13:54
Postat av: Elisabeth

Nu ska jag snart se om dina spådomar slår in. ;-)

2009-12-10 @ 16:28:24
Postat av: Hanna

Haha, vad roligt! Jag hoppas att det går bra för dig med antal rätta svar. ;)

Postat av: Anonym

Så nära som du tippat på Silvias klänning har nog ingen annan kunnat göra.

Blekt grönaktig färg med blommönster. Var det inte så?



Madde? OK.. det var väl svarta ränder i det gröna.. stilen gissade du nog ganska bra.



Victoria var lite mer återhållsam än vi gissat.. men snudd på .. i varje fall åt rätt håll.

Den intrikata ryggringningen sitter på Victoria.:-)

Hon är urtjusig!

2009-12-10 @ 18:31:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback