Skördetid

Det var skördefest på friluftsmuseet / hembygdsgården idag och fullt av grönsakstävlingar, blomstersamlare, honungsförsäljare och glada pensionärer, somliga i folkdräkt. Jag stannade till i kryddträdgården och fotade. Halva nöjet där är att läsa på de gamla skyltarna som sitter vid varje växt. Jag handlade lite också, men eftersom jag inte har en trädgård att plantera i fick det bli något mer lägenhetsvänligt. Damerna som sålde prydnadspumpor hävdade att det bara är att placera ut pumporna där man vill ha dem och sedan kan de klara sig själva och hålla sig fina i upp till ett år. Låter onekligen lättskött. :) Av bilderna nedan kan det verka som om jag har huset fullt av små pumpor, men de är inte fler än 6 stycken. Mängdrabatt i kombination med att det är hopplöst att välja gjorde att det blev en liten samling. Min hemliga plan är att placera minst en hemma hos Fisken och se om han märker någonting. ;)

Det fanns krasse och en massa fluff. :)


Alla är de olika...


...med sitt alldeles egna mönster...


...och de gör sig bra överallt. :)

Kommentarer
Postat av: Ragnvi

Tack för titten in till mig! Men vilka vackra pumpor! Såna har jag aldrig sett här uppe i norr! Kul!

Postat av: Zanna

Hej på dig , så trevligt med en ny besökare :)

Det lät som om det var riktigt trevligt på friluftsmuseet. Folkdräkter, pumpor och glada pensionärer kan ju aldrig bli fel :)

2008-09-15 @ 07:07:16
URL: http://www.underregnbagen.blogspot.com
Postat av: Helena

Såg fint ut. När du säger friluftsmuseum så kommer jag att tänka på Mikaelimarknad som är på fredriksdal snart. Den brukar vara bra.

Ha det gott.

2008-09-15 @ 18:03:45
URL: http://solgudinna.blogg.se/
Postat av: emmelisan

pumpor är så dekorativa! Ska nog kila och köpa mig ett par!

2008-09-22 @ 21:52:39
URL: http://emmelisan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback