Den där kakan

Det var väldigt fint igår, men självklart dansade jag sönder mina fossingar som nu har fått vila medan jag har pysslat och haft mig. Bland annat har jag roat mig med min ritplatta, men jag har även bakat "Den där ökända kakan". Den är mycket god, men ökänd för sin höga socker- och smörhalt. Tanken är att jag ska bjuda kollegorna imorgon. Det har att göra med att vi ska fira att mitt exjobb är klart så kakan är inte tänkt som en muta till mina föreläsare i doktorandkursen som börjar imorgon. ;)

"Den där ökända kakan"
Gör den i långpanna, annars blir det smetigt. Någon deciliter extra mjöl och lite längre gräddningstid (+ 10 min) ger en torrare kaka.

5 ägg
7 1/2 dl socker
1 1/5 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kakao
3 3/4 dl vetemjöl
250g smält margarin
Ev 100g hackade nötter/mandlar
Ev blockchoklad efter tycke och smak + kanderat apelsinskal


Rör ihop ingredienserna i ovanstående ordning. Nötterna kan hoppas över. Bred ut smeten på smörpapper i en långpanna. Grädda 20-30 min, 160-175 grader. Glasera ev med smält blockchoklad och strö över kanderat apelsinskal.

Kommentarer
Postat av: Josephine

Tack så jättemycket, vilken underbar bild!
Jag är väldigt väldigt glad, så tack så jättemycket!
Du är e stjärna (:

Postat av: Kaprifol

Tack för berömmet. Det var bara kul att tänka på nåt annat än jobb och plugg för en gångs skull. :)

2008-01-20 @ 19:32:12
URL: http://kaprifol.blogg.se
Postat av: blaufish

Bilden till Josephine's blogg blev jättesnygg jo!

2008-01-20 @ 21:21:47
URL: http://blaufish.blogg.se/
Postat av: Pialotta

Ursäkta, men tror inte jag gillar den här kakan då det är kanderat på den, men å andra sidan kan man ju utesluta:-)

2008-01-20 @ 22:32:26
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Kaprifol

Det går ypperligt att ta bort apelsinskalet och ha något annat gott på istället. :)

2008-01-20 @ 22:51:47
URL: http://kaprifol.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback