Farlig fredag

När klockradion gick igång imorse fick jag veta vad det var för datum. Det hade varit bättre om jag sluppit få reda på det, jag som är så vidskeplig att jag spottar åt små kissemissar (oavsett färg, jag är jämlik på det sättet). Hittils har inget hänt (peppar peppar, ta i trä) förutom att jag har en dålig hårdag och fick sno upp håret med en bandana för att rädda situationen. Sen hade jag tydligen råkat radera min bokmärkesmapp med mina 20 favorit-modebloggar som jag brukar avnjuta under frukosten efter att ha kollat mail och forum, svarat på de viktigaste mailen samt installerat eventuella patchar som kommit under natten (inte undra på att jag brukar vara sen på morgonen). Nu verkar det som om bloggtjänsten jag använder är nere så jag skriver detta i Anteckningar för att posta senare. Planen idag är att välja en analysmetod för mina tester. Hittils har det mest blivit trial-and-error. Koda ska jag nog inte göra i så stor utsträckning. Det är ju fredagen den 13:e lixom. Då kan man räkna med många segfaults. ;)

Idag...
Sitter alla mina föreläsare samt precis alla andra människor på institutionen och äter gemensam frukost i fikarummet. Tordes inte joina dem. :)
Ska det blir 20 grader varmt. Längtar!
Är det jag som tänker njuta av webbradio. En veckas musikbantning (mer eller mindre) måste tas igen!

Nu har det gått några timmar, klockan är 10 och jag har fikat en havrekaka för att... tja, för att det är ok på katastrofernas dag eller nåt sånt. ;) Jag har även hittat en metod för riskhantering som verkar ok. Handelsdepartementet i New South Wales i Australien använder den så jag ska ge den en chans. Iofs är det riskanalys jag ska göra, inte hela processen med att upptäcka risker och planera vem i organisationen som ska göra vad för att få bort dem. När det gäller analysen tänker jag nog i slutänden välja någon militär metod för riskanalys. De brukar vara nog med säkerheten så att säga och jag vill ju att det ska bli bra. Hittade just några vettiga checklistor hos IT Compilance Institute. Ska ta och skumma igenom dem.
Här är ett litet smakprov.

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Du är utmanad! (Ähm... IGEN!)

Postat av: Elisabeth

Du är utmanad! (Ähm... IGEN!)
Ska vi se om det går att skicka den här kommentaren. Nyss gick det då inte.

2007-04-13 @ 12:07:55
URL: http://funderingarochtankar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback