Tilldelningar

När jag ändå håller på och biktar mig kan vi en gång för alla reda ut det där med tilldelningar. När jag ska koda tillsammans med andra personer brukar de ändra mina tilldelningar så att de ser ut "som de ska", såhär: int i = 0; eller int i=0; Jag skriver såhär: int i =0; Detta gäller dock bara int:ar och bara vid nolltilldelningar. Det ser fint ut så, tycker jag. Vad sägs, ska jag träna bort det här eller ska jag bejaka det? Är det normalt? ;)


Kommentarer
Postat av: Nostalgia for Infinity

Hihi, folk brukar vara riktigt anala med sin syntax. :)
Själv brukar jag vanligtvis skriva int i = 0; men bryr mig inte så mycket om kod har annan syntax, finns viktigare saker att hålla reda på.
Det brukar dock vara en bra idé att följa standarden som används av de andra (majoriteten) som använder koden, annars riskerar man att de blir riktigt irriterade på en i det långa loppet.

Postat av: Kaprifol

Jo, lite anpassning för att undvika andras irritation kan jag gå med på, men i det långa loppet strävar jag efter att göra mina egenheter till standard och få andra att rätta sig efter mig. :)

2007-09-13 @ 11:54:01
URL: http://kaprifol.blogg.se
Postat av: Nostalgia for Infinity

Det är en strategi det med :)
Förstår mig inte riktigt på varför det inte är standard i editorer att omforma koden till ens egen kodningsstil när man editerar den för att sedan omforma till standarden på cvs servern när man checkar in.

2007-09-13 @ 22:23:13
URL: http://heuristics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback