Vargö

Igår var vi ute på Vargö, en ganska karg och vindpinad ö i Göteborgs södra skärgård. Större delen av ön är naturreservat, men där finns också några enstaka hus samt en liten badplats. Roligast är det att vandra tvärs över hela ön och bege sig längst bort i reservatet. Där finns lustiga små halvöar att hoppa ut på, sjöfåglar att beskåda och bra platser att äta sin matsäck på. På vägen dit ut träffade vi några deltagare i EU-projektet "Carpe Mare". De arbetade med att hålla skärgårdslandskapet öppet och sa "Bää!" när de såg oss. :)



Turen har startat! Första stopp: Bälvik. Från båtbryggan är det bara en kort promenad genom den frodiga skogen (som kontrasterar väldigt till de kala klipporna) innan man når badplatsen vid Bälvik.


Här har vi då de söndertrasade småöarna. Somliga är halvöar även om det inte ser så ut. Dit går det utmärkt att hoppa ut, bara för att visa att man kan. :)


Perfekt ställe för att beskåda stora fraktfartyg samt en och annan danmarksbåt.


Titta, fler öar! Från vad vi tror är öns högsta punkt ser man långt. Gäller dock att se upp för kastvindar här uppe. Jag har aldrig förut känt mig så... lätt. ;)


Det allra finaste är alla mjukt rundade klippor med mönster av lavar på. Vargö är helt klart värt ett besök bara för deras skull. :)

Kommentarer
Postat av: Erik

Vilka fina bilder :-) Snygg reklam för Göteborgs skärgård! Trodde att hela Gbg:s skärgård är ganska vindpinad ;-) En annan brukar fara ut i Stockholms dito, har du besökt den och jämfört?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback