Vilodag

En mulen dag nalkas i en av Göteborgs alla små förorter. Passar mig fint eftersom min plan är att kura ner mig med en bra bok och kurera vad jag nu råkade dra på mig igår. Förmodligen åt jag något olämpligt, men Fisken klassar mig som smittorisk vilket gör att jag inte får hantera disk eller laga mat. Perfekt, tycker jag. ;) På det stora hela mår jag fint och imorgon kan jag säkert ge mig ut och göra stan igen. Har vi några göteborgare som läser bloggen? Någon som kan rekommendera någon udda sevärdhet som turisterna inte känner till? Ge mig tips! :)

Dahliorna i Botaniska, en självklar sevärdhet.

Kommentarer
Postat av: Härligheter enligt Erika

MYCKET synd med taket! Måste fixa det där med tisdagstema...

Erika

Postat av: Kaprifol den äldre

Jag rekommenderar Hisingen, den kommersiella hamnen och Volvos anläggningar. Jag, med rötter i det föga industrialiserade Uppsala, var mäkta imponerad när jag kom till stan på 80-talet. Och mina besökare "hemifrån" tycker sammalunda. Ett helt annat alternativ är Vättlefjäll. Ta bussen till Lövgärdet och trava norrut. Vindskydd finns här och där om man vill övernatta.

2008-07-09 @ 08:43:50
Postat av: Kaprifol

Ah, annorlunda och bra tips! Hisingen har jag varit en del på, men det är ju stort där ute och finns mycket att upptäcka. Jo, hamnen fascinerar mig också med alla de stora kranarna och fraktfartygen (påfallande ofta ryska). Vättlefjäll ska jag lägga på minnet! Ha det fint!

2008-07-09 @ 09:38:43
URL: http://kaprifol.blogg.se/
Postat av: Rosa

Botniska har väldigt vackra blommor. Jag var där för några dagarsedan. Man kan söka resetip på nätet. Tvär har jag inget tips just nu. Men återkommer gärna.

// Rosa

2008-07-09 @ 09:48:11
URL: http://rosas.tradgardsblogg.se/
Postat av: Sandra

Jag hoppas du kryar på dig!



Svar: Jag känner igen den känslan är inte alls speciellt förtjust i höjder. Kram Sandra

2008-07-09 @ 09:51:48
URL: http://tjohalia.se
Postat av: Karin A

Hej hej! Vilka trevliga och kryddiga planer du har. Själv odlar jag i en lånad trädgård - bor själv i lägenhet med balkong! :D Göteborgare är jag men ack så svårt att komma med tips. Södra skärgården är iofs alltid ljuvlig att besöka. Har du besökt trädgårdsföreningen med Göteborgs lustgårdar? Själv gillar jag Majorna, särskilt kvarteren kring Mariaplan. Därifrån kan man ta sig ner mot vattnet kring Klippan...där finns en del att se! Ha det gott! Kram Karin

2008-07-09 @ 10:37:58
URL: http://www.uteochinne.blogspot.com
Postat av: Gunvor

Hoppas du kryat på dej nu! Annars kan det vara som du säger rätt skönt att bara få ligga o kura.

Tack för kommentaren hos mej. Jag älskar att fota blommor..o vallmon är jag särskilt förtjust i.Dom är som pappersblommor. Såå vackra!

Ha en fin dag!

2008-07-09 @ 11:36:12
URL: http://mammasbilder.blogg.se/
Postat av: Hanna-Sofia

Vad roligt att se dina fina bilder från Botaniska, jag har bara Gunnebo kvar nu av Lustgårdarna få se om jag kan hinna dit på söndag ev. Angående Vättlefjäll så finns det kanot att hyra om man vill leka vildmarksliv lite. Alltid kul att stöta på Göteborgare i bloggvärlden, på återseende :-)

2008-07-09 @ 11:46:01
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Ninni

Vilka vackra färger! Hoppas du frisknar till snabbt! Trist att vara sjuk...fast det kan ju vara skönt att ligga inne och läsa eller titta på film. Det kan man behöva ibland.

Krya på dig!

2008-07-09 @ 13:44:04
URL: http://piona.blogspot.com
Postat av: morsdeka

Stackare! Hoppas du mår bättre ju längre dagen lider.

Tack för att du tittade in i min bloggvärld. Vi myser i båten ända fram t söndag.

KRAMEN!

2008-07-09 @ 14:25:00
URL: http://morsdeka.blogspot.com
Postat av: Lissen

Hälsade nyss på min dotter som bor i Göteborg.

Vi var på en pub som heter Notting Hill. Dom har musik quiz på söndagar, vanligt på tisdagar. Kostar inget, kul i sin enkelhet.

Liseberg har väl uppträdande, då och då!

Får höra vad du gjorde sedan.

Ha en bra sommar

2008-07-09 @ 20:00:57
URL: http://lissento.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback