Lite data

Mitt kort lagrade just lite data och behöll det efter cardtear. Det är alltså något väldigt bra. Jag hade fått förslag på två utökningar som jag skulle göra i appleten. Det ena var att den skulle kunna ta emot strängar. I originalversionen kunde agenten skicka en etta till appleten för att tala om "Jag vill ha namn och lösenord nummer ett". Nu kan man istället skicka en sträng som innehåller en webbadress: "Ge mig alla uppgifter som hör till den här webbsidan". Det var alltså den lätta utökningen. Medan jag höll på med den gjorde jag ett litet test som handlade om den mer hopplösa uppgiften att få appleten att spara data som den får skickat till sig och sedan behålla det datat i sitt lilla pytteminne... och det funkar. :) Jag har bestämt mig för att fixa klart rubbet med utökningar och allt idag. Jag har gått på möten, fikat och sunkat runt de senaste dagarna så nu får det vara stopp med det. Måste ju hinna fixa rapporten innan månadens slut också.

Såhär är det alltså nu:
1) Du har namn och lösen till dina favorittjänster lagrade på ett smart kort.
2) Du surfar till en av dessa sidor och ett webbläsarplugin skriver en "kodsiffra" i en fil. 1 för den en ena sidan, 2 för den andra o.s.v.
3) Ett agentprogram som körs i bakgrunden läser filen och beroende på siffran kör agenten en scriptfil som innehåller kommandon för att få namn och lösen som hör till rätt webbsida.
4) Det smarta kortet som fått kommandon från agenten svarar med att ge ifrån sig data som den skickar till agenten som i sin tur skriver in det i en fil där webbläsarplugin:et kan läsa det.
5) Plugin:et fyller i ditt namn och lösen på den sida du besöker.

Såhär ska det bli:
1) Du surfar till en webbsida och webbläsarplugin:et skriver sidans URL i en fil.
3) Agentprogrammet  läser filen och skapar en scriptfil som skickar URL:en till det smarta kortet. Om du skriver in namn och lösenord själv skickas det också till kortet.
4) Det smarta kortet ser efter om URL:en finns lagrad och skickar i sådana fall tillbaka de uppgifter du har lagrade. Om URL:en inte finns lagrad och du har skrivit in namn och lösen förhand lagrar kortet det åt dig.
5) Plugin:et fyller i ditt namn och lösenord på den sida du besöker.
6) När du lämnar ditt kontor tar en spion med sig ditt kort med alla dina lösenord lagrade på. Uppdraget slutfört! ;)

Kommentarer
Postat av: Annika

Jag är kär i dig och kunde inte låta bli att skriva ett hyllningsinlägg till dig i min blogg. Så är det.

Postat av: Kaprifol

*fniss* Vad glad jag blev. :) Nu kan jag knacka kod med ett leende på läpparna.

2007-06-15 @ 08:26:52
URL: http://kaprifol.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback