Ett litet paket med data!

Här sitter jag och bygger små datapaket. Istället för att förgäves försöka få högnivåfunktioner (tänk er nåt i stil med att man skriver kort.skrivDataTillKort("Jag heter kaprifol"); och så gör programmet det) att fungera under det något åbäkiga OpenCardFramework med extra små PCSC-grejer i så har jag lärt mig att använda Jaccal som jag trodde skulle ha dessa högnivågrejer inbyggda, men icke.

Jaccal är väldigt mycket mer back-to-basics än vad jag kunnat tänka mig. Det har bara en bråkdel av vad OpenCardFramework har, å andra sidan funkar det utan att trassla. Jag har alltså slutat drömma om skrivDataTillKort-funktionen utan bygger min egen genom att konstruera små datapaket som kortet förstår och skicka iväg dem ett efter ett och vänta på svar. Det är inte det lättaste, och de manualer jag har tillgängliga lämnar en del övrigt att önska.

Jag vill bara påpeka att saker och ting ändå går bra. Jag kommer framåt och följer min veckoplanering (den är nåt i stil med "Sucka över OCF, lär dig skriva paket, trassla med läsning/skrivning" och mina "överordnade" tyckte att det var en bra planering, genomförbar och så).

Nu ska mitt kort få vila en stund. Jag har kastat så många trasiga datapaket på det att det måste tröttna snart. :) Ska ta en kopp svart kaffe och ett äpple till fika. Det blev en god brownie som efter-lunch-fika för att fira att... tja, att det är måndag eller nåt, så nu får det allt bli nyttighetsfika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback