Enkel äppelkaka

Här kommer ett recept på en god och enkel efterrätt. Det är inte så noga hur mycket det är av de olika ingredienserna, bara det är ungefär lika mycket av torrvarorna (ev lite mer av müslin om den är god). Vi använde en stor gratängform. Till en mindre form (kakform) räcker det med färre äpplen och med 1 dl vardera av det torra.

Oprecisa äppelkakan
Äpplen (se nedan)
Lika delar: müsli, socker, mjöl (ca 1-2 dl av vardera)
50-100 gram smör (börja med 50, tillsätt mer vid behov, om formen är stor)
En skvätt sirap (några matskedar)
(Ev lite kanel att toppa med på slutet)
Ta några äpplen och skiva dem. Till en mellanstor ugnsform kan det gå åt ca 6 äpplen. Grundregeln är att skivorna ska täcka formens botten, men blir det några lager extra så gör det ingenting. Blanda sedan müsli (eller havregryn), socker och mjöl i en skål. Skiva ner smöret i blandningen och smula ihop det. Det ska vara så mycket smör att det bildas stora smulor. Häll smulorna över äppelskivorna i formen. Ringla över sirap och krydda ev med kanel. In i ugnen i 20 minuter, 225 grader. Servera den gärna med vaniljsås. Gott! :)

Kommentarer
Postat av: Klimakteriehäxan

Ajajaj nu blev jag ju jättesugen - hur ska det gå med föresatserna ...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback