Tisdagstema - Verktyg

Veckans Tisdagstema är verktyg och manuell kodgranskning är ett verktyg i en programmerares arbete. Det är en bra metod för att hitta fel i kod, men det är även en ganska tidsödande process som väl inte används så mycket, just därför. Man läser kod, sen läser man mer kod.... ja, ni förstår. :) Bilden är tagen från en kurs jag gick för några år sedan.

Bara hundra sidor kvar. Några fel på den här sidan?

Kommentarer
Postat av: VeckansDagar

Jag vet vad det innebär, programmerar själv. Man sitter där och jämför, tecken för tecken och till slut hittar man fnutten eller mellanrummet som gör att det hela inte fungerar.... Det behövs oftast kod på papper för att hitta felet, skärmen fungerar inte lika bra. OK, det finns program som visar var felet finns, men ändå.

Postat av: Karoleen

Uj ja, det dår kommer jag ihåg. Inte helt kul, man blir ju helt blind efter ett tag. Jag jobbar best på skärmen men det är klart att ibland behöver man skriva ut det för att hitta det där lillaste felet som ibland gömmer sig för en =) Kul tolkning, mina verktyg för idag hjälper mig att överleva =)

2009-09-29 @ 09:45:30
URL: http://blogg.karoleen.se
Postat av: Margareta -Fotomix

Kanske något för mig att lära ... Jag blir tokig av alla koder och länkar. Men jag har också jobbat med siffror, så man blir van.

Titta gärna på min insamling tillsammans med Rosa Bandet. Alla uppgifter hittar du på min blogg. Är det inte skrämmande att tjugo kvinnor varje dag i Sverige får diagnosen bröstcancer? Den siffran är fastställd men jag skulle gärna vilja att den kunde justeras, eller hur? /Margareta

Postat av: Klimakteriehäxan

JAg tyckte det såg ut som en vanlig penna, det är annrs ett favoritverktyg, inte sant?

2009-09-29 @ 15:12:57
URL: http://www.klimakteriehaxan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback