Den inre resan?

Det blev mycket spännande läst idag. Detaljerade beskrivningar av hur man bryter loss chip för att frilägga den lilla smartcardprocessorn under... och vad man gör sen, är väldigt spännande att läsa. Dock är det inget man bör testa hemma. Även med den avancerade utrustning som krävs är det svårt att lyckas när det gäller dagens smarta kort och tur är väl det.

Jag ska nu anta en bloggutmaning som
Elisabeth utmanade mig i för evigheter sen. Den handlar om resor och visst kan det vara skönt att drömma sig bort ibland.

*Vilka fem nya länder skulle du vilja besöka härnäst?
Japan - jag har sett tillräckligt mycket anime för att vilja uppleva det hela på plats. Mixen av gammal kultur och modern storstad tycker jag verkar spännande.
Kina - för där finns en kompis som jag kan bo hos under obegränsad tid! Haha! Här kommer ingen undan, du och sambon din får sova i badrummet. ;)
Island - det verkar jättefint med alla varma källor och den speciella naturen.
Tyskland - för där har jag märkligt nog inte varit ännu trots att det är nära och tycks vara ett bra ställe att jobba på för datorfolk.
Nya Zeeland - naturen och kiwifåglarna! Det räcker. :)

*Fem länder du har besökt och vill återvända till?

Italien - jag och min mamma besökte en gammaldags badort och njöt av havet och den goda maten. Åker jättegärna tillbaka!
Cypern - stekhett och turistigt i Agia Napa, men ändå fint på något sätt. Jag var där på skolresa och badade, käkade haloumiost och badade ännu mer. :)
Estland - Tallin på hösten är väldigt vackert med de gamla stenhusen och gränderna inne i stan. Det kändes exotiskt fastän det är så nära.
Finland - jag skulle gärna se mer av Finland är det man ser när man åker över gränsen från Haparanda till Tornio. Alla sjöar och den fina skärgården har jag bara hört talas om.
Danmark - samma här, jag har bara varit på andra sidan gränsen helt kort och skulle gärna uppleva mer av landet.

*Ett land du inte gärna vill återse?
Nu har jag faktiskt inte varit i några fler länder, förutom Sverige då, så jag ser fram emot att få uppleva lite fler platser. Alla har något fint att bjuda på, tror jag.

*En plats du blev positivt överraskad av?
Mölndal! *s* Var där på cachingtur och njöt av det fina naturområdet med utsikt över staden.

*En plats som inte motsvarade dina förväntningar.
Jag kommer faktiskt inte på någon. Möjligtvis skulle det kunna vara en mycket bullrig båttur från Sorrento till ön Ischia, men jag tror inte att man kan dissa något som ligger i den vackra Neapelbukten om jag ska vara ärlig. :) Själva ön var det inte alls något fel på, det var snarare turen dit som blev mindre angenäm än väntat.

*Vad är viktigt för dig när du väljer hotell (eller annan typ av övernattning)?
Lågt pris, bra luftkonditionering om det är på något varmt ställe, mjuk säng och god frukost. Gärna havsutsikt också, om jag får be. ;)

*Vilket är det bästa stället du sovit på?
Il Faro i Sorrento i Italien var ett trevligt litet hotell nere i hamnen. Mysigt och nära till det mesta, fast det låg nedanför klipporna som själva staden är byggd på vilket betydde att man fick klättra upp för ganska branta trappor för att komma till centrum... Nåja, vågrätt var det nära till staden iaf. :)

*Vilket är det värsta stället du sovit på?
Enkelt! Ett vandrarhem i en mellansvensk stad. Vi fick en skurtrasa när vi checkade in, bara en sån sak. *s* Det hade nog varit ok om inte grannen hade börjat flyttstäda halv sju morgonen därpå. Gahh! :)

* Ett land du inte varit i och som du inte känner någon längtan till?

Väldigt turistiga ställen är nog inget för mig. För varmt eller för kallt är heller ingen höjdare och vissa länder är det helt enkelt för riskabelt att åka till i nuläget, men det känns som om det finns många trevliga platser därute som väntar på mig... :)

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Wohoo, äntligen! :D Klart du måste åka till Tyskland, du är ju halvtysk. ;) Dator heter Computer på tyska, enkelt och lätt! Jag har aldrig varit i Mölndal förresten... bara åkt igenom på väg till IKEA.

Postat av: Kaprifol

Bättre sent än aldrig, ju! :) Ah, då kan jag det tyska ord jag behöver... Hur svårt kan det vara, lixom? ;)

2007-05-14 @ 22:54:36
URL: http://kaprifol.blogg.se
Postat av: Marx

Klart du ska hit och njuta av Beijings innerstad! Om det bara är du och eventuell särbo så ska det nog gå att ordna fram något. Om inte annat är Ikea bara en 30 minuter med taxi hemmifrån ;)

2007-05-15 @ 08:35:22
URL: http://www.visionten.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback