Du och din telefon

Jag jämför de olika operativsystemen för smartphones och vill gärna ha lite input här. Nej, det här är ingen seriös undersökning, jag tycker bara att det är roligt att höra vad ni tycker och hur ni har det med era smartphones. Kanske kan det ge mig någon ny infallsvinkel. :) Om du kan läsa e-post i din telefon, spela upp musik i den, fota med den och den har en ordbehandlare då är det garanterat en smartphone. Kan du nätt och jämnt ringa med den är det inte en smartphone. Så, då kör vi!
  • Du som inte har en smartphone utan en äldre telefon, vad beror det på? Är det av ekonomiska skäl, eller finns det någon anledning till att du föredrar den telefon du har nu framför modernare modeller?
  • Har din telefon fått malware (virus, maskar och liknande) någon gång? Vad hände då?
  • Är du rädd för att din telefon ska bli "hackad"? Varför / varför inte? Har den blivit det?
  • Brukar din telefon krascha eller hänga sig? Har du andra problem med den?
  • Vilket operativsystem kör din telefon? Hur upplever du det? (Du som inte har en aning får gärna uppge telefonmodell om du inte tycker att det är en för privat fråga. :)
Tack för hjälpen! :)

Kommentarer
Postat av: Linnea

Jag har prompt en äldre telefon! Den är förvisso yngre än den jag hade tidigare, men har i princip sämre kamera och färre funktioner, med flit. Jag behöver inte oroa mig för att tappa den, jag behöver inte vara varsam med den, det går att ringa och skicka sms och det är precis vad jag vill att telefonen ska göra. Vill jag fotografera tar jag min kamera som är bättre på det, vill jag lyssna på musik tar jag min mp3-spelare som är bättre på det, vill jag surfa tar jag min laptop, som... ah, du förstår var jag vill komma :)

Postat av: Albert

Jag valde min senaste telefon just för att den inte har kamera. Det dröjer nog tills jag vill ha en smartphone av något slag, men jag tror Neo Freerunner eller dess framtida uppföljare är rätt för mig.

2008-09-22 @ 09:50:26
Postat av: AntonYmer

Jag har en (semi) dumbphone (SE K810i). Jag hade en smartphone men den åt batteri till frukost, lunch och middag. Den här gången är jag inte utan laddning när jag rätt som det är känner att jag skulle vilja ringa.

2008-09-22 @ 16:25:49
Postat av: Kaprifol

Ah, ni är kloka allihopa. Jag har också en mycket enkel telefon just för att jag ska kunna vara lite slarvig med den. Till andra ändamål använder jag specialiserade apparater så som Linnea gör. Att du, Albert, inte vill ha en smygig spionkamera i din mobil förvånar mig, men som sagt, varför krångla till det. Anton, jag känner till batterislukandet. På jobbet använder jag en Treo 650 som även med telefonfunktionen avstängd behöver ligga på laddning mest hela tiden. Undrar om det finns någon lycklig smartphoneanvändare därute som jag kan göra undersökningar på? :)

2008-09-22 @ 16:59:24
Postat av: Tagge

Jag och många med mig (tror jag) behöver en mobiltelefon endast för att ringa eller skicka sms. Allt annat sköter jag bättre med kamera, dator o.dyl. Problemet är att min mobil måste laddas ofta.



Ibland, det måste jag erkänna, har jag stött på situationer i vardagen som jag gärna hade velat fotografera. Och eftersom man inte släpar med sig en kamera för jämnan så kanske ändå en mobil med kamerafunktion vore lite lockande. Men bara lite.. ;-)

2008-09-22 @ 17:01:01
Postat av: cos

jag har en nokia e90 som putty funkar rätt bra på. fast det är nog det sämsta köp jag någonsin gjort. den går att ringa med för det mesta, men ibland tappar den telefonnätet tills man bootar om. vid andra tillfällen bootar den om spontant av sig själv utan anledning.



att öppna ett sms tar flera sekunder, att starta kameran likaså & att kolla efter nya mejl tar några minuter. i princip all medföljande programvara kryllar av buggar man störs av första veckan & plattformen är så låst att det i praktiken inte finns några bättre tredjehandsprogram.



hade jag vetat hur oanvändbar den var så skulle jag köpt en enklare lur. mest för att tillverkarna ser till att köra tester på de modellerna & inte släppa ut skräp som är så dåligt att det förstör varumärket. för det ska mycket till innan jag förlåter nokia.

2008-09-22 @ 18:49:05
URL: http://cos.skoj.nu/bl/
Postat av: ett stenkast bort

Jag har aldrig haft något problem med min telefon, sony ericsson K750i, har ingen aning vilket os... kan det vara Eneas OSE??? E det så det heter... never minde:)

2008-09-22 @ 20:53:57
URL: http://sequence.blogg.se/
Postat av: David Hall

Jag har en Nokia N95 och en iPhone (första generationen). Trots att jag läser e-post i den, fotograferar och lyssnar på musik i dem så ser jag de inte som smartphones eftersom jag fått för mig att en av grunddefinitionerna för smartphone är att den är outhärdligt långsam. Nokian har jag för Jaikuklient, läsa e-post, ta bilder och prata med vänner och släktingar. iPhonen har jag för att lyssna på musik och podcasts samt ta emot larm-SMS för jobbet. Inte upplevt någon malware. Eftersom jag varit tvungen att köra en hackad programvara på ifånen har jag varit lite halvrädd för att någon del av systemet helt plötsligt ska få för sig att ringa 071-nummer i Thailand. Båda telefonerna kraschar ibland (kanske en gång varannan vecka).

2008-09-22 @ 22:43:31
URL: http://www.moonhouse.se/
Postat av: Fredrik

Jag kör med en Nokia E51:a i tjänsten. Den har ju Symbian S60 3rd edition(?) med senaste servicefixarna.

Helhetsintrycket av luren är att den är bra som en smartphone. Jag kör den mest för att ringa, sms:a, tanka podcast, twitter, 3G-modem till laptop, Qik:a och nån annan ströapplikation.

Jag har märkt att växlar jag mellan olika applikationer och startar/stoppar en massa applikationer så hänger sig gärna luren, antar att det är nått slarv med att städa upp efter sig i minnet.

Som mp3-spelare är den väl inte direkt kanonbra, men den duger.

Privat har jag en SE K800i (med K810i firmware) och den funkar bra, kör den inte så mycket dock.

Gemensamt för båda dessa lurarna är att batteritiden är lite sådär.

Ryktesvägen säger att Nokia E71 är en bra lur med vettig batteritid.



Kan tänka mig vidare intervjuer, om det är något mer du funderar på.



/fredrik

2008-09-23 @ 19:51:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback