Ute med hunden, eller?

På väg hem, men fortfarande på det nästan folktomma uni, träffade jag en gammal kursare som jag inte ser så ofta eftersom han jobbar på en helt annan avdelning, men i grund och botten jobbar vi med samma sak: att få saker att funka samt skriva om det. Just idag gick han och vallade runt en stor robot som såg ut som en vagn med en massa antenner på. Roboten körde in i saker ibland eftersom dess GPS inte ville fungera och då sa jag något som Fisken nog blir stolt över: "Jaha, men jag ser att du har en Magellan. Varför byter du inte till Garmin?". ;) (...plus några mer hjälpsamma felsökningsråd samt att jag lät robotschabraket följa efter mig och träna målsökning. Konsten att offra sig för vetenskapen, eller så.)

Kommentarer
Postat av: T

Hahaha.. kan se dig gå där med roboten hack i häl. Minns ännu den söta lilla rödpälsade som ni hade konstruerat. Muzzy? Eller vad han nu hette.

2010-06-23 @ 22:27:53
Postat av: Blaufish

Känns som om GPS med 3m (EGNOS) till 5m (traditionell GPS) mottagning i BÄSTA fall inte är bra nog för fin-navigering?!? Spontant verkar GPS inte lämplig för sådant.



Prenumerar de på en mer lokal felkorrigering signal än EGNOS (egnos sverige ligger i Gävle, så ju längre från Gävle desto mindre "rätt för dig" är signalen) från lantmäteriet kanske det funkar bättre.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback