Vad siktas vid Vinga?

Vi var på Vinga idag i regnet. Det var fint där, men någon engelsk flotta siktades inte. Däremot verkar det som om jag har blivit ormbiten. Det bör ha hänt igår. Först trodde vi att det var en broms, men nu syns det små tandmärken. Detta börjar bli lite av en årlig tradition för mig. Jag gillar inte själva grejen med att ha gift i mig och att behöva halta på jobbet på måndag, men i övrigt känns det lite som ett jättestort myggbett. Det är väl bara att kleta på efter-sol (eller inte ;) och hålla ut.


Kommentarer
Postat av: Haffe

För att skingra din oro lite. Det är rätt ovanligt att ormar överför sitt gift när de biter människor.

2008-08-02 @ 22:45:54
Postat av: Blaufish

Men Kaprifols ben ser ju onekligen ut som om någon sprutat in gift i det... utan att hon märkt det... i år igen!?! ;-) Helt obegripligt. Som tur är börjar det se bättre lite ut nu.



Just eftersom hon sen förra året är känd som "Ormkvinnan" så letade vi direkt efter bitmärken, men såg inget då ens efter noggrann undersökning med ficklampa. Men lite senare hittade vi vad som verkar vara bitmärken - bredvid svullnaden. Verkar som om blodomloppet direkt fört giftet några centimeter ner, mot en muskel, istället för att verka direkt vid bettet.



Btw: Sanningen faktiskt det omvända, huggormsbett mot människor är oftare giftiga än ogiftiga; "Reaktionen efter huggormsbett varierar kraftigt. En utebliven reaktion beror på att inget gift har insprutats och detta inträffar vid 30-50 % av alla bett."



Kaprifol verkar i år igen kvala in bland de mildare symptomen;

http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=3187

http://www.giftinformation.se/intro.asp?CategoryID=6372

...ser faktiskt något bättre ut än förra årets bett.

2008-08-03 @ 10:26:09
URL: http://blaufish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback